Koningin Iris

Grappend noemde ik mijzelf koningin van de vijven (tussen mijn tranen en gesnotter door). De ene onvoldoende na de andere stroomde binnen. Een vijf is zo’n on-getal. Zo nèt niet. Doe mij dan maar gelijk een één, dan hoef ik niet na te denken over ‘what if’ situaties. Want wat nu als ik die ene vraag niet verbeterd had, misschien had ik nu dan wel een voldoende…? Nog liever haal ik een acht. Want dat cijfer haalde ik gisteren voor mijn allerrrlaatste statistiekvak ooit. Wat?! Dus met gepaste trots sta ik mijn ‘Koningin van de vijven’ titel af. Ik heb namelijk nog meer talenten. 

You're kind of something by Natalie Dee
You’re king of something by Natalie Dee

Nieuwe potentiële titels:

 • Koningin van het lekker eten: ik schep niet graag op, tenzij het om eten gaat. Ha, ja dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Want ik kan best goed koken, al zeg ik het zelf. Ik ben een warboel in de keuken, maar ik maak alles met heel veel liefde. En lekker eten doe ik misschien zelfs met nòg meer liefde.
 • Koningin van het enthousiasme: ik ben zo makkelijk gelukkig te maken, laat mij een schattig konijnenfilmpje zien en ik zit dansend op mijn stoel. Zet een Taylor Swift liedje op en ik steel de (playback)show met een borstel in mijn hand.
 • Koningin van de konijntjes: heeft dit uitleg nodig?
 • Koningin van de-liedjes-op-repeat: de laatste twee dagen Taylor Swift – Blank Space. Het voelt alsof al mijn hersengolven heel gestroomlijnd en ritmisch in balans zijn als ik de hele dag hetzelfde liedje luister, klinkt dat logisch? Ik vind van wel. (Steve vindt het minder leuk.)
 • Koningin van de ongelezen boeken: mijn boekenkast staat bomvol leuke en interessante boeken, maar op de één of andere manier lees ik nooit boeken uit. Als ik op de helft ben, vind ik het vaak wel goed geweest. Er staan dus allemaal boeken met stukjes papier of paperclips als boekenlegger in mijn kast. Misschien moet ik gewoon een mini-bieb beginnen, anders is het ook zo zielig voor al die boeken.
 • Koningin in Statistiek: ik kan nog steeds niet geloven dat ik ein-de-lijk alle vier mijn statistiekvakken heb gehaald. Ik heb ze door de jaren heen tot in den treurnis herkanst, maar uiteindelijk heb ik ze allemaal met hoge cijfers afgesloten, hoe dan?! Ik kan niet analoog klokkijken, maar een covariantieanalyse uitschrijven is no biggie. Dus ehh, als iemand nog statistiekbijles nodig heeft? (Nee, niet echt hoor!)

Whoa, ik ben echt heel blij dat ik er van af ben. En dat moest ik jullie even laten weten. Groetjes!

P.S. Heb je de blogpost van vanochtend al gelezen? Ik zou het heel tof vinden als je de enquête in zou willen vullen, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “Koningin Iris

 1. lieke schreef:

  Ooh eindelijk je laatste vak binnen, gefeliciteerd! En een bepaald nummer heel de dag op repeat vind ik helemaal niet zo gek heur 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Edmée van der Togt schreef:

  ‘Koningin van de-liedjes-op-repeat: de laatste twee dagen Taylor Swift – Blank Space. Het voelt alsof al mijn hersengolven heel gestroomlijnd en ritmisch in balans zijn als ik de hele dag hetzelfde liedje luister, klinkt dat logisch? Ik vind van wel. (Steve vindt het minder leuk.)’ –> Hahaha Zoooo herkenbaar, ik heb precies t zelfde en mijn vriend wordt altijd panisch na een halve dag hetzelfde liedje 😉 Dan maar met oordopjes af en toe!

  | Reageer op deze reactie
 3. Linda schreef:

  Wat heerlijk! Nooit meer statistiek 😀 Gefeliciteerd!
  Daarom ben ik geschiedenis gaan studeren: überhaupt geen statistiek haha!

  | Reageer op deze reactie
 4. Manon schreef:

  Wat fijn dat je statiestiek gehaald heb en wat een leuk artikel ik was ook altijd de konining van de vijfjes, frustrerend.

  | Reageer op deze reactie
 5. Lies schreef:

  Gefeliciteerd !! Heel mooi cijfer ook! Dat van die liedjes op repeat is wel herkenbaar, al zet ik wel vaak een ander liedje op als ik een heel andere bezigheid ga doen, zodat ik niet bijvoorbeeld een studeerliedje luister tijdens het koken.. Vaag.

  | Reageer op deze reactie
 6. Saske schreef:

  Ha! Wat goed van je 8! Feestje vieren met lekker eten! Ik ben ‘prinses van het lekker eten’, ik kan namelijk nog niet zo heel goed koken, maar ik doe het nu vaker en ik vind het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen! Ik hoop ooit net als jou koningin te worden, haha. Daarnaast ben ik wel al koningin van de ongelezen boeken, en Taylor Swift staat al de hele dag op repeat (alleen dan het hele album). Wat zijn we toch weer eensgezind! 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Wat een heerlijk spontaan stukje! Fijn dat het zo goed gaat en je statistiek heb gehaald! 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Xaviera schreef:

  Gefeliciteerd met je 8! 😀 Één nummer op repeat luisteren is erg herkenbaar, momenteel draait ‘White Winter Hymnal’ van Pentatonix hier overuren!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh! Die kende ik nog niet. Ik luister hem nu, wat een leuk liedje 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Bente schreef:

  Wat fijn dat je nu helemaal klaar bent met statistiek! Haha en liedjes op de repeat heb ik ook wel een handje van (maar niet omdat mijn hersens er gestroomlijnd van worden oid, maar gewoon omdat ik een soort autist ben die het leuk vind om liedjes 1000x achter elkaar te horen ;))

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha misschien heb ik daar ook wel een beetje last van :p

   | Reageer op deze reactie
 10. Jolien schreef:

  Sorry, maar de koningin van de-liedjes-op-repeat ben ik. Momenteel het liedje dat ik gisteren op mijn blog poste. Zooooo melig, heerlijk! 😉

  | Reageer op deze reactie
 11. Gefeliciteerd met je 8 😀 en hoe belangrijk is het om kennis goed in je hoofd te kunnen stampen en het juiste misleidende antwoord aan te kruisen ;)? Ja voor de diploma wel heel erg belangrijk, maar in het leven daarna vragen ze echt niet meer naar je cijfers. Je hebt het gehaald. Woehoe!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Je hebt helemaal gelijk! En vooral met statistiek, want dan kan je gewoon met een paar klikken op de knop uitrekenen in een computerprogramma. Daarom voelt het ook altijd een beetje nutteloos, haha. Maar ik moet het toch allemaal gehaald hebben helaas. Gelukkig is dat nu gelukt! 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Eilish schreef:

  Oh jeetje, wat herken ik dit. 5,1, 5, 5,3… nou yay me. Heb ik toch helemaal niks aan verdorie! Je hebt er een leuk artikel van gemaakt!

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Gefeliciteerd met je 8! Ik stem voor de konijnenkoningin, dat is gewoon overduidelijk.

  | Reageer op deze reactie
 14. Ester schreef:

  Gefeliciteerd!!!
  Koningin van de vijven… Mijn bijnaampje voor mezelf in mijn hoofd is “faalhaas”. (en dan vind ik “mijn naam is [faal]haas ook erg leuk) Misschien is dat ook leuk voor de volgende keer, iets met konijnen. Oh en “your shipment of fail has arrived” vind ik ook fijn voor alle cynische buien.
  Maarre, die 8… super! Je komt er wel, go Iris, go Iris.

  | Reageer op deze reactie
 15. Elodie schreef:

  Geweldig hé, dat gevoel wanneer je na veel vallen en opstaan het eindelijk gehaald hebt?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Héél erg fijn! Ik ben ook zo trots dat het eindelijk is gelukt, dat maakt me nog blijer 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Laura schreef:

  Woah een 8! Hoe gaaf is dat 🙂 Ik zit nu nog te worstelen met mijn laatste statitsiek vak, na twee 5-en, en dit is ook de laatste keer dat ik het mag proberen. Even wat extra spanning om die gemene faalangst te voeden.

  | Reageer op deze reactie
 17. Voskosmos schreef:

  Gefeliciteerd met je 8!!! Gek hoe je zo blij kan zijn voor iemand die je helemaal niet kent, maar toch is het zo 🙂 Goed gedaan!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah hoe lief! Echt leuk om te horen, daar word ik alleen nog maar meer blij van 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Inge schreef:

  Hahaha, ik ben blij dat je je nu Koningin van andere dingen kan noemen. En wat een mooie prestatie, gefeliciteerd!

  | Reageer op deze reactie
 19. Michelle schreef:

  Aahhh wat goed! Lekker dat je daar vanaf bent. Gefeliciteeeeerd

  | Reageer op deze reactie
 20. Deze statistiekdocent is super trots op je, gefeliciteerd met je mooie cijfer! Je hebt er hard voor gewerkt. Hier staat het nieuwe album van Ed Sheeran steeds op repeat tot vervelens van onze katten toe.

  | Reageer op deze reactie
 21. Soraya schreef:

  Waaah dit vind ik echt heeeeel knap van jou!! Gefeliciteerd!

  | Reageer op deze reactie
 22. annouska schreef:

  Eindelijk dat rot vak afgesloten en dat mag je vieren met een lekkere maaltijd. Want koken kan je echt wel als ik naar jou recepten kijk!

  | Reageer op deze reactie
 23. Paul schreef:

  Ik ben een afgehaakte student psychologie, de statistiekvakken heb ik gelukkig zonder veel problemen overleefd. Het waren vooral de andere vakken waar ik echt helemaal niet blij van werd. Fijn dat je statistiek nu in elk geval in de pocket hebt. Laat in elk geval zien dat de aanhouder wint (dus die andere vakken gaan gewoon ook in de herkansing).

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Terugblik: Een random best of 2014 | IKBENIRISNIET
Back to Top