Boek: De Slowjuice Bar

Het boek De Slowjuice Bar van Erin Quon & Briana Stockton is pas uitgekomen. Het boek bevat meer dan 90 gezonde sappen die je met je (slow)juicer kan maken. Dat klinkt goed! Want ik houd van sapjes maken. En dat komt ook vast van pas als ik later mijn eigen slowjuice bar heb. Of als ik imker ben. Of de 300 andere beroepen die ik later uit ga voeren als ik groot ben. Oh, ik dwaal weer af. Ik heb zelf de Versapers sjowjuicer (hier kan je mijn review vinden), maar deze sappen kan je ook prima met een normale juicer maken. Of gebruik de recepten ter inspiratie voor het maken van smoothies.

De Slowjuice Bar boek review

Alles over sap

Het boek begint met een aantal bladzijdes waar je veel informatie vindt over het drinken van sap. Waarom, wanneer en hoe zou je een sapje moeten drinken bijvoorbeeld? En wat is een slowjuicer precies? Ook vind je er tips voor het onderhoud en gebruik van je juicer. Het boek geeft tevens antwoord op de veelgestelde vraag hoe lang je je sappen kan bewaren. Het is het beste om vers sap binnen 24 uur op te drinken, zo krijg je de meeste voedingsstoffen binnen. In afgesloten flessen (ik gebruik hier mason jars of lege pastasaus-flessen voor) kan je sap gemaakt met een slowjuicer tot 72 uur bewaren in de koelkast. Maar ze worden wel een stuk minder lekker als je ze zo lang bewaard, merk ik zelf.

De Slowjuice Bar boek review

Energie, kracht, detox & bescherming

De recepten zijn ingedeeld in vier hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk bevat lichte, verfrissende sappen voor energie. Belangrijke ingrediënten van deze sappen zijn bijvoorbeeld ananas, kiwi en druiven. Ideaal als je van zoete sappen houdt. Het tweede hoofdstuk is gevuld met vullende maaltijdsappen voor kracht, deze sappen bevatten veel vitamines, vezels en gezonde vetten. Het derde hoofdstuk staat geheel in het teken van de zuiverende sappen voor een detox. Het laatste hoofdstuk sluit af met recepten voor sappen die voor bescherming dienen. Sappen vol vitamines en mineralen om je immuunsysteem een boost te geven.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Recepten

Het boek bevat meer dan 90 recepten, daar kan je wel even mee vooruit! Het leukste vind ik de recepten voor notenmelk (bladzijde 61). Ik heb tot nu toe nog maar één keer zelf notenmelk gemaakt en dat werd zó lekker. Alleen maak ik het liefst impulsief sapjes, bij notenmelk moet je de noten minimaal 5 uur weken in een laagje water. Daar heb ik meestal geen geduld voor, waardoor ik het niet zo vaak maak. Stom hè? Mocht je hier wel het geduld voor hebben: het is echt de moeite waard, ik vond zelfgemaakte notenmelk veel lekkerder dan die uit een pak. Het boek bevat verder vooral veel zoete, fruitige sappen. Wat voor mij juist wel handig is, want ik vind fruit niet zo lekker en ik eet het veel te weinig. Gelukkig vind ik het in een sapje wel lekker, zo kom ik toch aan mijn vitamines. Al gaat mijn voorkeur wel uit naar groentesappen, die vind je vooral in het tweede hoofdstuk. Al bevatten die wel vaak weer boerenkool, brr.. Misschien moet ik mij dat toch maar eens aanleren om te eten. Want boerenkool is dus wel súpergezond. Boerenkool is mega vezelrijk en zit boordevol betacaroteen, carotenoïden, vitamine A en calcium. En dat is goed. Zegt dit boek.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Recept: Munt-ananas-komkommer juice

Ik maakte ’s ochtends een juice uit het Energie hoofdstuk. Weer eens wat anders dan koffie. (Oké, ik zal niet liegen, de koffie was op, anders was ik hoogstwaarschijnlijk gewoon voor koffie gegaan.) Ik ging voor het munt-ananas-komkommer sap van bladzijde 39. Hm.. Lekker! Voor dit sapje heb je nodig:

 • 1/2 ananas
 • 1/2 limoen
 • 1/2 Perzische komkommer (kleine, lichtzoete komkommer verkrijgbaar bij toko, eventueel te vervangen door een gewone komkommer)
 • 10 verse muntblaadjes
 • 1 stengel selderij

Voor ongeveer een halve liter sap.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Het boek De Slowjuice Bar is een leuk, dun boekje met een hoop handige recepten voor slowjuice-inspiratie. Zelf maak ik uiteindelijk vaak dezelfde sappen, dus ik vind het leuk om op deze manier nieuwe combinaties te ontdekken. Het enige nadeel vind ik dat er wel érg veel fruitsappen instaan, zelf ben ik meer fan van sappen die volledig of voor het grootste deel uit groente bestaan. Maar het boek is zeker een aanrader, alleen al omdat de prijs reuze meevalt en omdat de vormgeving zo leuk is.

De Slowjuice Bar is o.a. hier te koop voor 14,95 euro.

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 reacties op “Boek: De Slowjuice Bar

 1. chucky1012 schreef:

  Dat ziet er mooi uit en lijkt me ook zeer handig omdat er veel informatie instaat waarvoor iets goed is en hoe je het drinken kan bewaren etc..
  Leuk artikel.

  | Reageer op deze reactie
 2. Veerlez schreef:

  Aaah als ik dit zo lees wil ik alleen nog maar liever een slowjuicer hebben, maar daar heb ik echt geen geld voor 🙁 Zoveel sapjes, zo leuk! Ik wil meer sapjes gaan maken, maar ik merk dat het gedoe van alles schillen/pellen/noemaarop me tegen houdt soms!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Heel herkenbaar! Bij mij is het vooral het schoonmaken van de slowjuicer dat me vaak tegenhoudt om een sapje te maken. We hebben een butler nodig die hele dagen sapjes voor ons maakt en alles ook direct weer schoonmaakt 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. Laura schreef:

  Ooo wat een gaaf boek! Ik kan niet wachten totdat mijn slowjuicer binnen is. Ik heb gisteren al de hele avond recepten zitten zoeken op Pinterest ^^

  | Reageer op deze reactie
 4. Nancy schreef:

  Dit is weer zo’n typisch boek dat ik MOET hebben! Het klinkt allemaal veel te leuk en ik kan wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van juices. Ik heb een gewone juicer, geen slowjuicer maar als ik deze sapjes er ook mee kan maken, dan ben ik dik tevreden 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat leuk! Als het goed is moet dat wel gewoon lukken met een normale juicer. Al weet ik niet of rode biet en kruiden zoals munt bijvoorbeeld ook goed gejuiced worden met een normale juicer? Ik heb er zelf geen ervaring mee namelijk. Maar dat kan je altijd dan nog weer vervangen door iets anders als dat lastig is 🙂

   | Reageer op deze reactie
 5. Diana Carlton schreef:

  Wat een leuk boek om inspiratie op te doen, mooie foto’s staan er ook in. Alleen geen boek wat ik zelf zou kopen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Manon schreef:

  wat leuk zeg ik heb altijd weinig inspiratie als ik een sapje wil maken, prachtige foto’s staan er in het boek!

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Ik weet niet of ik het zou kopen. Er staan best veel verschillende ingrediënten in en hier is de winkel niet echt om de hoek.

  | Reageer op deze reactie
 8. Lies schreef:

  Leuk boek! Ik wil ook graag een slow juicer, dus dan is dit boek wel erg handig :)!

  | Reageer op deze reactie
 9. Annet schreef:

  wij hebben 3 weken terug onze hurom slowjuicer gekocht, en ook dit boekje. Zeker voor beginnende sappers is het echt geweldig! We maken elke ochtend braaf een sapje (voor bij de koffie idd) en ze zijn heerlijk

  | Reageer op deze reactie
 10. Lisan schreef:

  Oe, ik kreeg deze gisteren voor mijn verjaardag, ga er lekker op los juich 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top