Boek: De Slowjuice Bar

Het boek De Slowjuice Bar van Erin Quon & Briana Stockton is pas uitgekomen. Het boek bevat meer dan 90 gezonde sappen die je met je (slow)juicer kan maken. Dat klinkt goed! Want ik houd van sapjes maken. En dat komt ook vast van pas als ik later mijn eigen slowjuice bar heb. Of als ik imker ben. Of de 300 andere beroepen die ik later uit ga voeren als ik groot ben. Oh, ik dwaal weer af. Ik heb zelf de Versapers sjowjuicer (hier kan je mijn review vinden), maar deze sappen kan je ook prima met een normale juicer maken. Of gebruik de recepten ter inspiratie voor het maken van smoothies.

De Slowjuice Bar boek review

Alles over sap

Het boek begint met een aantal bladzijdes waar je veel informatie vindt over het drinken van sap. Waarom, wanneer en hoe zou je een sapje moeten drinken bijvoorbeeld? En wat is een slowjuicer precies? Ook vind je er tips voor het onderhoud en gebruik van je juicer. Het boek geeft tevens antwoord op de veelgestelde vraag hoe lang je je sappen kan bewaren. Het is het beste om vers sap binnen 24 uur op te drinken, zo krijg je de meeste voedingsstoffen binnen. In afgesloten flessen (ik gebruik hier mason jars of lege pastasaus-flessen voor) kan je sap gemaakt met een slowjuicer tot 72 uur bewaren in de koelkast. Maar ze worden wel een stuk minder lekker als je ze zo lang bewaard, merk ik zelf.

De Slowjuice Bar boek review

Energie, kracht, detox & bescherming

De recepten zijn ingedeeld in vier hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk bevat lichte, verfrissende sappen voor energie. Belangrijke ingrediënten van deze sappen zijn bijvoorbeeld ananas, kiwi en druiven. Ideaal als je van zoete sappen houdt. Het tweede hoofdstuk is gevuld met vullende maaltijdsappen voor kracht, deze sappen bevatten veel vitamines, vezels en gezonde vetten. Het derde hoofdstuk staat geheel in het teken van de zuiverende sappen voor een detox. Het laatste hoofdstuk sluit af met recepten voor sappen die voor bescherming dienen. Sappen vol vitamines en mineralen om je immuunsysteem een boost te geven.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Recepten

Het boek bevat meer dan 90 recepten, daar kan je wel even mee vooruit! Het leukste vind ik de recepten voor notenmelk (bladzijde 61). Ik heb tot nu toe nog maar één keer zelf notenmelk gemaakt en dat werd zó lekker. Alleen maak ik het liefst impulsief sapjes, bij notenmelk moet je de noten minimaal 5 uur weken in een laagje water. Daar heb ik meestal geen geduld voor, waardoor ik het niet zo vaak maak. Stom hè? Mocht je hier wel het geduld voor hebben: het is echt de moeite waard, ik vond zelfgemaakte notenmelk veel lekkerder dan die uit een pak. Het boek bevat verder vooral veel zoete, fruitige sappen. Wat voor mij juist wel handig is, want ik vind fruit niet zo lekker en ik eet het veel te weinig. Gelukkig vind ik het in een sapje wel lekker, zo kom ik toch aan mijn vitamines. Al gaat mijn voorkeur wel uit naar groentesappen, die vind je vooral in het tweede hoofdstuk. Al bevatten die wel vaak weer boerenkool, brr.. Misschien moet ik mij dat toch maar eens aanleren om te eten. Want boerenkool is dus wel súpergezond. Boerenkool is mega vezelrijk en zit boordevol betacaroteen, carotenoïden, vitamine A en calcium. En dat is goed. Zegt dit boek.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Recept: Munt-ananas-komkommer juice

Ik maakte ’s ochtends een juice uit het Energie hoofdstuk. Weer eens wat anders dan koffie. (Oké, ik zal niet liegen, de koffie was op, anders was ik hoogstwaarschijnlijk gewoon voor koffie gegaan.) Ik ging voor het munt-ananas-komkommer sap van bladzijde 39. Hm.. Lekker! Voor dit sapje heb je nodig:

  • 1/2 ananas
  • 1/2 limoen
  • 1/2 Perzische komkommer (kleine, lichtzoete komkommer verkrijgbaar bij toko, eventueel te vervangen door een gewone komkommer)
  • 10 verse muntblaadjes
  • 1 stengel selderij

Voor ongeveer een halve liter sap.

De Slowjuice Bar boek review De Slowjuice Bar boek review

Het boek De Slowjuice Bar is een leuk, dun boekje met een hoop handige recepten voor slowjuice-inspiratie. Zelf maak ik uiteindelijk vaak dezelfde sappen, dus ik vind het leuk om op deze manier nieuwe combinaties te ontdekken. Het enige nadeel vind ik dat er wel érg veel fruitsappen instaan, zelf ben ik meer fan van sappen die volledig of voor het grootste deel uit groente bestaan. Maar het boek is zeker een aanrader, alleen al omdat de prijs reuze meevalt en omdat de vormgeving zo leuk is.

De Slowjuice Bar is o.a. hier te koop voor 14,95 euro.

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top