‘Buy Nothing New’: Less stuff, more happiness

Zoals ik hier al beschreef, ben ik deze maand bezig met een Buy Nothing New maand, dat houdt niet alleen in dat ik deze hele maand niets (nieuws) koop, maar ook dat ik van alle overbodige crap af wil. Want less is more! Zoals Grahem Hill in onderstaande presentatie stelt:

TEDtalk door Grahem Hill: Less stuff, more happiness

“Maybe, just maybe, less might equal more. So let’s make room for the good stuff.” Precies! Volgens mij hebben we allemaal wel zo’n kartonnen doos (en waarschijnlijk meerdere dozen) met spullen die je bij elke verhuizing weer meeneemt en ergens in een rommelhok of berging zet. Spullen die je niet zo maar weg wil gooien. Maar die je blijkbaar helemaal niet nodig hebt, want het zit al j├íren ongebruikt in die doos. Volgens mij heb ik een stuk of vier van zulke verhuisdozen.

Het laatste deel van het filmpje is misschien niet helemaal van toepassing op de meesten, want (1) duur en (2) volgens mij wonen de meesten sowieso al niet in ruime villa’s. Maar wat ik er vooral uithaalde was dat je helemaal niet zo’n grote woonruimte nodig hebt. Het filmpje heeft mij in ieder geval enorm gemotiveerd om morgen al mijn spullen eens grondig uit te gaan zoeken. Weg met het overbodige! Morgenavond daarover meer, hopelijk met spraakmakende foto’s van mijn loaded studio ; )

Back to Top