DIY: ‘Dreaming of you’ kussenslopen

DIY: Dreaming of You | IKBENIRISNIET

Mijn vriend is een moeilijke, moeilijke jongen als het gaat om cadeaus uitzoeken. Zijn verlanglijstje bestaat uit een iMac, een dure auto en een villa. Dat ligt niet echt binnen mijn budget, zeg maar. Dus toen zijn verjaardag steeds dichterbij kwam schoot ik behoorlijk in de stress, wat moest ik in vredesnaam voor hem kopen? Een random geurtje is ook zo saai. Uiteindelijk heb ik hem gisteren op zijn verjaardag toch nog superleuke cadeautjes kunnen geven na wat brainstormen, yay!

En ik heb ook niet geheel gezondigd in mijn Buy Nothing New maand: het Skyrim spelletje dat ik gaf was tweedehands, de fles Schotse whiskey valt onder de categorie levensmiddelen (dat mag!), het nieuwe kussen is praktisch (die arme jongen sliep al een jaar bij mij op een dun Ikea kussentje van drie euro), en is nogal goor om in een kringloopwinkel te kopen, en de kussenslopen maakte ik zelf! O ja, en ik maakte zijn lievelingstaart met 3078973 calorieën. (Oké, ik zondigde toch wel: ik wilde heel graag een pizzames van Dille & Kamille, maar omdat ik deze maand niets nieuws mag kopen, kocht ik het als cadeau voor m’n vriend om het goed te kunnen praten voor mijzelf. Wel creatief van me, al zeg ik het zelf.)

Ik zag onderstaande cuteass kussenslopen op internet en ik wilde ze héél graag bestellen. Maar ik vond ze behoorlijk prijzig en toen bedacht ik me dat ik ze natuurlijk ook net zo goed zelf kon maken.

pillowcase

Ook 50 dollar besparen en deze kussenslopen zelf namaken voor nog geen tientje? Zo doe je dat:

Men neme:
mint-hartje Zwarte textielstift (ik gebruikte een Uni Posca marker)
mint-hartje Twee witte katoenen kussenslopen
mint-hartje Placemat of stevig karton
mint-hartje Strijkijzer (om te fixeren)

DIY: Dreaming of You | IKBENIRISNIET
Het wordt aangeraden om eerst de kussenslopen te wassen, zo kan de inkt uiteindelijk beter hechten (ik was hier zelf te lui voor, maar misschien is het wel handig om dit te doen). Ik schoof een plastic placemat in de kussensloop zodat de inkt niet zou afgeven op de achterkant van de sloop. Daarna streek ik de stof met mijn handen glad en maakte ik eerst de dunne omlijning om het daarna iets dikker in te kleuren, om ‘vloei’ effecten tegen te gaan. Laat trouwens genoeg ruimte aan de zijkanten over, anders valt het wolkje half weg nadat je er een kussen in hebt gedaan. Zoals je op de foto van het eindresultaat ziet had ik er ook nog wel iets meer ruimte tussen kunnen laten, mijn ruimtelijk inzicht laat nogal te wensen over. Om tenslotte de inkt te laten hechten zodat de print na het wassen ook mooi blijft, strijk je de kussensloop binnenstebuiten (zonder stoom!) met een strijkijzer. Klaar!

Eindresultaat:

DIY: Dreaming of You | IKBENIRISNIET

DIY: Dreaming of You | IKBENIRISNIET

Nellie en heeft even model gestaan voor mij en Nijnie was model voor de boyfriend. Is het niet schattig geworden?

Back to Top