Review: Burt’s Bees handcrèmes

Sinds een tijdje zijn een aantal producten van Burt’s Bees ook te koop bij Etos. Ik houd héél veel van Burt’s Bees want ik gebruik trouw de lipbalm met pepermunt van ze en ik ben nog nooit een fijnere lipbalm tegen gekomen. En Burt’s Bees stuurde me een keer een potje honing omdat ik ziek was. Dat is toch lief! Ik vind het gewoon een mooi, natuurlijk en attent merk. 

Burt's Bees handcrèmes

Burt’s Bees handcrèmes bij Etos

Ter ere van het nieuws dat Etos nu ook Burt’s Bees verkoopt, kreeg ik enkele mooie producten van Burt’s Bees. Om alles in één keer te behandelen vind ik wat veel van het goede, dus daarom in deze blogpost de focus op de Burt’s Bees handcrèmes. Ik bespreek achtereenvolgend de Hand Salve, Almond & Milk Hand Cream en Shea Butter Hand Repair Cream. Al deze producten zijn in ieder geval te koop bij Etos. En sowieso is het hele assortiment van Burt’s Bees parabeenvrij en niet getest op dieren.

Burt’s Bees Hand Salve

Burt's Bees handcrèmesBurt's Bees handcrèmes Burt's Bees handcrèmes

Wat een groot blik met handcrème! Hier kan je wel even mee vooruit. De crème ruikt vrij sterk naar rozemarijn en eucalyptus. Dat is iets waar je van moet houden, ik vind dat juist wel prettig. Ik heb liever een natuurlijke, kruidige geur dan een intense bloemetjeslucht die je de hele dag nog blijft ruiken en waardoor al je eten gek gaat smaken. De crème lijkt qua structuur op vaseline door de oliën en bijenwas. Je kan het makkelijk uit het potje halen en uitsmeren over je handen. Het laat even een vettig laagje op je handen achter maar trekt vervolgens snel in. En ik kan het me verbeelden, maar het voelt licht fris tintelend aan, door de eucalyptus, denk ik. Deze handcrème van de drie producten is mijn favoriet! Mijn handen worden er snel zacht van en ik vind het fijn dat het voor zo’n vette crème toch vrij snel in de huid trekt.

De hand salve (85 gram) kost 11,95 euro.

Burt’s Bees Almond & Milk Hand Cream

Burt's Bees handcrèmes Burt's Bees handcrèmes Burt's Bees handcrèmes

Wat een leuk glazen potje! Het tweede dat me opvalt bij het openen van het potje is de geur van amandelen. Ik heb me afgelopen week nog misselijk gegeten in spekkoek met amandelsmaak, en dit ruikt precies zo, dus ik heb er gelijk goede associaties mee. De crème bevat onder andere zoete amandelolie, vitamine E en bijenwas. De textuur is vrij hard; als een boter. Maar bij het uitsmeren smelt de crème al snel. Het uitsmeren is even een werk, maar daarna trekt het redelijk oké in. Mijn handen blijven nog wel lang vettig en glimmend, bijenwas laat namelijk een verzorgend laagje op je handen achter. Als je droge handen hebt is dat fijn. Dus als je op zoek bent naar een crème die intens hydrateert, is dit vast iets voor jou.

De hand cream (57 gram) kost 11,95 euro.

Burt’s Bees Shea Butter Hand Repair

Burt's Bees handcrèmes Burt's Bees handcrèmes Burt's Bees handcrèmes

Deze repair cream is voor extreem droge handen. Sheaboter, macademiaolie en cacaoboter en voeden en kalmeren droge handen. Het is herstellend voor huid, nagels en nagelriemen. Ik had deze handcrème al in huis, misschien kan je je deze review van vorig jaar herinneren, en ik blijf erbij dat deze hancrème voor mij veel te vet is. Deze crème is dan ook mijn minst favoriete product van de drie Burt’s Bees handcrèmes uit dit rijtje. Ik gebruik hem alleen als mijn handen héél droog zijn, maar dat komt bijna nooit voor. De repair cream is dik van structuur, als een boter, en bij het uitsmeren smelt het als het ware in je huid. Er blijft even een vettig laagje om je handen zitten en de geur van bijenwas blijf je sterk ruiken. Niet helemaal mijn ding. Maar ik denk dat als je echt droge handen hebt, je veel aan deze repair cream hebt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je nog droge handen hebt na het gebruik van deze súúúpervoedende crème.

De hand repair cream (90 gram) kost 14,95 euro.

Alle drie de producten voeden intens en maken mijn handen zacht. Als je niet goed kan kiezen, denk ik dat je vooral moet letten op wat je qua gebruik het makkelijkst vindt (blik, glazen potje of tube) en welke geur je het meest aanspreekt (rozemarijn, amandelen of een natuurlijke bijenwasgeur). Welke is jouw favoriet?

De blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een merk. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top