Filmtips XXIV

Afgelopen maand keek ik maar liefst 25 (!) films. Vandaag daarom een extra lange limited edition van mijn maandelijkse filmtips. Tip: Ze zijn bijna allemaal op Netflix te zien! Dit zijn de mooiste en leukste films die ik in september zag:

film incendies

Incendies (2010) – We beginnen direct met de beste film die ik zag. Incendies is steengoed, je krijgt er gegarandeerd kippenvel van. Het eerste deel van de film moest ik even inkomen, ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar daarna werd ik volledig door het verhaal opgeslokt. In Incendies gaat een tweeling op reis door het Midden-Oosten om hun vader en broer te vinden, dit was de laatste wens van hun moeder. Bekijk hier de trailer.

film in a better world

Hævnen (2010) – Ook al zo’n film waar je de rillingen van krijgt, de hele film zit je te wachten tot iets heel erg mis gaat. Deze Deense film gaat over twee jongens die bevriend raken en soms iets te veel risico’s nemen. Bekijk hier de trailer. Op Netflix is deze film te vinden onder de Engelstalige titel In a Better World.

film 17 filles

17 filles (2011) – Deze Franse film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal waarbij een groep vriendinnen besluit om gezellig met z’n allen zwanger te worden. Het verhaal is zonder al te veel poespas in beeld gebracht, door de mooie beelden en het fascinerende verhaal blijft het boeiend om te kijken. Bekijk hier de trailer.

film the boys are back

The Boys are Back (2009) – Na een Canadese, Deense en Franse film gaat deze lijst verder met een Australische film. In The Boys Are Back verliest Joe zijn vrouw en blijft alleen achter met zijn 6-jarige zoontje Artie. De trailer is heel suf en Amerikaans in beeld gebracht en geeft de film niet zo goed weer, vind ik zelf. Maar hier kan je hem zien als je er toch benieuwd naar bent. Ik vond het een verrassend goede film. Het deed mij erg denken aan De Weduwnaar van Kluun.

film celeste and jesse forever

Celeste and Jesse Forever (2012) – Celeste en Jesse liggen in een scheiding maar willen wel beste vrienden blijven. Terwijl ze anderen gaan daten. Andy Samberg (die Jesse speelt) is geweldig in deze film. Het is wel echt zo’n film waarvan je moet houden, ik kan me voorstellen als mensen de film te langzaam vinden. Maar zelf vond ik het een hele mooie film die tegelijk grappig en ontroerend is. Bekijk hier de trailer om te zien of het wat voor je is.

film harry brown

Harry Brown (2009) – Niet een film die ik snel uit mijzelf zou kijken, maar uiteindelijk toch wel erg goed vond. Harry Brown is een ex-marinier en weduwnaar en woont in een vreselijke buurt waar veel criminaliteit is. Wanneer zijn beste (en enige) vriend wordt vermoord en hij zijn vertrouwen in de politie is kwijtgeraakt, gaat hij zelf opzoek naar de moordenaar. Een heftige film om te zien, maar daardoor juist een aanrader. Bekijk hier de trailer.

film rain man

Rain Man (1988) – Iedereen heeft deze film al gezien, toch? Zo nee: waaaaat? Ga kijken! In Rain Man erft de arrogante Charlie de auto van zijn pas overleden vader, terwijl zijn broer een fortuin krijgt. Charlie is het hier niet mee eens en ‘kidnapt’ zijn broer uit het instituut waar hij verblijft. Zijn broer heeft autisme en het is erg interessant om te zien hoe Charlie hier mee omgaat. Geweldige film! Must see. Aanrader. Nee, maar echt. Bekijk hier de trailer.

film chef

Chef (2014) – Wat een fijne feel good film! Ik houd van eten en ik houd van films, dus ik moest deze zien. Het is een simpele film, geen complex verhaal en ook geen diepzinnige personages, maar dat is ook helemaal niet nodig. Van deze film word je vrolijk en vooral ook heel hongerig. Hier kan je de trailer vinden, maar bekijk hem maar niet, want dan heb je het gevoel dat je de hele film al hebt gezien.

Alleen Chef is niet te zien op Netflix, de rest wel. Ik heb trouwens het gevoel dat ik alle leuke en goede films op Netflix nu wel gezien heb. Dus als jullie nog leuke filmtips hebben, hoor ik het héél graag! 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “Filmtips XXIV

 1. Lauriëtte schreef:

  Hele fijne tips! Normaal gesproken ben ik niet zo van de films, maar ik merk gek genoeg dat ik het nu wel echt heel fijn vind om ’s avonds lekker op de bank een filmpje te kijken! 🙂 Heet misschien te maken met het najaar haha. Chef lijkt me echt heel erg leuk! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Anne schreef:

  Ik geloof dat we zojuist besloten hebben om nou toch maar eens Netflix te gaan proberen, dus: hoera voor deze post! Ik was even vergeten dat we dan ook heel veel films kunnen bekijken.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik vind Netflix een van de beste uitvindingen, vooral nu het aanbod steeds groter wordt. Dat vond ik in het begin toen Netflix Nederland net bestond nogal tegenvallen namelijk. Ik ben heel blij met mijn account in ieder geval 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Shaz schreef:

  Leuke tips! Momenteel kijk ik alleen tv-series, stand up comedy specials en documentaires op Netflix.

  | Reageer op deze reactie
 4. Chantal schreef:

  25! Dat is veel! Rain Man is mooi 🙂 ondanks dat vind ik Tom Cruise verschrikkelijk haha.

  | Reageer op deze reactie
 5. Ilse schreef:

  Mijn ultieme Netflix tip: Mortified Nation. Zo’n enorm vermakelijke feel good docu. Mensen lezen voor uit hun dagboek uit hun pubertijd: op het podium. Geniaal!

  Andere filmtips: Boyhood, The Young and Prodigious T.S. Spivet, The Broken Circle Breakdown, Before Sunset/Before Sunrise/Before Midnight, a la folie pas du tout & Zombieland.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel voor de tips! Die docu klinkt heel interessant, leuk 😀 En een paar van de andere films die je noemt heb ik ook nog niet gezien, yay!

   | Reageer op deze reactie
 6. Sophie schreef:

  Er zitten hele leuke films tussen, een hoop van deze spreken mij heel erg aan. Ik heb het idee dat ik bijna alle series op Netflix wel heb gezien (de leuke dan :’)) dus met dit lijstje kan ik weer vooruit, yay!

  | Reageer op deze reactie
 7. Eva schreef:

  Oeeh Chef lijkt me echt heel erg leuk! Veel van je filmtips ook al gezien, waarvan Celeste & Jesse denk ik mijn nu-favoriet is, zo fijn!

  | Reageer op deze reactie
 8. Daniëlle schreef:

  Wat leuk om je filmtips te lezen! Ik kijk de laatste tijd zo bizar weinig films, terwijl ik er echt veel van houd. Ik ga ze zeker eens bekijken op Netflix!

  | Reageer op deze reactie
 9. Natasja schreef:

  Chef is leuk! Zag ‘m pas in het vliegtuig, fijne film. En lang leve Netflix! Nog steeds blij met jouw plugin tip waardoor ik nu ook US en UK aanbod van Netflix kan ziet, wh00t! Ik heb er nog genoeg te gaan namelijk.

  | Reageer op deze reactie
  1. Marloes schreef:

   Waren jullie al op de hoogte van het feit dat vanaf vandaag (?) alle seizoenen Gilmore Girls in de US versie te zien zijn? w00t

   | Reageer op deze reactie
 10. Kimberley schreef:

  Rain Man, die wil mijn vriend steeds met me kijken. Misschien moet ik me er toch maar aan gaan wagen. Heb het niet zo op Tom Cruise, haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja doen hoor! Ik heb het ook niet zo op Tom Cruise, en ik ergerde mij kapot aan hem in het begin van de film (ook door zijn rol). Maar de film is zo goed dat het daar wel voor compenseert 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Hesteranne schreef:

  25 films in een maand. Wow. Ik zie er misschien een of twee per maand. Ik heb geen van bovenstaande films gezien. Ik ga sowieso de Franse films een keer proberen. Ben ik gek op!

  | Reageer op deze reactie
 12. Miriam schreef:

  Ik heb sinds kort Netflix, ik zal er eens goed gebruik van maken met die film tips van je, top!

  | Reageer op deze reactie
 13. Jamilla schreef:

  Ja leuk! Dit is altijd mijn favorite artikel haha. Ben benieuwd naar Incendies, die gaat op de lijst! 17 filles vond ik echt fascinerend en Chef is zo leuk, lekker vrolijk 🙂 Met Celeste en Jesse had ik daar weer niet zoveel maar komt ook omdat ik alle twee de hoofdpersonages niet kan uitstaan haha.

  | Reageer op deze reactie
 14. Lies schreef:

  Ik ken helemaal geen film uit dit lijstje, dus ik heb weer wat te zien de komende tijd 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Joyce schreef:

  Hahaha ik ken behalve Chef geen van de films! Maar ik kijk dan ook niet op Netflix haha, misschien is dat het 😉

  | Reageer op deze reactie
 16. Loes schreef:

  Ik ben nogal een stille lezer hier, maar ik wil toch even reageren.. Ik houd ook van Netflix! Ik weet niet of je deze al gezien hebt (waarschijnlijk veel al wel), maar mijn Netflix tips zijn: The Talented Mr. Ripley, Walk the line, Catch me if you can, Closer, Lost in translation He’s just not that into you (gewoon lekkere film), en ik ben nogal weg van Woody Allen, dus zijn films zou ik ook aanraden! (you will meet a tall dark stranger, vicky christina barcelona, etc)

  En wat betreft series zou ik The Bridge ernstig aanbevelen en The Americans! (En heb je the killing al gezien?! Maar dan wel de Deense en niet de Amerikaanse remake, dat geldt ook voor The Bridge) Oh en House of Cards! Zoveel goede series..
  Haha nouja goed, wie weet heb je het allemaal al gezien maar dit zijn mijn favorieten die je volgens mij nog niet genoemd hebt…

  | Reageer op deze reactie
 17. Lotte schreef:

  Ik vind deze rubriek altijd zo leuk! Hævnen heb ik vorig jaar gezien en vond ik echt een hele nare film. Wel erg goed, maar ik hij bleef lang door mijn hoofd door spoken. De rest van de films heb ik nog niet gezien. Incendies, 17 Filles en Rain man zien er veel belovend uit!

  | Reageer op deze reactie
 18. Tessa schreef:

  Ik ken al deze films nog niet jeej! Ik heb wel al eerder van chef gehoord en die lijkt mij harstikke leuk!
  Liefs, Tessa

  | Reageer op deze reactie
 19. Galina schreef:

  Jeuj, ik ben niet de enige die Rain Man tot voor kort nog nooit had gezien (ook op Netflix gekeken). Als iemand er eens iets over zei dan antwoordde ik ‘oh ja, dat is die ene film met what’s his face en zijn autistische broer’ (want dat is het enige wat ik erover wist), maar het is zo een prachtige film en inderdaad een aanrader. Bedankt voor de andere tips, staan nu allemaal op mijn to-watch-list 🙂

  Trouwens, Sons of Anarchy is een goede serie, ook via netflix te bekijken!

  | Reageer op deze reactie
 20. Nienke schreef:

  Goede tips! Meer film tips zijn altijd goed 🙂
  En ik was jaren (ahum ik wordt oud..) geleden zo blij dat ik eindelijk een ondertitelde versie van 17 filles had gevonden. Mijn frans is namelijk bij lange na niet goed genoeg om ‘m zonder te kijken. Staat ie nu gewoon op netflix? Dan wil ik m nog wel een keertje zien 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja tof he! Hij staat er echt net op, sinds twee weken geleden ofzo. Ik volg @nieuwopnetflix op Twitter dus zo zie ik het direct als er leuke nieuwe films zijn toegevoegd 😀

   | Reageer op deze reactie
 21. missdoke schreef:

  Ik heb alleen Rainman en 17 filles gezien, beiden fijne films, dus misschien zit er nog wel wat voor mij bij wat ik ook kan waarderen :).

  | Reageer op deze reactie
 22. Sacha schreef:

  Heerlijke films, denk ik… Er gaat toch niets boven een filmpje kijken, op de bank, onder een dekentje, met een bakje thee…

  | Reageer op deze reactie
 23. Stephanie schreef:

  Je hebt het artikel mooi vormgegeven vind ik 🙂 duidelijke omschrijving van de films en leest makkelijk weg! De films zijn niet echt mijn genre 🙂 maar bedankt voor de tips! Ik heb Netflix en kijk veel films, dus wie weet ga ik er toch één kijken! De film met die zwangere vriendinnen lijkt me wel interessant 🙂

  | Reageer op deze reactie
 24. Gisteren op jouw aanraden 17 filles gekeken; mooi in beeld gebracht, interessant verhaal, maar wel een béétje sloom en een raar einde. Ineens is het gewoon klaar. Ik bleef met enorm veel vragen zitten.

  | Reageer op deze reactie
 25. Tamarah schreef:

  Thanks for sharing! Dit is wel een lekkere maand om films te kijken dus deze tips ga ik zeker opslaan.

  | Reageer op deze reactie
 26. Kim schreef:

  As we speak bedacht ik me ineens: meine gutte, ik vlieg morgen naar Berlijn en ik heb geen films!! Dus thaaaaaanks Iris, je bent m’n redder nu!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top