Filmtips XXIV

Afgelopen maand keek ik maar liefst 25 (!) films. Vandaag daarom een extra lange limited edition van mijn maandelijkse filmtips. Tip: Ze zijn bijna allemaal op Netflix te zien! Dit zijn de mooiste en leukste films die ik in september zag:

film incendies

Incendies (2010) – We beginnen direct met de beste film die ik zag. Incendies is steengoed, je krijgt er gegarandeerd kippenvel van. Het eerste deel van de film moest ik even inkomen, ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar daarna werd ik volledig door het verhaal opgeslokt. In Incendies gaat een tweeling op reis door het Midden-Oosten om hun vader en broer te vinden, dit was de laatste wens van hun moeder. Bekijk hier de trailer.

film in a better world

Hævnen (2010) – Ook al zo’n film waar je de rillingen van krijgt, de hele film zit je te wachten tot iets heel erg mis gaat. Deze Deense film gaat over twee jongens die bevriend raken en soms iets te veel risico’s nemen. Bekijk hier de trailer. Op Netflix is deze film te vinden onder de Engelstalige titel In a Better World.

film 17 filles

17 filles (2011) – Deze Franse film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal waarbij een groep vriendinnen besluit om gezellig met z’n allen zwanger te worden. Het verhaal is zonder al te veel poespas in beeld gebracht, door de mooie beelden en het fascinerende verhaal blijft het boeiend om te kijken. Bekijk hier de trailer.

film the boys are back

The Boys are Back (2009) – Na een Canadese, Deense en Franse film gaat deze lijst verder met een Australische film. In The Boys Are Back verliest Joe zijn vrouw en blijft alleen achter met zijn 6-jarige zoontje Artie. De trailer is heel suf en Amerikaans in beeld gebracht en geeft de film niet zo goed weer, vind ik zelf. Maar hier kan je hem zien als je er toch benieuwd naar bent. Ik vond het een verrassend goede film. Het deed mij erg denken aan De Weduwnaar van Kluun.

film celeste and jesse forever

Celeste and Jesse Forever (2012) – Celeste en Jesse liggen in een scheiding maar willen wel beste vrienden blijven. Terwijl ze anderen gaan daten. Andy Samberg (die Jesse speelt) is geweldig in deze film. Het is wel echt zo’n film waarvan je moet houden, ik kan me voorstellen als mensen de film te langzaam vinden. Maar zelf vond ik het een hele mooie film die tegelijk grappig en ontroerend is. Bekijk hier de trailer om te zien of het wat voor je is.

film harry brown

Harry Brown (2009) – Niet een film die ik snel uit mijzelf zou kijken, maar uiteindelijk toch wel erg goed vond. Harry Brown is een ex-marinier en weduwnaar en woont in een vreselijke buurt waar veel criminaliteit is. Wanneer zijn beste (en enige) vriend wordt vermoord en hij zijn vertrouwen in de politie is kwijtgeraakt, gaat hij zelf opzoek naar de moordenaar. Een heftige film om te zien, maar daardoor juist een aanrader. Bekijk hier de trailer.

film rain man

Rain Man (1988) – Iedereen heeft deze film al gezien, toch? Zo nee: waaaaat? Ga kijken! In Rain Man erft de arrogante Charlie de auto van zijn pas overleden vader, terwijl zijn broer een fortuin krijgt. Charlie is het hier niet mee eens en ‘kidnapt’ zijn broer uit het instituut waar hij verblijft. Zijn broer heeft autisme en het is erg interessant om te zien hoe Charlie hier mee omgaat. Geweldige film! Must see. Aanrader. Nee, maar echt. Bekijk hier de trailer.

film chef

Chef (2014) – Wat een fijne feel good film! Ik houd van eten en ik houd van films, dus ik moest deze zien. Het is een simpele film, geen complex verhaal en ook geen diepzinnige personages, maar dat is ook helemaal niet nodig. Van deze film word je vrolijk en vooral ook heel hongerig. Hier kan je de trailer vinden, maar bekijk hem maar niet, want dan heb je het gevoel dat je de hele film al hebt gezien.

Alleen Chef is niet te zien op Netflix, de rest wel. Ik heb trouwens het gevoel dat ik alle leuke en goede films op Netflix nu wel gezien heb. Dus als jullie nog leuke filmtips hebben, hoor ik het héél graag! 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top