Survival kit voor asblond (en dood) haar

withaar
In de Q&A blogpost van eergisteren vroeg Daphne:

“Wat voor een haarkleur heb je? Is je haarkleur net zo blond als dat het lijkt als op de foto bij ‘about’? Zoja, ik vind platina blond namelijk altijd heel tof met lang haar, maar hoe onderhoud je dat?”

Mijn eigen haarkleur is een beetje saai donkerblond (zoiets als dit), volgens mij, want ik heb mijn eigen haarkleur al sinds m’n 13e niet meer gezien! Volgens mij wordt de haarkleur die ik nu heb asblond genoemd, maar ik heb mijn haarkleur het liefst zo wit/grijs mogelijk. Hiervoor had ik het overigens een aantal jaren het tegenovergestelde: pikzwart. Als ik net van de kapper weer ben ziet het er altijd supermooi uit – zoals op bovenstaande foto – maar na een paar keer wassen wordt het grijs iets minder en krijgen mijn lokken een blonde gloed – zoals op onderstaande foto. Ik ben er zo tevreden mee dat ik deze haarkleur nu volgens mij al zo’n drie jaar heb. Enige nadeel: mijn haar is nogal uitgedroogd. Kapsters zijn vaak verrast dat ik überhaupt nog haar op mijn hoofd heb als ik zeg dat ik deze haarkleur al een aantal jaren heb. Deze haarkleur is namelijk niet echt geschikt voor lang haar omdat de uitgroei altijd heftig geblondeerd moet worden. Blijkbaar heb ik geluk dat mijn haar redelijk sterk is, ondanks dat het zo dun is. Dus als je je haar lief hebt, zou ik het risico niet nemen om het kapot te gaan blonderen. Voor zover ik heb begrepen kan het bij de wat kortere kapsels minder kwaad maar als je supergezond haar wil dan is blonderen uiteraard nooit goed. (En het is ook he-le-maal niet ecologisch of diervriendelijk verantwoord, ik weet het!)

Asblond Wit Haar | IKBENIRISNIET
Ik ging incognito op de foto want ik had geen zin om make-up op te doen, hihi.

Mijn haar liet ik altijd verven bij de Ami kapper maar daar had ik de laatste paar keer niet echt goede ervaringen, tegenwoordig laat ik mijn haar verven op de kappersschool waar ik zo nu en dan model kan zitten (budgettip!). Omdat er ruim drie kwartier blondering (6% waterstofperoxide met wat asblonde haarkleuring er doorheen gemengd) in de uitgroei moet inwerken en naderhand ook een afmattering (een soort paarse spoeling, om de gele kleur er uit te halen) over mijn gehele haar moet inwerken, is dit een behoorlijke aanslag op mijn haar. (Tip van Iris: probeer je haar nóóit zelf witblond te verven, tenzij oranje je lievelingskleur is, dit is namelijk gedoemd te mislukken, ik weet er alles van.) Om mijn lokken van de dood te redden gebruik ik de volgende producten om er weer leven in te brengen en om de kleur mooi te houden:

Dierproefvrije Haar Producten | IKBENIRISNIET
Al deze producten zijn dierproefvrij en bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, yes!

mint-hartje 1. Dr. Organic Maroccan Argan Oil Hair Treatment Serum is het beste product dat ik ooit in mijn hele leven heb gekocht, eerlijk waar! Het heeft mijn haar van de ondergang gered toen het er bijna als stro uit zag. Het verschil kan je goed zien als je de bovenste (oude) foto vergelijkt met de tweede foto die ik vandaag maakte. Het is een duur product maar voor mij is het de prijs meer dan waard.
[ Een volledige review van dit product kan je hier vinden ]

mint-hartje 2. De conditioner van Dr. Organic uit dezelfde lijn ben ik ook erg te spreken over, die gebruik ik nu ongeveer een maand en het zorgt ervoor dat mijn haar veel beter doorkambaar is waardoor ik het niet telkens na het douchen hoef kapot te kammen door alle klitten. Het is alleen jammer dat één zo’n fles meer dan 10 euro kost, auw! Ik weet dus nog niet zeker of ik het snel weer zou kopen.

mint-hartje 3. Om mijn haar gehydrateerd te houden gebruik ik nog een product uit de Argan Oil lijn van Dr. Organic, namelijk de Restorative Treatment Conditioner. (Even tussendoor: ik heb geen aandelen in Dr. Organic hoor, ik ben gewoon een héle tevreden klant) Officieel is dit product geen haarmasker maar een hele intense conditioner (?), die gebruik ik zo’n 1 a 2 keer in de week en laat ik een kwartiertje intrekken.
[ Greenbeautyblog.nl heeft hier een review over geschreven ]

Lush Daddy O | IKBENIRISNIET

mint-hartje 4. Om de asblonde kleur te behouden zonder dat het heel geel wordt gebruik ik zilvershampoo. Zilvershampoo is de enige shampoo die ik gebruik om mijn haar te wassen en ik laat het altijd zo’n 5 tot 15 minuten intrekken voordat ik het weer uitspoel. Op de foto zie je een flesje van Lush staan, maar ik ben eerlijk gezegd niet heel tevreden met de werking van dit product. Ik vind het superfijn dat het een dierproefvrij merk is, maar ik heb een zilvershampoo nodig met veel meer paarse pigmenten om alle gele tinten uit mijn haar te houden. Helaas moet ik dus nog steeds één product gebruiken dat niet dierproefvrij is; een zilvershampoo van Schwarzkopf. Als iemand de gouden tip heeft voor een andere goede zilvershampoo maar die niet op dieren is getest hoor ik het heel graag! Ik heb namelijk bijna al mijn producten al zonder problemen ‘omgeruild’ voor dierproefvrije merken en het zal zonde zijn als dat bij de zilvershampoo niet lukt.

mint-hartje 5. Tenslotte kam ik zo nu en dan een druppeltje pure argan olie door mijn haar als ik net uit de douche kom. Het komt vast niet als een verrassing als ik zeg dat ik helemaal fan ben van argan olie!
[ Greenbeautyblog.nl heeft hier een heel uitgebreid artikel over geschreven ]

Ik krijg wel vaker vragen over mijn haar(kleur) en ik zag dat er veel mensen via Google op mijn blog komen doordat ze zoeken naar hoe je wit/grijs/blond haar kan krijgen, dus ik hoop dat het nu een stuk duidelijker is! Overigens zijn bovenstaande producten niet per sé voor intens dood of blond haar, want vooral in de wintermaanden is het verstandig om je haar goed gehydrateerd te houden zodat het er niet al te pluizig uitziet.

(En neeeee, ik ben echt niet betaald voor deze blogpost. Maar Dr. Organic, als je dit leest: je mag me altijd gratis producten toesturen hoor. Ik ben een trouwe fan 😉 )

Back to Top