7 x recepten met zuurkool

Dat ik van zuurkool houd, mag nu wel duidelijk zijn. Dit zijn mijn favoriete recepten met zuurkool!

Zuurkoolpizza1. Zuurkoolpizza – Sowieso het allerrrbeste recept met zuurkool dit! We eten dit altijd op winterse dagen als we ’s avonds honger als een paard beagle hebben. Ik maak het met vegetarische rookworst uit de supermarkt en een simpel zelfgemaakt sausje op een kant-en-klare pizzabodem. Het recept heet niet voor niets zuurkoolpizza voor luie mensen.

Het Groene Meisjes Boek

2. Zuurkoolwraps van De Groene Meisjes – Ik at ze anderhalf jaar geleden op de boeklancering van Merel en Jamie, mmm!! Het recept vind je in hun boek, maar later verscheen het recept ook op Merel’s blog.

broodje zuurkool

3. Broodje zuurkool – Hier begon mijn liefde voor zuurkool mee. Zuurkool eventjes bakken met onder andere ui, gerookte paprikapoeder en zongedroogde tomaat. Als ik iets met zuurkool maak, bijvoorbeeld op een broodje, gebruik ik altijd dit recept als basis.

Recept: Zuurkoolschotel met zoete aardappel en vegetarische speckjes

4. Zuurkoolschotel – Met dat zelfde zuurkoolmengseltje maak ik wel eens een ovenschotel, geïnspireerd op een recept van Uit Pauline’s keuken. Heel makkelijk om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig! Hier vind je mijn versie van het recept.

zuurkoolpannenkoek

5. Zuurkoolpannenkoek – Zuurkool op een pannenkoek? Waarom niet. Hier heb ik nooit een recept van online gezet want het is gewoon een standaard pannenkoek gebakken met geraspte kaas en het zuurkoolmengsel waar ik zo fan van ben. Google naar ‘zuurkool pannenkoek’ als je een gedetailleerder recept nodig hebt!

Zuurkool Quesedilla

6. Zuurkoolquesadilla – Ook een recept dat je niet op mijn blog terugvindt, maar wel op die van Lepeltje Liefde, een fijne foodblog. Haar foto is overigens een stuk mooier en smakelijker. In dit recept hoort er ook gorgonzola bij, dat vond ik zelf niet zo’n succes (Ollie de-altijd-hongerige-beagle wel; die jatte later de gorgonzola van het aanrecht en vrat het in één keer op..). Met normale kaas vind ik ’t het lekkerst.

zuurkooltosti

7. Zuurkooltosti – Ook van blogcollega en mede-zuurkoolliefhebber Lepeltje Liefde, dit recept voor een zuurkooltosti met gruyère en gekarameliseerde ui. Hier mag je me voor wakker maken.

Wat is jouw favoriete recept met zuurkool?

Back to Top