Recept: Hummus wraps met wasabi en avocado

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Deze wraps zijn goddelijk! Vorig jaar tijdens de ‘Proef Eet’ in Enschede stond er een schattig busje van het Bakblik waar ze vegetarische gerechtjes uit verkochten. Op de menukaart zag ik iets staan met wraps gevuld met roomkaas, wasabi, avocado en paprika. Als die hard avocado liefhebber had ik mijn keuze dus snel gemaakt. Jummie, zo lekker! Toen ik de volgende dag zag dat ik nog een aantal muntjes van het evenement over had ben ik nog snel even naar het busje gerend om nog een portie van deze mini-wraps te kopen. Het was dan ook mijn doel om deze wraps de zelfde week nog te maken. Maar als jullie me inmiddels een beetje kennen, komt het vast niet als een verrassing dat ik dat toen vergat.

Tot ik vandaag door mijn oude blogposts scrolde en de wraps van de Proef Eet weer tegenkwam. Vandaag was eindelijk de dag dat ik ze ook echt ging namaken, alleen dan uiteraard ‘geveganiseerd’ omdat ik deze maand mee doe aan de Vegan Challenge. Ze zijn onwijs makkelijk en snel om te maken, ik denk dat zelfs de grootste kookkluns dit nog kan, echt! Het is heel lekker als als lunch en makkelijk om mee te nemen in je broodtrommeltje, eens wat anders dan de doorsnee boterham! Ook kan je de mini-wraps als superrgezonde hapjes op tafel zetten tijdens een feestje of bankhangavondje.

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Ingrediënten:

mint-hartje (Zelfgemaakte) wraps
mint-hartje (Zelfgemaakte) hummus
mint-hartje Een beetje wasabi
mint-hartje 1 á 2 rijpe avocado’s
mint-hartje 1 paprika
mint-hartje 2 tomaten
mint-hartje Klein bakje taugé
mint-hartje Een paar handjes veldsla (of een andere sla die je lekker vindt)
mint-hartje Optioneel: zwarte sesamzaadjes (te koop bij de Toko)

In principe kan je álles qua ingrediënten veranderen, maar zelf vind ik dit de lekkerste combi. Als je bijvoorbeeld niet van paprika houdt, zou je dit kunnen vervangen voor geraspte wortel of een andere groente. En als je niet zo’n fan bent van wasabi dan is deze wrap ook heel lekker met ketchup. Eindeloze mogelijkheden!

wraps-hummus-avocado3

Bereiding:

1. Als je zelf de wraps wil maken, volg dan dit eenvoudige recept. Wanneer je kant en klare wraps gebruikt, verwarm je ze kort in de magnetron en leg je ze op een bord.

2. Smeer de hummus over de wrap uit en doe er een klein beetje wasabi op en smeer dit ook uit. Let op: wasabi is schérp, dus beter iets te weinig dan iets te veel erop smeren.

3. Pel de avocado en verwijder de pit (hier een filmpje hoe je dat makkelijk kan doen), snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Snij ook de paprika en tomaat in dunne plakjes of reepjes.

4. Verdeel de gesneden groenten, wat taugé, sla en wat van de sesamzaadjes over de wrap (niet te veel groenten, anders is het lastig om hem goed dicht te rollen). Rol de wrap dicht, als het goed is blijft de wrap mooi bij elkaar zitten door de plakkerige textuur van de hummus. Met een schoon, scherp mes snij je de wrap in stukjes en kan je het garneren met de zwarte sesamzaadjes en wat taugé. Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon heel laten en zo op eten:

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Enjoy!

Back to Top