Recept: Hummus wraps met wasabi en avocado

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Deze wraps zijn goddelijk! Vorig jaar tijdens de ‘Proef Eet’ in Enschede stond er een schattig busje van het Bakblik waar ze vegetarische gerechtjes uit verkochten. Op de menukaart zag ik iets staan met wraps gevuld met roomkaas, wasabi, avocado en paprika. Als die hard avocado liefhebber had ik mijn keuze dus snel gemaakt. Jummie, zo lekker! Toen ik de volgende dag zag dat ik nog een aantal muntjes van het evenement over had ben ik nog snel even naar het busje gerend om nog een portie van deze mini-wraps te kopen. Het was dan ook mijn doel om deze wraps de zelfde week nog te maken. Maar als jullie me inmiddels een beetje kennen, komt het vast niet als een verrassing dat ik dat toen vergat.

Tot ik vandaag door mijn oude blogposts scrolde en de wraps van de Proef Eet weer tegenkwam. Vandaag was eindelijk de dag dat ik ze ook echt ging namaken, alleen dan uiteraard ‘geveganiseerd’ omdat ik deze maand mee doe aan de Vegan Challenge. Ze zijn onwijs makkelijk en snel om te maken, ik denk dat zelfs de grootste kookkluns dit nog kan, echt! Het is heel lekker als als lunch en makkelijk om mee te nemen in je broodtrommeltje, eens wat anders dan de doorsnee boterham! Ook kan je de mini-wraps als superrgezonde hapjes op tafel zetten tijdens een feestje of bankhangavondje.

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Ingrediënten:

mint-hartje (Zelfgemaakte) wraps
mint-hartje (Zelfgemaakte) hummus
mint-hartje Een beetje wasabi
mint-hartje 1 á 2 rijpe avocado’s
mint-hartje 1 paprika
mint-hartje 2 tomaten
mint-hartje Klein bakje taugé
mint-hartje Een paar handjes veldsla (of een andere sla die je lekker vindt)
mint-hartje Optioneel: zwarte sesamzaadjes (te koop bij de Toko)

In principe kan je álles qua ingrediënten veranderen, maar zelf vind ik dit de lekkerste combi. Als je bijvoorbeeld niet van paprika houdt, zou je dit kunnen vervangen voor geraspte wortel of een andere groente. En als je niet zo’n fan bent van wasabi dan is deze wrap ook heel lekker met ketchup. Eindeloze mogelijkheden!

wraps-hummus-avocado3

Bereiding:

1. Als je zelf de wraps wil maken, volg dan dit eenvoudige recept. Wanneer je kant en klare wraps gebruikt, verwarm je ze kort in de magnetron en leg je ze op een bord.

2. Smeer de hummus over de wrap uit en doe er een klein beetje wasabi op en smeer dit ook uit. Let op: wasabi is schérp, dus beter iets te weinig dan iets te veel erop smeren.

3. Pel de avocado en verwijder de pit (hier een filmpje hoe je dat makkelijk kan doen), snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Snij ook de paprika en tomaat in dunne plakjes of reepjes.

4. Verdeel de gesneden groenten, wat taugé, sla en wat van de sesamzaadjes over de wrap (niet te veel groenten, anders is het lastig om hem goed dicht te rollen). Rol de wrap dicht, als het goed is blijft de wrap mooi bij elkaar zitten door de plakkerige textuur van de hummus. Met een schoon, scherp mes snij je de wrap in stukjes en kan je het garneren met de zwarte sesamzaadjes en wat taugé. Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon heel laten en zo op eten:

Recept: Wraps met hummus, wasabi en avocado | IKBENIRISNIET

Enjoy!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

25 reacties op “Recept: Hummus wraps met wasabi en avocado

  1. Ruben

    Awesome recept, ga ik zeker een keer maken. Welke wraps gebruik je? Die van Eufraat zijn vele malen lekkerder dan die mexicaanse flappen van de AH.

    • iris

      Ik weet zo niet meer welke ik heb gebruikt! Waren verschillende merken, o.a. die van AH eigen merk en die vond ik tot nu nog het lekkerste. Eufraat komt me niet bekend voor, ga ik de volgende keer proberen. Dank voor de tip! (Ik wil ze eigenlijk nog steeds een keer maken met self made wraps, maar ben er elke keer een beetje te lui voor, haha!)

      • Ruben

        Dat is die mediterrane/midden-oosten supermarkt aan de Heurne. De dürum en het Albanese brood daar zijn heel goed. Die eten het AH eigen merk bij het ontbijt zeg maar. Zelf maken staat hier ook al een tijdje op de agenda. En ook te lui om een keer door te pakken. Lame.

        • iris

          Ooooooh ja, daar ben ik wel een paar keer langs gelopen maar ben er nog nooit binnen geweest! Nice, ga ik binnenkort even naar toe. Ik vind dat soort winkeltjes sowieso altijd heel leuk, allemaal van die gekke producten, haha! Niet goed voor m’n rekening 😉

  2. Eva

    Ziet er echt heerlijk uit! Ga het hopelijk snel eens vergeten – als ik het niet ook vergeet 😉

  3. Anne

    Oeh lekker! Ik hou wel van wraps, de combi hummus en wasabi ben ik heel benieuwd naar, allebei zijn grote favorieten van mij 🙂 Mooie foto’s ook trouwens.

  4. Nicole

    Dat ziet er echt lekker uit! Ik houd echt van rauwe paprika, dat vind ik zo lekker. Ik denk dat ik ze wel ga maken, alleen zonder wasabi. Ik werk in een Chinees restaurant en moet regelmatig wasabi maken. Die geur krijg je niet meer uit je neus, dus ik ben het een beetje zat, haha!

  5. Myrte

    Ik heb ze laatst gemaakt (maar dan met wasabiroomkaas), naar aanleiding van jouw eerdere post! Héél erg lekker

  6. Nadiye

    Ohhhh omnomnomnom! Die zet ik op m’n menu voor deze week! ziet er echt super lekker uit!
    😀

  7. Ilse

    Voor mij staat jouw blog een beetje gelijk aan honger want al die receptjes van jou.. Ik krijg er altijd honger van! Dit ziet er lekker uit zeg!

  8. Deze ga ik onthouden. Ik ben ook dol op avocado. Oh, Iris… ik wil zo graag dat je voor mij ‘kookt’ (in dit geval bereid) en dat ik dan alles bij je kom opeten, hahaha.

  9. Marloes

    Klinkt erg lekker (en ziet er ook zo uit). Deze gaan we binnenkort zelf eens maken voor de lunch.

  10. T

    alles met avocado is welkom en het is eens wat anders dan zalm – dat ik niet eens lus

  11. Pingback: Vegan Challenge – Week #1 | IKBENIRISNIET

  12. Hester

    Dankzij dit recept heb ik nu serieuze hummus met waabi issues…

  13. Iris!! Ik ben nu ook in de vegan mood! Op zoek naar inspiratie voor lekkere gerechtjes moest ik gelijk aan jou denken. Neuzend door je receptjes kan ik wel even vooruit zo :). Deze ga ik vanavond maken met nog iets anders, lijkt me lekker!! xx

  14. Pingback: FoodWeLove: east meets west | IKBENIRISNIET

  15. Pingback: De laatste week van de Vegan Challenge | IKBENIRISNIET

  16. Pingback: Proef Eet: Buffels, biggen en buffelburgers | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten