Trots

Nog een vraag van Femke uit de Q&A blogpost: “Waar ben je trots op?” Omdat hij vooral nu zo toepasselijk is. Over het algemeen vind ik dat trouwens best een moeilijke vraag om te beantwoorden, als ik er zo over nadenk. Maar na vandaag niet meer.

Hier ben ik heel trots op:
statistiek

De tweede voldoende die ik dit collegejaar haalde. Het hoogste cijfer dat ik ooit op de uni haalde. Met bloed, zweet en tranen (letterlijk) haalde ik een 9! Voor het moeilijkste vak tot nu toe. Ik ben niet een beetje trots. Maar zo trots als een pauw! Volgens mij hebben de meesten het via Twitter al wel meegekregen, maar dit is zo’n historisch moment dat ik het hier ook wel even moet delen.

Toen mijn vriend – die dezelfde studie volgt als ik – een whatsapp’je kreeg dat de cijfers van Statistiek bekend waren, stonden we net in een winkel. Toen ik dat hoorde kreeg ik meteen zin om de winkel uit te rennen. (Maar dat leek me raar, want dan lijkt het net alsof ik iets had gestolen.) Eenmaal thuis gekomen logde ik meteen op Osiris in, met mijn jas nog aan klikte ik op het ‘resultaten’ tabblad. Ik kreeg werkelijk bijna een hartverzakking toen de pagina met cijfers verscheen. Ik hoopte namelijk op een 6, maar ik kreeg een omgedraaide 6. Wow! Ik kan het nog steeds niet echt geloven, vooral na alle horror die eraan vooraf ging. Dit is de blijheid die ik had toen ik hoorde dat ik geslaagd was voor mijn HAVO examens maar dan in het kwadraat, om maar even in de wiskundige termen te blijven. Hoera, nooit meer Statistiek 1. Doei, kansberekening!

Ik ben trots dat ik eindelijk mijn mooiste groene pen kon pakken en dit kon doorstrepen op mijn studieplanning. En ik ben ook héél trots op mijn vriend die ook eindelijk een voldoende haalde voor dit vervloekte rotvak. Misschien dat we in de toekomst samen een wiskundig bedrijfje kunnen opstarten. Hahaha. Nee.

studieplanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Trots

 1. Pingback: Significante crisis met een verwachtingswaarde van 0 | IKBENIRISNIET
 2. Linda schreef:

  Gefeliciteerd! ZΓ©ker weten iets om heel erg trots op te zijn! Daar mag je best eens een keer mee pronken. Dat had je trouwens ook mogen doen met een 6, want Statistiek is vreselijk en ik ben heel erg dankbaar dat ik geen statistiek krijg – groot voordeel van het studeren van Geschiedenis – maar een 9?! Super!

  | Reageer op deze reactie
 3. lisa schreef:

  Whoohoo wat goed! En wat een cijfer. Dit geeft ook hoop voor statistiek2. Knap hoor!

  | Reageer op deze reactie
 4. Laura schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd! Wat een topprestatie, al helemaal als je het een moeilijk vak vond. Lekker van genieten πŸ˜€ Hopen dat Statistiek 2 net zo goed gaat!

  | Reageer op deze reactie
 5. Elise schreef:

  Doe even normaal, een fucking NEGEN o.o Daar heb ik gewoon respect voor, dat je zo’n rotvak zΓ³ afsluit, vooral met al dat gekut eromheen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Karlijn schreef:

  Wow Iris! Wat mag jij trots zijn πŸ™‚ Gefeliciteerd!!!!!

  | Reageer op deze reactie
 7. Priscilla schreef:

  Gefeliciteerd! Een fantastisch cijfer!

  Ik haalde ook een 9 voor een vak dat ik al meerdere malen had gemaakt maar niet lukte om te halen. Mijn humeur, ik denk dat jij dat in deze post heel goed hebt omschreven. πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
 8. Femke schreef:

  Nog een keertje gefeliciteerd! πŸ˜€ En ook voor je vriend natuurlijk. Echt supertof, ga het vieren!

  Het is grappig dat veel mensen mijn vraag een moeilijke vinden. (Vind ik zelf ook hoor, maar dat maakt het dus wel een goeie vraag. Leer ik hier op school. πŸ˜› )

  | Reageer op deze reactie
 9. Cleo schreef:

  Oh Iris, wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd. Zet trouwens nog wat grote groene krullen bij je doorgestreepte vak (en een sticker?), dat heb je verdiend πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! En weet je wat, dat ga ik nu gewoon ook echt doen ook! Wordt die planning ook meteen wat vrolijker van πŸ˜‰

   | Reageer op deze reactie
 10. Bianca schreef:

  Wat super nieuws πŸ˜€ gefeliciteerd zo zie je maar weer al het harde werken word beloond πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
 11. Olga schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd! En ook voor je vriend natuurlijk, want die heeft ook zitten buffelen πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Iris twee punt nul | IKBENIRISNIET
Back to Top