Fotodagboekje: tijdens de blogstilte

Sorry, sorry! Voor mijzelf had ik de ongeschreven regel opgesteld dat ik pas een nieuwe blogpost mocht schrijven als ik op schema liep wat betreft studeren, de tentamens kwamen immers steeds dichterbij. Uiteraard had ik voor dat besluit ook wel kunnen weten dat die verzonnen regel eigenlijk gewoon nergens op sloeg, aangezien ik uit ervaring weet dat het een zeer zeldzame gebeurtenis is als ik op schema loop. Toen ik uiteindelijk de beschikking kreeg over meer vrije tijd om te kunnen bloggen, had de ‘alles-bij-elkaar-stress’ mij inmiddels al geveld zodat het door oververmoeidheid niet wilde lukken. Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter, dus ik ben weer terug van weggeweest. Hoera! Om er weer even in te komen eerst maar een good ol’ fotodagboekje.

Wat ik de afgelopen blogloze weken wél deed:

stoppenmetroken
1 & 2: Ik kondigde het al in één van de laatste blogposts aan: ik stopte met roken. Steve (= soulmate) stopte ook maar begon na een paar dagen weer. Ik had verwacht dat ik uiteindelijk ook zou zwichten voor de nicotine, maar inmiddels hou ik mij al 1 maand, 8 dagen en 18 uur staande. Dat zijn 798 niet-gerookte sigaretten. Daar kan ik mij nauwelijks een voorstelling van maken! Ik hoopte dat ik nu zou kunnen zeggen dat het me goed afging, maar dat is helaas nog niet zo. Het is niet meer zo erg als de eerste twee weken (lees: op een gegeven moment zat ik huilend in een werkcollege, awkward) maar het is nog steeds niet een feestje.

tentamens1
3 & 4: En om de stress van het niet-roken nog even op te schroeven, kwamen daar ook ineens de tentamens aan. Ik begroette mijn potentiële burn-out. Gelukkig was het niet voor niets want voor Biologische Neuropsychologie haalde ik een 8 (!!!) en voor Sociale Psychologie een 6. Weer twee eerstejaarsvakken die ik weg mocht strepen, dat blijft het beste gevoel ooit.

tentamens2
5 & 6: Ook maakte ik het tentamen van Statistiek 2. Ik haat-haat-haat Statistiek en ik heb geen idee of het tentamen goed of slecht ging dus ik kan haast niet wachten tot het is nagekeken en ik mijn cijfer hoor. Spannend! Mocht ik hem toch gehaald hebben, dan hoef ik nog maar één vak te halen om mijn Propedeuse in ontvangst te kunnen nemen. Beter laat dan nooit.

burnout
7 & 8: Uiteindelijk werd het toch allemaal iets te veel: het niet kunnen roken, de stress van de tentamens, niet tot nauwelijks slapen en weinig en slecht eten. Daarbij verergerde het één het ander, dus gaandeweg stortte ik lichtelijk in. Het voelde (denk ik) als chronische PMS gemixt met Pfeiffer. Een korte samenvatting: tussen de huilbuien door lag ik vooral veel in bed. Moest dat arme vriendje ook nog voor mij koken. Wat heel goed lukte trouwens, zie de linker foto, trots! O ja, en mijn huis was nóg rommeliger dan normaal. Oef. Ik bevond me in één grote vicieuze cirkel.

kaartje-bloemetjes
9 & 10: Maar met dank aan lieve mensen waren er ook geluksmomentjes: Laura (van Schrijfmeisje.nl) stuurde een heel leuk en lief kaartje ontworpen door Nouk-San. Laura heeft het mooiste handschrift van de hele wereld én op het kaartje stonden ook nog konijntjes, dus daar werd ik heel vrolijk van. En daarvoor kreeg ik ook al hele fijne post: Marloes maakte zelf een bosje bloemen en stuurde die samen met een lief konijnenbeeldje naar mij op. Op haar blog kan je er meer over lezen. Wauw! Echt ontzettend lief. Dankjulliewel! mint-hartje

cadeau
11 & 12: En zo was ik ineens afgelopen maandag ook nog jarig. Van Steve kreeg ik om klokslag 12 uur de zachtste konijnenknuffel van de hele wereld, een aanzetstaal voor de scherpste messen van de hele wereld en een houten messenblok om ze in te kunnen zetten. Blij!

uiteten
13 & 14: Om mijn verjaardag te vieren zijn we donderdag met Mutti en zusje uiteten geweest bij eetbar Appeltjes van Oranje in Enschede (aanrader!). Later op de avond dronk Oma Iris 4 wijntjes op het terras met de liefste BFF’s om de volgende dag wakker te worden met het gevoel alsof er een intercity over haar heen was gereden. Hoe vaker je jarig bent geweest, hoe erger het wordt. Blijkbaar.

cadeau2
15 & 16: Van mijn moeder en zusje kreeg ik allemaal handige spulletjes: een Mr. Gripper om een pan af te kunnen gieten zonder mijn handen te verbranden (geschenk uit de hemel!) een snijding (?) om groenten in brede slierten te kunnen snijden en een opvouwbaar boodschappentasje. Van Sebas kreeg ik dit boek met stripjes van Prostress, wat superawesome en toepasselijk is. En van Annemiek kreeg ik een cadeaubon voor mijn allerliefstelievelingswinkel Dille & Kamille, joepie! Ook al heb ik het niet heel uitbundig gevierd, ik vond het een zeer geslaagde verjaardag. Mede mogelijk gemaakt door het mooie weer en de liefste mensen. mint-hartje

zomaar
18 & 19: Jeffrey beloofde mij dit grote schilderij met een Bambi als ik een week lang niet zou twitteren over roken. Mission accomplished, deze vintage vondst staat nu te pronken in huize Iris. En alsof ik nog niet genoeg cadeaus had gekregen, kreeg ik vanmiddag zo maar dit bosje Ranonkels van de Albert Heijn. Dat was fijn. Ik ben weer gelukkig. Gelukkig maar.

En wat deden jullie? Heb ik nog iets spannends gemist de afgelopen maand?

Back to Top