Recept: Voorjaarssoep voor bij de paasbrunch

Ik kan mijn geluk niet op als Pasen nadert. Niet omdat ik nu zo erg van ontbijten houd. Of uitgebreid Pasen vier. Maar omdat overal konijntjes en hazen in de winkel liggen! Mooi voor mijn konijnenverzameling. Ook bij HEMA is er weer veel fijns te vinden, zoals de vele soorten paaseitjes (mét UTZ-keurmerk) waar ik vorig jaar over schreef. Maar ik heb mij bij mijn bezoek in weten te houden. Ik kwam namelijk voor mooie aankleding, of ‘props’, voor dit recept voor een voorjaarssoep!

Recept: Voorjaarssoep met raapstelen en ei

 in samenwerking met HEMA  

Recept: Voorjaarssoep met raapstelen

Hoeveelheid: ongeveer 4 kommen

Ingrediënten voor de voorjaarssoep:

 • olie of boter om mee te bakken
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 knoflookteen, fijn gesneden
 • 2 aardappelen, in blokjes
 • 400 gram raapstelen, grof gesneden
 • 1 liter groentebouillon
 • peper & zout
 • optioneel: gehalveerd gekookt (biologisch) ei per soepkom

Voor de kruidenolie om over de soep te druppelen:

 • 1 flinke scheut olijfolie
 • vers citroensap van 1/2 citroen
 • 1 handje verse kruiden (bijv. peterselie of basilicum, of een mix)
 • 1 klein knoflookteentje
 • peper & zout

Recept: Voorjaarssoep met raapstelen en ei

Bereidingswijze van de voorjaarssoep:

 1. Verhit in een soeppan een scheutje olie of een klontje boter.
 2. Fruit de ui vijf minuten.
 3. Voeg de knoflook en aardappelblokjes toe en bak nog twee minuten mee.
 4. Voeg de raapstelen toe, bak eventjes mee en voeg de groentebouillon toe.
 5. Breng aan de kook en laat ongeveer tien minuten zachtjes koken.
 6. Maak ondertussen de kruidenolie door de olijfolie, citroensap, verse kruiden, knoflook en peper & zout te pureren met behulp van een hakmolentje of blender. Serveer eventueel in een leuk flesje, zoals het citroenflesje dat ik gebruikte.
 7. Pureer de soep, breng op smaak met peper & zout. Serveer eventueel met het halve ei en de kruidenolie.

Eet smakelijk! Als je deze soep hebt gemaakt en deelt op Instagram, vergeet je dan niet de #ikbenirisniet hashtag? Ik vind het superleuk om al jullie creaties te zien! 

voorjaarssoep

Tafelen met HEMA

Dit voorjaarssoepje is lekker om bij de paasbrunch te serveren. Om de paastafel zo fleurig mogelijk aan te kleden, kocht ik bij HEMA bamboe servies in pastelkleuren en een mooi tafellaken. Ik koos voor een stoffen tafellaken omdat die herbruikbaar is. Maar HEMA heeft ook veel leuke papieren tafellakens met paasthema, deze zijn allemaal voorzien van het FSC-keurmerk.

Op de foto’s in deze blogpost heb ik gebruikt:

Tip: paaseieren zoeken voor €5 korting

De familie Paashaas heeft vijf paaseieren verstopt in de webshop van HEMA. Als je alle eieren vindt, krijg je vijf euro korting op je bestelling! Dat is altijd mooi meegenomen als je toch aan het winkelen bent voor leuke paas-items voor je paastafel. Lees er hier meer over.

In mijn (affiliate)shop heb ik een aparte collectie aangemaakt met alle HEMA spulletjes voor Pasen (lees: heel veel konijnen!). Dus mocht je nog op zoek zijn naar fleurige aankleding voor je paastafel, neem daar dan zeker even een kijkje.

Recept: Voorjaarssoep met raapstelen en ei

Wat zijn jullie plannen met Pasen? En vooral: wat gaan jullie eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “Recept: Voorjaarssoep voor bij de paasbrunch

 1. Mylène schreef:

  Lekkerrrr. Mijn liefde voor soep maken wordt steeds groter (oke dat klinkt misschien wat overdreven), maar ik vind het wel echt leuk om iedere keer te maken!

  | Reageer op deze reactie
 2. Joyce schreef:

  Irissss wat doe je me aan :’) ik werd wakker met giga trek en heb nu NOG meer honger, ondanks dat ik net al ontbeten heb 😮

  | Reageer op deze reactie
 3. Do schreef:

  Wat een leuke samenwerking met HEMA, ik ben dol op soep en deze ziet er ook echt lekker uit. Ik weet zelf nog niet wat we gaan eten met Pasen.. Misschien wel iets van soep met broodjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Marjolijn schreef:

  Jaaa, dat tafellaken is zo leuk! Ik heb hem ook al gekocht 🙂 en die soep klinkt heel lekker en makkelijk om te maken. Die komt deze week nog op het menu ^^

  | Reageer op deze reactie
 5. Malu schreef:

  Oh dat tafelkleed vind ik zó leuk!
  Die gaat op mijn verjaardagsverlanglijstje.

  | Reageer op deze reactie
 6. Demi schreef:

  Ik heb nog nooit met raapstelen gekookt, maar dit ziet er wel heel lekker uit. Ben benieuwd hoe de soep smaakt, misschien binnenkort toch ’s de keuken induiken 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top