Tip: Supersnelle kikkererwtenburgers

verstegen-kikkererwtenburger-kruiden

Eergisteren stond ik mij bij het kruidenrek in de super te vervelen omdat carnivoor-vriendje op zoek was naar kruiden voor zijn kip. Ik weet het: schan-da-lig*. Ik heb er wel voor gezorgd dat hij in ieder geval biologische kip kocht, zo’n nare vega-vriendin ben ik dan wel weer. Goed. We stonden dus voor het kruidenrek: “Zou dit lekker zijn als kipkruiden?” “Weet ik niet, ik eet nooit kip” “Ja oké, ma..” “..HEEE vegetarische kruiden, wauwie!!!!”. Soms kan ik heel overenthousiast van iets worden. Eergisteren waren dat de nieuwe vegetarische kruiden van Verstegen. Ik kon zes verschillende varianten vinden, onder andere voor lasagne, couscoussalade en iets met pompoen. Ik koos uiteindelijk voor de kruidenmix voor een vegetarische kikkererwtenburger:

* Grapje

groenteburger

Wat is het?

Met deze mix maak je in een handomdraai vegan-friendly kikkererwtenburgers. En daar maak je mij blij mee, want de enige vegaburgers die ik kan maken, kosten mij meer dan een uur om te bereiden. En soms (meestal) heb ik daar niet zoveel zin in, dus dit leek mij een hele handige uitkomst. De inhoud van het zakje bestaat vooral uit paneermeel (bevat tarwe & rogge) en rijstebloem. De specerijen (bevat selderij) die erin zitten zijn onder andere: gember, koriander (iew, ik zie dit nu pas, normaal lust ik helemaal geen koriander), komijn, kardemom en anijszaad. Tip: Normaal kost zo’n zakje 1,40 euro maar op het moment zijn enkele varianten bij de AH in de bonus voor 80 cent.

Hoe dan?

Makkelijker kan haast niet: je hoeft alleen de kikkererwten (uit blik) te prakken, de mix eraan toe te voegen – eventueel ook mais, fijn gesneden paprika en gehakte noten – en je maakt er 2 of 3 burgers van zoals op onderstaande foto. Die hoef je dan alleen nog een paar minuten te bakken in olie. Mocht je dat toch nog heel ingewikkeld vinden klinken, hier een filmpje van de bereiding.

vegetarische-burger-recept

En?

Ja, lekker! Ook volgens carnivoor-vriendje. De kikkererwtenburgers zijn niet zo stevig maar dat had ik al wel verwacht aangezien er geen ei of iets dergelijks in gaat, dus dat vond ik geen probleem. Zolang je ze voorzichtig omdraait zullen ze niet snel uit elkaar vallen. De smaak is in ieder geval heel goed. En wat ik het grootste voordeel vind, is dat je er niet 300 dingen voor hoeft te snijden, blenden, koken en bakken, dus bijna geen troep. Heb je deze kruidenmix nodig in je leven? Nee, natuurlijk kan je ook gewoon zelf een kruidenmix maken en die mengen met paneermeel en geprakte kikkererwten, maar dan moet je wel veel kruiden in huis hebben en een beetje verstand hebben van de verhoudingen. Dus voor iedereen die wel eens zelf een vegaburger wil maken, maar het toch nog een beetje ingewikkeld vind, is dit een handige uitkomst. En ook voor de luie mensen die soms gewoon niet zoveel zin hebben om moeilijk te doen (ik dus). kikkererwtenburger

Hadden jullie deze vegetarische kruiden ook al gespot toevallig?

Back to Top