Tweedehands vondsten: Oranjemarkt

koninginnedag-enschede-2013

De monarchie en zijn nieuwe koning zullen mij een worst wezen maar van de jaarlijkse oranjemarkt gaat mijn hartje sneller kloppen. Al is het alleen al doordat het reuze fascinerend is om te zien wat voor een zooi mensen proberen te verkopen: ik zag vieze knuffels, een nagelschaartje, pakjes drinken die op een kleedje midden in de zon lagen, knikkers voor 20 cent per stuk en héél veel beeldjes van katten. Maar dat maakt het alleen maar leuker om daar iets moois tussen te vinden.

De buit van gisteren:

presto-minute-times

Het allermooiste dat ik tegenkwam was deze vintage kookwekker van Presto. Volgens de verkoper vindt dit klokje zijn oorsprong in de jaren ’20, maar ik zou eerder zeggen dat hij uit de jaren ’50 komt (toch?). Maar dat maakt ook niet uit, hij is mintgroen en heeft een mooi lettertype. En hij werkt ook nog!

chemische-fabriek-assink

Deze porseleinen apothekerspot is ook één van mijn lievelingsvondsten omdat hij nog in perfecte staat is. Het flesje van groen glas, waar oorspronkelijk thinner in zat, kocht ik vooral omdat het label is bedrukt met mijn favoriete lettertype (ik ben een sucker voor lettertypes). En rechts staat een lief botervlootje, misschien dat ik die uiteindelijk gebruik om oorbellen in op te bergen.vintage-schilderijtjes

Bovenstaande schilderijtjes vond ik zo lelijk dat ik ze mooi vond. Ik kocht ze van twee kleine kindjes die met bloed, zweet en tranen probeerden uit te rekenen hoeveel ik moest betalen. Lief.

brabantia-spaarblik

Oók leuk! Een oud spaarblik van Brabantia, volgens mij uit de jaren ’50/’60. Toen je nog met losse guldens kon sparen voor een volle tank of een nieuw jurkje. Als ze een nieuw blik zouden ontwerpen die geschikt is voor deze tijd, zouden de binnenste vakjes wel een stuk groter mogen:brabantia-spaarblik2

O, ja! Ik kocht ook nog een konijnenbeeldje en een kaartje met een konijn. Wellicht dat ik die foto later er nog bij zet, nu moet ik snel weer verder met een verslag waarmee ik bezig ben, drukdruk!

Hebben jullie nog wat moois gevonden op de rommelmarkt gisteren?

Back to Top