De 25 food vragen tag

Ik vind het altijd leuk om vragen te beantwoorden, dan voelt het alsof ik weer vriendenboekjes op de basisschool aan het invullen ben. Zelfs enquêtes vind ik leuk om in te vullen. Ik ben ook erg goed in over mijzelf praten, misschien komt het daar vandaan. Dat wordt niet altijd als een positieve eigenschap gezien, maar als je een blog hebt is dat damn handy. Deze tag gaat over een andere lievelingshobby van mij: eten! Al is het soms meer een obsessie dan een hobby.

proef eet enschede 14

 

Wat is je favoriete ontbijt?

Als ik uit alles van de hele wereld mag kiezen, dan ga ik voor het ontbijt dat wordt geserveerd in Disneyland. Ik ben daar geweest toen ik nog een mini-Iris was en het enige dat ik mij nog kan herinneren was dat ik lang moest wachten bij attracties en dat het zo druk was (serieus, wat vinden mensen zo leuk aan Disneyland?) én het ontbijt. Donuts, muffins, alle smaken cornflakes en ontbijtgranen, verse jus, chocolademelk, lekkere broodjes, fruit. De hemel!

Hoe drink je je koffie?

Dat is een heel ritueel: eerst vul ik mijn favoriete Starbucksmok voor 1/3 deel met sojamelk, dit verwarm ik in de magnetron voor 30 seconden. Daarna schuim ik het op met een melkopschuimer en giet ik er koffie en een flinke schep suiker bij in.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Op dit moment pindakaas, sambal, gebakken uitjes en komkommer. Maar lievelingsbroodjes gaan bij mij in fases, over een paar weken ben ik het waarschijnlijk helemaal zat en heb ik weer een ander lievelingsbroodje bedacht.

Soep of salade?

Salade!

 

Supersalades Kookboek review
Salade met kikkererwten, bleekselderij en munt uit het kookboek Supersalades.

 

Wat is je favoriete kookboek?

The Forest Feast en Plenty.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet, ik houd helemaal niet zo van zoet eten eigenlijk. Met uitzondering van Tony Chocolonely’s karamel-zeezout melkchocolade.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dat vind ik echt een lastige vraag. Ik denk Japan, omdat ik van alles met sojasaus houd.

 

vegetarische-sushi-vulling4
Sushi met avocado en gember (ik weet dat je ingelegde gember niet als vulling mag gebruiken, maar nu lijkt het net alsof er zalm in zit en dat vond ik leuk).

 

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia (2009), maar Chef (2014) vind ik ook leuk. Echt van die feel good films.

Wat is je meest guilty pleasure?

K A A S.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Deliciously Ella, want ze is zo schattig en mooi en ze maakt lekker eten en leuke kookfilmpjes.

Thuis koken of uiteten gaan?

Thuis koken, tenzij er een berg afwas over het aanrecht verdeeld ligt. Wat helaas meestal het geval is.

 

Keuken
Dit is mijn keuken hoe ik hem het liefst zie, dan krijg ik direct zin om te koken!

 

High end of Low profile?

Low. Ik houd niet van chique.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Het Paradijs in Enschede.

Boodschappen doe ik bij..

De wekelijkse boodschappen doe ik bij AH XL en tussendoor shop ik bij Ekoplaza. En als ik iets ben vergeten haal ik het snel bij de plaatselijke ghetto-supermarkt om de hoek.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik kan niet kiezen tussen de citroenrisotto of de uiensoep.

 

uiensoep
Uiensoep, dat moet ik echt snel weer eens maken. Ik gebruik altijd dit recept.

 

Wat is je favo cocktail?

Ik drink niet zo vaak cocktails want ik ben meer van de wijntjes, maar tegen een gin-tonic zeg ik geen nee.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Euh.. Mag ik ook gewoon thuis blijven?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn food processor die ik sinds kort heb, dat ding komt zo vaak van pas. Wat ook niet mag ontbreken: mijn staafmixer voor soepjes, mijn kleurrijke bamboe servies en een volle voorraadkast zodat ik allerlei lekkere dingen kan koken.

Mijn favo snack is..

Iets met guacamole, het maakt niet uit wat, al zijn het slablaadjes.

 

guacamole met sla
#healthysnack

 

Wat zit erop jouw pizza?

Laatst was ik lui en bestelde ik de zuurkoolpizza van Dominos. Uiteraard zonder alle vleestoppings en met extra zuurkool. ZO. LEKKER. Totaal onverantwoord op elke denkbare manier natuurlijk, maar halleluja wat was het lekker. En ik houd normaal niet eens zo van pizza. Zuurkool maakt de wereld echt een betere plek.

Wat lust je echt niet?

Boerenkool. Alleen de geur al, brr..

Mijn favoriete foodblog is..

Yellow Lemon Tree!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Sushi met zuurkool, ik dacht dat het een vreemde combi zou zijn, maar het was juist superlekker. Vaak zijn de gekste combinaties het lekkerst.

Wat staat erop je food bucket list?

Knoflooksoep! Dat wil ik al zó lang maken. Dit weekend ga ik het eens proberen, als ik het niet vergeet.

Ik kan niet leven zonder..

Lekker zelfgemaakt eten, thee, koffie en wijn.

konijnen-koffie
Nijnie-koffie! Dat maakte Steve voor mij nadat hij voor één van de eerste keren bij mij bleef logeren. Lief he?

Deze tag is overgenomen van de leuke food blog Uit Pauline’s Keuken

Wat is jouw favoriete food blog? Ik vind het altijd leuk om nieuwe food blogs te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 reacties op “De 25 food vragen tag

 1. Josianne schreef:

  Aaahh, zo leuk om te lezen! Ik krijg er helemaal honger van haha (en vooral heel veel zin in guacamole)

  | Reageer op deze reactie
 2. Marion schreef:

  Ik heb dat ook, het leuk vinden om vragen te beantwoorden, enquetes in te vullen etc. Volgens mij is dat een autistisch trekje. Omdat het heel duidelijk en overzichtelijk is. Oké, dat is de reden waarom IK van vragenlijstjes hou. Laat ik het niet voor jou invullen. Anyway, leuk om te lezen. Kaas. Kaas. Kaas. Heerlijk! Dat broodje met pindakaas met sambal, gebakken uitjes en komkommer ga ik uitproberen. Klinkt als The Bomb!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat zou best kunnen inderdaad, een beetje orde in de chaos scheppen met vragenlijstjes, haha :p

   | Reageer op deze reactie
 3. Emily schreef:

  Haha, leuk om te lezen. Ik heb zelf net een tosti op gegeten en zei hardop ‘amen’ op jouw guilty pleasure: KAAS.

  | Reageer op deze reactie
 4. Kirsty schreef:

  Leuke tag! Ik denk dat mijn guilty pleasure ook zeker wel kaas zal zijn hihi, dat is zo lekker <3

  | Reageer op deze reactie
 5. Bente schreef:

  Yellow Lemon Tree is ook mijn favoriet, Maura maakt zulke prachtige foto’s en altijd hele leuke recepten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Jenn schreef:

  Heerlijk om te lezen, op veel vragen zou ik hetzelfde antwoorden. En Tony’s karamel-zeezout is natuurlijk ook wel een beetje halfzoet en halfhartig, dus ik vind dat die mag!

  | Reageer op deze reactie
 7. Nienke schreef:

  Pfoe hier krijg ik echt honger van. Dat van je aanrecht is echt zo herkenbaar. Als ik alles netjes en schoon heb wil ik gelijk gaan koken en dan wordt alles dus gelijk weer een puinzooi, dat is denk ik de cirkel van leven 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Precies! Zo jammer is dat haha. Ik had het gisteren nog. Het hele aanrecht was schoon en leeg en ik kreeg direct zin om allerlei nieuwe dingen te maken. ’s Avonds was het één grote puinzooi en nu is er al niet eens meer plek om je kopje neer te zetten. Oeps!

   | Reageer op deze reactie
 8. Leuke tag, ik ga ‘m ook overnemen! Een van mijn favo snacks heb ik van jou: appelpartjes met guacamole!!!! Maar gatverdegatverdamme ieuwl: ZUURKOOL…. huuuurl…. ik heb binnensmonds gebraakt toen ik hoorde dat Domino’s een zuurkoolpizza had uitgebracht. #braakenkokhals

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha, ik vind het zo grappig dat zuurkool echt zo’n groente is die je heel lekker vindt of juist he-le-maal niet. Het valt trouwens wel mee hoeveel zuurkool er op die Dominos pizza zit! Het is vooral veel crème fraîche, rode ui en andere toppings. (Vond ik stiekem wel jammer eigenlijk)

   | Reageer op deze reactie
 9. Marlissa schreef:

  Super leuk! Sushi met zuurkool? Pizza met zuurkool? haha ik weet het niet, maar ik ben dan ook geen fan van zuurkool.

  | Reageer op deze reactie
 10. Michelle schreef:

  Ik wil deze tag ook nog gaan invullen en ik kan net zo goed jouw inleiding exact overnemen, hij is gewoon perfect haha. Ik vind het altijd heerlijk om op alle linkjes te klikken die je noemt. Nu ook weer: food blog tips, recepten… ja hoor, komt u maar! 🙂
  Oja, dat konijntje op je koffie, zó lief <3.

  | Reageer op deze reactie
 11. Maura - YLT schreef:

  Aaaah, ben ik gewoon je favoriete foodblog! Wow, thanks. Héééél leuk. Enne we hebben dezelfde guilty pleasure. En nog steeds moet ik je citroenrisotto maken. En uiensoep, maar dat komt snel hoor!

  | Reageer op deze reactie
 12. Karlijn schreef:

  Dat Disneyland ontbijt klinkt echt geweldig! Vergeleken met dat klinkt mijn ontbijtje zo saai: elke dag (nee serieus ik wijk nooit van mijn ontbijtritueel af af) 2 geroosterde boterhammen met hagelslag. Donuts klinken toch wel iets bijzonderder 😛

  | Reageer op deze reactie
 13. cheyenne schreef:

  ohhh nomnomnom, nu heb ik honger! super leuk om te lezen, en door jouw heb ik afgelopen week zuurkool herontdekt 😀
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 14. kelly schreef:

  JAAAAAHHH..ZUURKOOL!! Wat is de wereld zonder zuurkool!! Zuurkool met ui, gebrande paprika en kaas (liefst geiten of komijn) als tosti!! Giga lekker!!!!

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: 25 foodvragen - Evelien Eet
 16. annouska schreef:

  Oh wat een leuke tag, die ga ik ook eens doen. Veel van jou antwoorden kon ik door eerdere blogjes wel een beetje raden.

  Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal? : Euh.. Mag ik ook gewoon thuis blijven?

  Ik had exact zelfde gevoel, wat zien die mensen toch in hun. Oké Heston kan wel goed koken, laat hem dan maar thuis komen dan maak ik wel een kopje koffie in ruil voor een heerlijke maaltijd van hem! 😉

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Koffie met Heston Bumenthal: wat krijg je dan voor raar bubbelende, groene koffie?

  | Reageer op deze reactie
 18. Marcella schreef:

  Ik kwam de tag gisteren ook tegen, leuk om te lezen! Je snack met guacamole lijkt me heerlijk. Ik moet dat toch echt eens zelf maken, goddelijk!

  | Reageer op deze reactie
 19. Birte schreef:

  Superleuke tag. En ik ga sowieso snel je citroenrisotto maken. Die ziet er héérlijk uit!

  | Reageer op deze reactie
 20. Lizet schreef:

  Die Nijnie-koffie is zo lief! Je wist na die koffie waarschijnlijk meteen dat ‘ie nooit meer weg mocht gaan 😉 Ik ben niet zo heel erg fan van tags/vragenlijsten, maar deze vind ik erg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 21. Pingback: De 25 vragen over eten tag | Poedersnoetje
 22. Pingback: de 25 food vragen tag | Fiekefatjerietjes
Back to Top