De 25 food vragen tag

Ik vind het altijd leuk om vragen te beantwoorden, dan voelt het alsof ik weer vriendenboekjes op de basisschool aan het invullen ben. Zelfs enquêtes vind ik leuk om in te vullen. Ik ben ook erg goed in over mijzelf praten, misschien komt het daar vandaan. Dat wordt niet altijd als een positieve eigenschap gezien, maar als je een blog hebt is dat damn handy. Deze tag gaat over een andere lievelingshobby van mij: eten! Al is het soms meer een obsessie dan een hobby.

proef eet enschede 14

 

Wat is je favoriete ontbijt?

Als ik uit alles van de hele wereld mag kiezen, dan ga ik voor het ontbijt dat wordt geserveerd in Disneyland. Ik ben daar geweest toen ik nog een mini-Iris was en het enige dat ik mij nog kan herinneren was dat ik lang moest wachten bij attracties en dat het zo druk was (serieus, wat vinden mensen zo leuk aan Disneyland?) én het ontbijt. Donuts, muffins, alle smaken cornflakes en ontbijtgranen, verse jus, chocolademelk, lekkere broodjes, fruit. De hemel!

Hoe drink je je koffie?

Dat is een heel ritueel: eerst vul ik mijn favoriete Starbucksmok voor 1/3 deel met sojamelk, dit verwarm ik in de magnetron voor 30 seconden. Daarna schuim ik het op met een melkopschuimer en giet ik er koffie en een flinke schep suiker bij in.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Op dit moment pindakaas, sambal, gebakken uitjes en komkommer. Maar lievelingsbroodjes gaan bij mij in fases, over een paar weken ben ik het waarschijnlijk helemaal zat en heb ik weer een ander lievelingsbroodje bedacht.

Soep of salade?

Salade!

 

Supersalades Kookboek review
Salade met kikkererwten, bleekselderij en munt uit het kookboek Supersalades.

 

Wat is je favoriete kookboek?

The Forest Feast en Plenty.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet, ik houd helemaal niet zo van zoet eten eigenlijk. Met uitzondering van Tony Chocolonely’s karamel-zeezout melkchocolade.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dat vind ik echt een lastige vraag. Ik denk Japan, omdat ik van alles met sojasaus houd.

 

vegetarische-sushi-vulling4
Sushi met avocado en gember (ik weet dat je ingelegde gember niet als vulling mag gebruiken, maar nu lijkt het net alsof er zalm in zit en dat vond ik leuk).

 

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia (2009), maar Chef (2014) vind ik ook leuk. Echt van die feel good films.

Wat is je meest guilty pleasure?

K A A S.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Deliciously Ella, want ze is zo schattig en mooi en ze maakt lekker eten en leuke kookfilmpjes.

Thuis koken of uiteten gaan?

Thuis koken, tenzij er een berg afwas over het aanrecht verdeeld ligt. Wat helaas meestal het geval is.

 

Keuken
Dit is mijn keuken hoe ik hem het liefst zie, dan krijg ik direct zin om te koken!

 

High end of Low profile?

Low. Ik houd niet van chique.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Het Paradijs in Enschede.

Boodschappen doe ik bij..

De wekelijkse boodschappen doe ik bij AH XL en tussendoor shop ik bij Ekoplaza. En als ik iets ben vergeten haal ik het snel bij de plaatselijke ghetto-supermarkt om de hoek.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik kan niet kiezen tussen de citroenrisotto of de uiensoep.

 

uiensoep
Uiensoep, dat moet ik echt snel weer eens maken. Ik gebruik altijd dit recept.

 

Wat is je favo cocktail?

Ik drink niet zo vaak cocktails want ik ben meer van de wijntjes, maar tegen een gin-tonic zeg ik geen nee.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Euh.. Mag ik ook gewoon thuis blijven?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn food processor die ik sinds kort heb, dat ding komt zo vaak van pas. Wat ook niet mag ontbreken: mijn staafmixer voor soepjes, mijn kleurrijke bamboe servies en een volle voorraadkast zodat ik allerlei lekkere dingen kan koken.

Mijn favo snack is..

Iets met guacamole, het maakt niet uit wat, al zijn het slablaadjes.

 

guacamole met sla
#healthysnack

 

Wat zit erop jouw pizza?

Laatst was ik lui en bestelde ik de zuurkoolpizza van Dominos. Uiteraard zonder alle vleestoppings en met extra zuurkool. ZO. LEKKER. Totaal onverantwoord op elke denkbare manier natuurlijk, maar halleluja wat was het lekker. En ik houd normaal niet eens zo van pizza. Zuurkool maakt de wereld echt een betere plek.

Wat lust je echt niet?

Boerenkool. Alleen de geur al, brr..

Mijn favoriete foodblog is..

Yellow Lemon Tree!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Sushi met zuurkool, ik dacht dat het een vreemde combi zou zijn, maar het was juist superlekker. Vaak zijn de gekste combinaties het lekkerst.

Wat staat erop je food bucket list?

Knoflooksoep! Dat wil ik al zó lang maken. Dit weekend ga ik het eens proberen, als ik het niet vergeet.

Ik kan niet leven zonder..

Lekker zelfgemaakt eten, thee, koffie en wijn.

konijnen-koffie
Nijnie-koffie! Dat maakte Steve voor mij nadat hij voor één van de eerste keren bij mij bleef logeren. Lief he?

Deze tag is overgenomen van de leuke food blog Uit Pauline’s Keuken

Wat is jouw favoriete food blog? Ik vind het altijd leuk om nieuwe food blogs te ontdekken!

Back to Top