10 redenen waarom ik een weirdo ben

Mijn huis was nog nooit zo schoon, ineens haal ik voldoendes (correctie: negens!) en doe ik overdag allemaal dingen. Tot overmaat van ramp groeide mijn microdermal uit. Alsof mijn lichaam doorkreeg dat ik normaal werd en mij niet meer waardig achtte voor de piercing. Ter compensatie wist ik het stukje staal behendig los te snijden met behulp van een Jamie Oliver keukenmes. Maar toch. Dat Iris 2.0 een stuk burgerlijker is dan de vorige versie kom ik echt niet onderuit. Die goede oude tijd, toen mensen nog achter mijn rug om filosofeerden of ik een psychopaat was (omdat ik konijnen tekende tijdens een college), is voorbij. En ergens betreur ik dat wel. Een goed moment om stil te staan bij de redenen waarom ik heus nog wel raarder ben dan de gemiddelde mens.

weird-girl

mint-hartje 1. Ik heb het tegenovergestelde van smetvrees. Toen ik als mini-iris op vakantie ging met mijn ouders, werd er thuis ingebroken. De politieman die later langskwam, was ervan overtuigd dat de inbrekers ook op mijn slaapkamer waren geweest, aangezien het één grote bende was. Maar dat was dus niet zo.

mint-hartje 2. In groep 1 besloot ik einzelgänger te worden. Omdat ik nooit nee durfde te zeggen tegen klasgenootjes die op speeldate wilden, waren veel van mijn woensdagmiddagen ongewenst gevuld met verkleden of hutten bouwen terwijl ik vurig hoopte op verlossing van het sociale leed.

mint-hartje 3. Elke week zeg ik minstens tien keer “Woww….” omdat iets me intens fascineert of verbaast. Vooral als ik in een AH XL ben. Soms lijkt het net alsof ik ben grootgebracht in een bos door wolven en net pas de echte wereld heb ontdekt.

mint-hartje 4. Ik geloof in het goede van de mens, ik denk dat alle mensen (enkele uitzonderingen daargelaten) het diep van binnen altijd goed bedoelen en daar naar handelen. Als ik een wens kon doen, zou ik wensen dat iedereen dat vond (vooral alle VVD-stemmers) en dat we elkaar allemaal lief zouden vinden en dat er geen ‘wij’ en ‘zij’ is, en en en wereldvrede, alles! Anderen noemen dat naïef (vooral VVD-stemmers).

mint-hartje 5. Mijn zelfverzonnen totemdier is een luiaard, want ik ben heel langzaam, sloom en traag. Als ik zeg dat ik boodschappen ga doen, duurt het vaak nog zo’n twee uur voordat ik daadwerkelijk de deur uitga. Over één alinea van een verslag doe ik makkelijk een uur. Ik doe al meer dan 5 6 uur over deze blogpost.

mint-hartje 6. Ik krijg een heel naar gevoel van alles dat met groepjes te maken heeft. Studentenverenigingen, religie, teamsport, rillingen.

mint-hartje 7. Ik laat standaard een laagje drinken in m’n glas zitten.

mint-hartje 8. Ik ben mijn sleutels altijd kwijt. En als ik ze heb gevonden ben ik mijn portemonnee kwijt. En daarna mijn zonnebril. Als ik alles heb gevonden, ben ik mijn sleutels ondertussen weer kwijt. Eens was ik mijn sleutels kwijt zonder dat ik het door had. Een kassameisje wees me erop dat ze dacht dat ze mijn sleutels die dag ervoor bij de gevonden voorwerpen had gelegd. “Nee, onmogeli.. Oh. Ja, dat zijn mijn sleutels..”

mint-hartje 9. In een ideale wereld zou het rond twee uur ’s nachts bedtijd zijn en zou rond half 11 mijn wekker afgaan. Oh wacht, dat is voor mij gewoon de realiteit. Mijn slaapritme is een vreemd fenomeen. Ik ga later nooit fulltime werken.

mint-hartje 10. Dingen die ik uit principe niet heb en ook nooit wil: een televisieabonnement, weegschaal, rijbewijs en kinderen.

weirdos

Beautygloss wilde met een #nomakeup-dag de natuurlijke schoonheid vieren. Ik ben sowieso al te lui voor make-up, dus ik zeg: laten we onze natuurlijke weirdness vieren. Want niemand vindt zichzelf normaal of gemiddeld (behalve VVD-stemmers misschien), dus vertel: waarom ben jij een weirdo?

afbeeldingen via 1 2

Back to Top