Recept: Salsa van gegrilde ananas

Ik koop dus eigenlijk nooit ananassen, ik vind dat veel te veel werk en troep en plakkerige vingers iew. Maar vorige week was Bunny von D een beetje ziek. Ze had last van haar buikje omdat ze aan het verharen is nu. Een buikjesmassage, geborstel, en wat nat groenvoer verder ging het gelukkig alweer stukken beter. Voor de zekerheid haalde ik nog een ananas in huis, want vers ananassap helpt tegen verstopte konijnenbuikjes. Uiteindelijk bleek het gelukkig niet meer nodig te zijn, Bunny von D hopt namelijk weer vrolijk rond. En dat is het korte verhaal over waarom ik een ananas in huis had. Interessant hè? Vannacht kon ik niet slapen en ineens bedacht ik me dat ik iets met gegrilde ananas wilde doen. Een salsa! Het werd superlekker dus daarom deel ik vandaag het recept met jullie.

Recept: Gegrilde ananas salsa

Ingrediënten:

 • 2-3 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1 stengel lenteui
 • 2 takjes verse peterselie of koriander
 • een stukje jalepeno of rode/groene peper
 • 1 avocado
 • 1 klein knoflookteentje
 • 1 klein blikje mais
 • 1 limoen
 • 1/2 theelepel komijn
 • 1/2 theelepel sumac
 • peper & zout
 • 1 ananas

Serveersuggestie: Eet de salsa met tortillachips, maak er een salade van door er wat babyspinazie of sla doorheen te mengen of gebruik als topping op een vegaburger. Ook leuk om te serveren bij een barbecue.

vegaburger met salsa

Bereiding:

 1. Snij de tomaten, rode ui, lenteui, peterselie (of koriander als je dat lekkerder vindt), peper, avocado en knoflook fijn of in kleine stukjes.
 2. Laat de mais uitlekken en pers de limoen uit. Hussel dit voorzichtig in een kom, breng op smaakt met komijn, sumac (als je dat in huis hebt, anders gewoon weglaten hoor) en peper en zout.
 3. Snij de ananas in plakken (nog nooit een ananas gesneden? Op youtube kan je hele handige how to filmpjes vinden). Indien je eigenlijk een scriptie moet schrijven en dit het liefst zo lang mogelijk uitstelt door lang bezig te zijn in de keuken, kan je de ananas halveren en uithollen zodat je de schil als schaal kan gebruiken. Zorg er wel voor dat je de stukken ananas er op een handige manier uitsnijdt zodat je ze nog makkelijk kan grillen.
 4. Zet een grillpan op middelhoog vuur en wacht tot de pan loeiheet is. Grill de stukken ananas aan beide kanten voor zo’n 3 tot 5 minuten tot ze mooie donkere grillstrepen hebben. Laat even afkoelen en snij in kleine blokjes en meng met de rest van de salsa.
 5. Proef of het goed op smaak gebracht is en voeg anders nog wat extra zout of andere kruiden toe en eet op!

Als je deze salsa een dag van te voren maakt, kan je het beste de avocado nog even weglaten en die pas vlak voor serveren in blokjes door de salsa mengen.

Recept: Gegrilde ananas salsa

De enige echte #ikbenirisniet hashtag

O ja! Ik had al even snel door de ingevulde enquêtes gekeken (ik heb inmiddels genoeg reacties, dankje!), en iemand had dus een megasupergoede-tip! Namelijk een echte ikbenirisniet-hashtag in het leven roepen, zodat ik op social media alle mooie eetfoto’s van jullie kan bekijken in één overzicht! Kijk, daar was ik zelf nooit opgekomen. Dus ik ben jullie eeuwig dankbaar voor al die handige tips. Ik heb lang nagedacht over wat de meest handige hashtag zou zijn, en ik kwam uiteindelijk uit op – tromgeroffel – #ikbenirisniet. Niet zo spannend, wel makkelijk om te onthouden.

Dus heb je dit recept (of een ander recept van mijn blog) gemaakt, dan kan je bij de Instagram-foto van je creatie de hashtag #ikbenirisniet plaatsen (en dan krijg je gelijk een gratis like en reactie van yours truly als je geen slotje op je account hebt). Leuk toch? Ik ben enthousiast. Eet smakelijk!

Back to Top