Miracoco: een LSD-ervaring zonder de LSD

Gisterenmiddag stapte ik een psychedelisch luchtkasteel met allemaal kleurtjes. Mijn moeder had het er al over en op Facebook zag ik ook hier en daar wat foto’s voorbij komen van een klein regenboogland dat momenteel in Enschede staat. ‘Miracoco’ van Architects of Air is een opblaasbaar gangenstelsel, te vinden op Twente Biënnale: een arty evenement dat je nog tot en met morgen kan bezoeken. Er zijn ook nog een hoop andere exposities, maar Miracoco is mijn favoriet. Het is zo trippy dat ik er een beetje duizelig van werd:

Miracoco - Architects of Air - Twente Biënnale Miracoco - Architects of Air - Twente Biënnale Miracoco - Architects of Air - Twente BiënnaleMiracoco - Architects of Air - Twente BiënnaleMiracoco - Architects of Air - Twente BiënnaleMiracoco - Architects of Air - Twente BiënnaleMiracoco - Architects of Air - Twente BiënnaleMiracoco - Architects of Air - Twente Biënnale Miracoco - Architects of Air - Twente Biënnale

Mooi he? En dat zonder Photoshop! Toen ik vorige week foto’s van het Miracoco zag, dacht ik dat de kleurtjes en lichteffecten van gekleurde lampen kwamen. Maar het luchtkasteel is gemaakt van gekleurd pvc, het zonlicht dat er doorheen schijnt zorgt voor de trippy kleurtjes, er komt dus geen lamp aan te pas. Ik vind dat onwijs knap gemaakt:

Miracoco - Enschede - Roombeek

Entree is 3,50 euro per persoon, een kaartje kan je 50 meter verderop kopen bij het Cremer Museum. Daar kan je meteen gratis rondlopen tussen rebellerende kunst (lees: tuinkabouters die de Hitler-groet brengen en Allah-petjes). Dat vond ik ook zeker een aanrader. Doen, doen, doen!

Back to Top