Review: Kraanwater uit de KRNWTR drinkfles

De Bobble die ik kocht, was dus niet wat. Gelukkig ontving ik van KRNWTR een vervangend exemplaar, een shiny roestvrijstalen drinkfles. Dit ook tot dank van mijn studiegenoten en vriend, die nu niet meer naar het zuigende en puffende geluid van mijn Bobble hoeven te luisteren na elke slok. Ook deze fles is helaas niet mintgroen maar alsnog mooi omdat (1) wit en zwart mij doet denken aan Stormtroopers en (2) ik een obsessie heb voor mooie lettertypes. En wist je dat KRNWTR in 2012 de tweede prijs voor het meest duurzame merk van Nederland won? Dit belooft allemaal veel goeds, de hoogste tijd om de fles aan een review te onderwerpen.

krnwtr-drinkwater

Wat de postbode mij bracht

Ik ontving een doos met daarin de roestvrijstalen fles, een drinkdop met tuitje, een waterdichte dop met karabijnhaak, een paar stickers en wat kaartjes om het waterbeleid in de horeca te reviewen. Een kritische noot: met het oog op de Zero Plastic Week die deze week gaande is, moet ik er toch even bij vermelden dat er een plastic zakje om het flesje zat, bummer! Maar afgezien van dat detail was ik tevreden met wat ik zag. Ik maakte hem snel schoon (wat heel makkelijk gaat) en nam hem direct mee naar het hoorcollege waar ik bijna te laat voor kwam. Uit enthousiasme had ik het hele flesje al leeggedronken in de bus. Gelukkig kon ik het flesje op de campus van mijn superduurzame universiteit meteen weer bijvullen (die hebben een watertap, hoe leuk is dat?!)krnwtr-fles

Kraanwater maakt mij happy
Blij worden van de kleine dingen in het leven, zoals kraanwater, zo rol ik

In eerste instantie gebruikte ik de drinkdop met het tuitje (links) maar bij nader inzien vind ik de waterdichte dop (rechts) toch fijner. Ik vind het lekkerder drinken en zo weet ik 100% zeker dat er niets gaat lekken in mijn tas. Enige nadeel is dat je niet even snel een slok kan nemen, als je dat belangrijker vindt is de drinkdop juist weer handiger. Deze kan je ook gebruiken tijdens sporten, maar let wel op dat het niet zo’n standaard bidon-tuitje is die het water tegenhoudt. Het water loopt er meteen uit als je hem net iets te schuin houdt, dat vergat ik al een paar keer..

Links: sportdop met tuitje Rechts: dichte dop met haak

Maak een duurzaam statement

Zoals ik al eerder naar voren liet komen, zie ik op zijn zachtst gezegd het nut van voorverpakt water niet in. Het brengt uiteindelijk alleen maar nadelen met zich mee: milieuvervuiling, plastic soep, schadelijke stoffen in de flesjes (babyflesjes zijn niet voor niets BPA-vrij) en de financiële kosten. Maar nog lang niet iedereen is daarvan overtuigd, en dat is suf. Daarom vind ik het ook zo leuk dat je met deze fles een duurzaam statement maakt. Yay voor kraanwater! Oók in de horeca, want daar heeft KRNWTR ook over nagedacht: ze ontwikkelden een app waarmee je kunt aangeven of je in een restaurant kraanwater hebt gekregen en wat je van het kraanwaterbeleid vindt. Zo beloon je de ondernemer die het goed doet en stimuleer je de ondernemer die geen kraanwater schenkt dit in de toekomst wel te doen. Meer info en downloadlinkjes vind je hier. Maar als je geen hippe smartphone hebt, kan je dit ook ‘offline’ doen met een kaartensetjeDe KRNWTR fles bestel je hierrr

Pro’s & Con’s:

mint-hartje Ziet er leuk uit en valt op, I like!
mint-hartje De fles is van roestvrij staal: gaat lang mee, is smaakneutraal, bevat geen enge stofjes
mint-hartje Door de grote opening is de fles makkelijk schoon te maken, als je gezegend bent met een vaatwasser mag ‘ie daar ook gewoon in
mint-hartje Geen overrated filter of andere ingewikkelde dingen: lekker simpel, net als kraanwater
mint-hartje Ik en de fles zijn inmiddels onafscheidelijk: ’s nachts staat ‘ie naast m’n bed, overdag op m’n bureau en als ik niet thuis ben, gaat ‘ie mee in mijn tas
gebroken-hartje 30 seconden geleden gooide ik water over m’n laptop omdat ik de fles uitvoerig bekeek en vergat dat het tuitje geen water tegenhoudt en ik heel klungelig ben (vooral dat laatste)
gebroken-hartje Niet handig om mee te nemen tijdens het hardlopen door de gladde vorm
gebroken-hartje Is helaas niet verkrijgbaar in leuke kleurtjes
gebroken-hartje Tijdens het hoorcollege moest ik heel nodig plassen omdat ik zo enthousiast water aan het drinken was

Jep, deze blijft! Wat vinden jullie van deze fles? En heb ik jullie al overtuigd dat kraanwater beter is dan plastic flesjes? De vorige keer waren de meningen nogal verdeeld namelijk. Ik ben benieuwd!

krnwtr-college

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top