Boyfriend gastblog: DIY iPhone 5 dock

Wow, ik ben zo trots! Blijkbaar doet Steve onbewust aan ‘upcycling‘. Toen ik hem druk bezig zag een eigen iPhone dock te maken, vroeg ik (heel vaak) of hij er foto’s van wilde maken en een gastblog wilde schrijven. Maar nee, dat wilde hij niet. Uiteindelijk wilde hij – na de 299e keer vragen – toch een DIY schrijven, yes! Verder ben ik best een leuke vriendin hoor. Oké, komt ‘ie dan, een gastblog van mijn supercreatieve wederhelft over het maken van je eigen iPhone 5 dock:
diy-iphone-5-dock

Benodigdheden:

apple iPhone 5 doos *
apple iPhone 5 oplaadsnoertje (connector)
apple Scherp mes
apple Sterke lijm
apple Plakband
apple Potlood

* Omdat je een plastic gedeelte nodig hebt dat als bakje fungeert, kan je deze DIY alleen uitvoeren met een iPhone 5 doos. Dit zit namelijk niet in de doos van de iPhone 4(s) of lager.

Stappenplan:

Stap 01: Regel een iPhone 5.

Stap 02: Realiseer je dat Apple geen docks maakt voor de iPhone 5 terwijl ze wel de connector hebben aangepast.

Stap 03: Baal.

Stap 04: Onderin de doos van de iPhone 5 zit een wit gedeelte van plastic waar de oordopjes, stekker en kabel in zaten. Trek dit uit het doosje, dit zit vast met karton maar dat mag kapot.

Stap 05: Snij daar het onderste bakje waar het oplaadsnoer inzat af. Zorg wel dat aan alle kanten ongeveer 2 mm. over is, dat heb je straks nodig.

Stap 06: Maak met potlood aan de binnenkant van de deksel van de iPhone doos een omtrek van het uitgesneden plastic bakje.

iphone5-dock

Stap 07: Snij de omtrek nét binnen de lijntjes uit zodat het witte plastic bakje er precies invalt, zoals op bovenstaande foto, pas in stap 9 echt bevestigen met lijm.

Stap 08: Maak een gat in de onderkant van het plastic bakje waar je de connector doorheen kunt duwen. Zorg er wel voor dat het gat niet te groot wordt, dan valt de connector eruit als je je iPhone erin zet. Als je even experimenteert krijg je vanzelf een gaatje waar de connector precies in past, als je hem er dan doorheen duwt zit hij vast genoeg om straks je iPhone vast te kunnen drukken en eraf te halen. Voor extra stevigheid kan je de connector vastzetten met wat secondelijm.

diy-dock

Stap 09: Bevestig het witte bakje met lijm en/of plakband aan de binnenkant van de deksel. Ik heb hier twee stukjes karton (van stap 4) voor gebruikt die ik in een hoek van 90 graden boog.

Stap 10: Maak een gat in de zijkant van de doos, zodat je de rest van het snoer kwijt kunt aan de achterkant. Dus aan de zijkant van de deksel en onderkant van de iPhone doos, op dezelfde hoogte, zodat de gaatjes overlappen als je de deksel op het doosje drukt. Zie volgende twee foto’s om een beter beeld te krijgen van wat de bedoeling is.

zelf-iphone-dock-maken

Stap 11: Trek het snoer door de gaatjes, doe de deksel erop, en wees trots op je stylish creatie (en het feit dat je niet nóg meer geld aan Apple hebt gegeven).

Gaatjes + Snoer diy-iphone-dock

Back to Top