Review: Esse Organic Skincare

esse-organic-skincare-review

Esse Organic Skincare belooft een hoop moois waar elk hippiemeisje vrolijk van wordt: Fair Trade, dierproefvrij, vegan friendly en gecertificeerd door Ecocert. Wauw! Een maand geleden ontving ik een travel kit met een aantal mini producten uit de lijn voor de gevoelige en/of droge huid, die ik sindsdien elke dag nog heb gebruikt. Inmiddels zijn de potjes bijna leeg, dus tijd voor een review, voordat er niets meer over is om op de foto te zetten.

esse-skincare-sensitive-dry-skin

De set bestaat uit een gel cleanser, cream cleanser, toner, cream mask en moisturiser en zit in een houten doosje dat handgemaakt is als onderdeel van een ontwikkelingsproject in Zuid Afrika. Alle ingrediënten uit de producten komen ook uit Afrika en zijn Fair Trade. Daarnaast zijn alle ingrediënten 100% natuurlijk, dus geen dierlijke stoffen maar ook geen enge stofjes zoals parabenen en synthetische geur- en kleurstoffen. Voor mij is de enige échte voorwaarde dat een verzorgingsproduct dierproefvrij moet zijn, omdat ik dierproeven uiteraard niet indirect wil financieren, en vrij van dierlijke ingrediënten is ook een pré, maar dit maakt het hele plaatje toch wel compleet. I like!

Ik koos het setje voor de droge huid omdat mijn huid sinds de winter heel moeilijk doet, overal rode vlekjes en droge vlekjes, buh. Maar volgens mij zijn alle producten voor alle huidtypes, alleen de moisturiser die erbij zit is speciaal voor de droge huid. In ieder geval: het hielp! Mijn huid ziet er stukken beter uit. Het is nog steeds niet perfect, maar dat had ik ook niet verwacht.

De producten:

esse-cream-and-gel-cleanser

De gel cleanser is m’n favoriet omdat er iets van pepermunt in zit, dus dat voelt heel lekker fris! Maar toen m’n huid nog wat droger was, prikte die wel een beetje. Dus of de gel cleanser heel geschikt is voor een gevoelige huid vraag ik me toch af. De eerste week gebruikte ik vooral de cream cleanser, die is net wat zachter. Toen m’n huid weer wat aangesterkt was gebruikte ik alleen de gel cleanser nog maar, deze is wat dikker dus je hebt er minder van nodig.

esse-toner

De proefvariant van de toner zat in een onhandig flesje, normaal is dit namelijk een spray en dat lijkt me een stuk makkelijker qua gebruik. Nu deed ik wat op een wattenschijfje maar daar bleef het meeste ook opzitten, dat vond ik zonde! Overigens vind de ik toner tot nu toe niet veel toegevoegde waarde hebben, m’n huid werd er een beetje trekkerig van.

esse-cream-mask

I love de cream mask! Normaal ben ik alleen maskers gewend die opdrogen, maar dit is eigenlijk een hele dikke creme die niet opdroogt. Ik gebruik hem zo’n twee keer per week voor 5 minuten en daarna heb ik de zachtste wangetjes van de hele wereld.

esse-rich-moisturiser

De rich moisturiser is een hele dikke creme die súper voedend is, maar daardoor wel iets lastiger uit te smeren is. Normaal gebruik ik juist hele dunne cremes die heel snel intrekken, dus dat was even wennen. Maar mijn huid is weer helemaal opgeknapt sinds ik het gebruik, dus misschien dat ik toch overstap op deze.

esse-travelkit

Al met al ben ik dus zeer tevreden, ik vind het een mooi merk met mooie producten. Vooral de gel cleanser en de cream mask wil ik wel blijven gebruiken. Meer informatie vind je op de website van Esse, daar kan je ook per product de ingrediëntenlijst inzien.

Update: op dit moment wordt er aan de website gewerkt, over een paar dagen moet alles weer goed zijn en kan er ook via de website besteld worden.

Ik had eigenlijk nog niet eerder van dit merk gehoord, kenden jullie het al wel?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top