OOTD: Begin van de herfst

Herfst, herfst, herfst! Hoera! Mijn kledingkast is herfst-proof en ik lééf in mijn lievelingstrui de afgelopen dagen. Nu ik ook zeer modebewuste regenlaarsjes heb, kan ik lekker in de regenplassen banjeren met Ollie, dus ik ben helemaal gelukkig.

Matt & Nat enkellaarsjes

Jaaa, daar zijn ze dan, de langverwachte enkellaarsjes! Ik was op zoek naar schoenen die er leuk uitzien, die ik aan kan doen tijdens wandelingen met Ollie en die modder-proof zijn. We lopen namelijk veel over modderige paadjes en de oude sneakers die ik hiervoor altijd aandeed zijn nu toch wel aan het einde van hun leven. Toen ik deze rubberen enkellaarsjes van het duurzame merk Matt & Nat zag, was ik gelijk verliefd. Het bestelproces was even een uitdaging – je kan er alleen met credit card betalen dus ik moest een vriend lief aankijken. Maar eergisteren kwamen ze binnen en ze zitten perfect. Ik deed ze gelijk aan voor lange wandeling met Ollie en Steve. Ook al was ik nog een béétje grieperig, maar frisse lucht is altijd goed, toch?

Dit is Ollie’s waarom-stoppen-we-kom-hophophop-hoofd.
De perfecte laarsjes voor herfstwandelingen. Toen ik met moddervoeten thuis kwam, hoefde ik ze alleen maar even af te spoelen!

Outfit Of The Day

Mijn favoriete item uit mijn herfst-garderobe is sowieso de lange, grijze trui van het merk Miss Green. Ik kocht deze vorig jaar en ondanks dat ik hem véél draag, ziet ‘ie er nog uit als nieuw. Sinds ik afgelopen weekend mijn zomer-garderobe omtoverde naar een garderobe die meer voor de herfst geschikt is, was de trui het eerste dat ik wilde dragen. Dus die heb ik tot nu toe ook steeds aangehad. De trui is gemaakt van biologisch katoen en Miss Green draagt zorg voor een eerlijke productie. De legging is ook van Miss Green en heb ik al sinds 2013. Dat weet ik omdat ik er destijds deze blogpost mee maakte (aahh ik zag er toen zo anders uit!). En ik weet ook nog dat een paar mensen destijds vonden dat veertig euro wel héél veel geld was voor een legging. Maar zie hier, na vier jaar en duizend keer dragen is de legging nog steeds mooi! Zijn geld meer dan waard dus. Ik heb de webshop alvast voor je gecheckt, de legging die ik heb zit helaas niet meer in het assortiment, maar een soortgelijke van biologisch katoen die iets beter aansluit wel. En die is zelfs ietsje goedkoper!

Ik wil het allerallerallerrliefste een grijze sjaal van Acne Studios na Cynthia’s blogpost hierover, maar omdat ik daar een jaartje (..of zeven) voor moet sparen doe ik het nog even met een look-a-like.
De doorzichtige armband heb ik gekregen van mijn moeder. Mijn oma kocht de armband voor haar als een cadeautje toen mijn moeder nog op de basisschool zat. En ruim vijftig (!) jaar later wordt de armband nog steeds gedragen, maar nu door mij. Is dat niet fantastisch!?
..en de doorzichtige armband past ook nog eens goed bij mijn doorzichtige bril!
En kijk dit lieve wormpje nou, die fleurt elke outfit op. (Ja, ik heb mijn nagels speciaal in dezelfde kleur als het wormpje gelakt.)

Slow fashion

Hoe blij ik ook ben met mijn nieuwe Matt & Nat laarsjes, het mooiste van bezig zijn met duurzame mode vind ik toch wel de slow fashion mindset die ik mijzelf door de jaren heen heb aangeleerd. Voor mij betekent dit dat ik veel bewuster omga met mijn kledingstukken. Dus toen ik een gat in mijn sjaal zag, heb ik ‘m niet gelijk weggemieterd zoals ik wellicht een paar jaar geleden wel zou hebben gedaan. Maar ik heb het gat helemaal zelf gefixt! Het was een eerste poging tot visible mending en ik ben reuze tevreden met dit eerste resultaat.

Mocht je nu denken: heh wat visible-wattes? Er komt hier nog een blogpost over. Want tijdens mijn griep (bijna beter gelukkig!) verveelde ik me de pleuris dus ik heb wat kapotte dingen gefixt volgens deze techniek, en alles natuurlijk vastgelegd op foto!

Worden jullie ook zo gelukkig van het zonnige herfstweer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “OOTD: Begin van de herfst

 1. Hihi, ik moest ook meteen aan je bril denken bij die armband. Super leuk! Zeker met zo’n mooi verhaal erachter. De rest geeft me ook echt een heerlijk herfstig door de blubber rennen en dan (zonder laarsjes dan) opdebankkruipgevoel. Gelukkig zit ik daar nu ook 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Maartje schreef:

  Oooh wat een leuke outfit! Dit is echt helemaal mijn stijl. Die sjaal is ook echt tof, ik wil ook graag een acne sjaal (en spaar al jaren…) maar misschien moet ik ook maar een lookalike zoeken.

  | Reageer op deze reactie
 3. yvonne schreef:

  Ik wilde net gaan vragen waar je die armband gekocht had 😉

  | Reageer op deze reactie
 4. shirah schreef:

  Oh wat staat die lippenstift je mooi! En je schoenen lijken heel erg op mijn schoenen die ik al non-stop 2 jaar draag, nu gaan ze ineens piepen (?). Ik ga op zoek naar een duurzaam paar!

  | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Mooie foto’s heb je gemaakt! De schoenen zijn niet helemaal mijn kopje thee, maar ik leef echt in mijn Dr. Martens! Zeker als het weer wat natter en kouder wordt..

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja Dr. Martens vind ik ook zo tof, ook van die ideale herfst-schoenen inderdaad. Ze staan hoog op mijn verlanglijst, ooit schaf ik ze aan 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Desi schreef:

  Die laarsjes zijn echt mega tof! En wat leuk om je blogpost van vier jaar geleden te bekijken. Heel cute!

  | Reageer op deze reactie
 7. Sabine schreef:

  Die armband ♡♡ Fantastisch dat je die van je moeder hebt gekregen. Daarnaast is die ook nog hip en past ie super goed bij je bril, hoe leuk!

  | Reageer op deze reactie
 8. Eline schreef:

  Jezus, ik realiseer me even dat ik je, toen je die post over miss green schreef, al volgde, dus al 4 jaar !!! Echt lang ! Ik was toentertijd via een linkje van de groene meisjes geloof ik bij jou terecht gekomen. Zo, vond ik even leuk om te delen 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh wat geweldig haha, dat is echt al heel lang! Dat vind ik ook leuk 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. gerhilde maakt schreef:

  Leve de Indian summer! Aan de herfst denk ik liever nog even niet, oeps. Al hou ik wel van herfstdagen zonder regen, heerlijk om te wandelen dan. Die laarsjes zijn tof! Leuk ook dat je legging nog altijd goed zit.

  | Reageer op deze reactie
 10. Romy schreef:

  Wat een gave schoenen en een superleuke outfit! Zelfs de kleinste details (zoals de pins) zien er heel tof uit. En wat bijzonder dat die armband al zo lang meegaat en dat jij hem nu met veel plezier draagt!

  | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Fijn zulke grote truien met een grote sjaal erbij wordt ik altijd zo blij! Het najaar is perfect om tien laagjes over elkaar heen te trekken, lekker warm.

  | Reageer op deze reactie
 12. Sarah schreef:

  Ik begin steeds meer te wennen aan de herfst en stiekem hou ik er wel van. Lekker cosy met een warme comfi trui.

  | Reageer op deze reactie
 13. Simone schreef:

  Wat een leuke laarsjes! Ik vind het ook enorm mooi dat je de armband van je moeder draagt!

  | Reageer op deze reactie
 14. Carina schreef:

  Voor een chille sjaal, kijk eens bij Coisa.nl zij heben onwijs fijne sjaals! (Ik heb er inmiddels 4, euhh 5) Ik overwinter in die dingen :’)
  En zo veel anders vind ik je niet vergeleken met 2013 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat mooi die sjaals! Ik kende dit merk nog helemaal niet 😀

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Nog bedankt voor deze tip! Mijn sjaal is nu echt op en heb zojuist een mooie blauwe sjaal besteld bij Coisa! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 15. Nienke schreef:

  Wat een super leuke laarsjes! Hele leuke outfit staat je goed. Ik ben dol op de herst, maar al die regen bevalt mij nooit zo lekker.

  | Reageer op deze reactie
 16. Lieke schreef:

  Die laarsjes zijn super fashionable. Is weer eens wat anders dan die lelijke regenlaarzen.

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Wat een leuke post is dit! Ik vind zo’n lekkere trui ook echt heerlijk en woon ook altijd in dit soort lange dingen, haha. En vind de laarsjes ook echt heel leuk!

  | Reageer op deze reactie
 18. Ineke schreef:

  Leuk die laarsjes! En handig! Ik heb ook zo’n doorgeefarmband, m’n oma van vaders kant heeft ‘m ooit geruild met mn oma van moeders kant & na haar overlijden heb ik ‘m gekregen. Het enige sieraad dat ik altijd draag!

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Weekoverzicht: grieperig, Thinx & een konijnenbij | IKBENIRISNIET
 20. Sytske schreef:

  Heerlijk outfit! Ik heb ook een miss green legging, zo heerlijk en idd jammer dat ze die niet meer hebben.
  Ik ben emteen gaan zoeken naar ook zo’n soort trui, lekker comfi.

  | Reageer op deze reactie
 21. kelly schreef:

  Wat een leuke boots. Echt stoer! En als tip, vooral voor de foto’s en omdat het je goed zou staan…is het een idee om met oogschaduw iets meer je arcade boog aan te zetten. Het geeft je ogen een grotere uitsraling, vooral als je zo’n bril draagt!
  Grijs en groen zal erg goed staan.

  | Reageer op deze reactie
 22. Linda schreef:

  Wat een leuke outfit, hier houd ik echt van, en wat een super leuke en praktische laarsjes. Ben benieuwd naar je artikel over visible blending….ik was van de week namelijk ook iets aan het repareren en dat zag er best netjes uit, maar minder leuk uit als het gat wat je repareerde in je sjaal. 😄

  | Reageer op deze reactie
 23. Britt schreef:

  Aah hoe leuk zijn die botjes Iris! En fijn toch niet, dingen die al door je mama zijn gedragen zelf ook dragen? Echt, luv it. (Laat me altijd even goed voelen. :))

  | Reageer op deze reactie
Back to Top