OOTD: Begin van de herfst

Herfst, herfst, herfst! Hoera! Mijn kledingkast is herfst-proof en ik lééf in mijn lievelingstrui de afgelopen dagen. Nu ik ook zeer modebewuste regenlaarsjes heb, kan ik lekker in de regenplassen banjeren met Ollie, dus ik ben helemaal gelukkig.

Matt & Nat enkellaarsjes

Jaaa, daar zijn ze dan, de langverwachte enkellaarsjes! Ik was op zoek naar schoenen die er leuk uitzien, die ik aan kan doen tijdens wandelingen met Ollie en die modder-proof zijn. We lopen namelijk veel over modderige paadjes en de oude sneakers die ik hiervoor altijd aandeed zijn nu toch wel aan het einde van hun leven. Toen ik deze rubberen enkellaarsjes van het duurzame merk Matt & Nat zag, was ik gelijk verliefd. Het bestelproces was even een uitdaging – je kan er alleen met credit card betalen dus ik moest een vriend lief aankijken. Maar eergisteren kwamen ze binnen en ze zitten perfect. Ik deed ze gelijk aan voor lange wandeling met Ollie en Steve. Ook al was ik nog een béétje grieperig, maar frisse lucht is altijd goed, toch?

Dit is Ollie’s waarom-stoppen-we-kom-hophophop-hoofd.
De perfecte laarsjes voor herfstwandelingen. Toen ik met moddervoeten thuis kwam, hoefde ik ze alleen maar even af te spoelen!

Outfit Of The Day

Mijn favoriete item uit mijn herfst-garderobe is sowieso de lange, grijze trui van het merk Miss Green. Ik kocht deze vorig jaar en ondanks dat ik hem véél draag, ziet ‘ie er nog uit als nieuw. Sinds ik afgelopen weekend mijn zomer-garderobe omtoverde naar een garderobe die meer voor de herfst geschikt is, was de trui het eerste dat ik wilde dragen. Dus die heb ik tot nu toe ook steeds aangehad. De trui is gemaakt van biologisch katoen en Miss Green draagt zorg voor een eerlijke productie. De legging is ook van Miss Green en heb ik al sinds 2013. Dat weet ik omdat ik er destijds deze blogpost mee maakte (aahh ik zag er toen zo anders uit!). En ik weet ook nog dat een paar mensen destijds vonden dat veertig euro wel héél veel geld was voor een legging. Maar zie hier, na vier jaar en duizend keer dragen is de legging nog steeds mooi! Zijn geld meer dan waard dus. Ik heb de webshop alvast voor je gecheckt, de legging die ik heb zit helaas niet meer in het assortiment, maar een soortgelijke van biologisch katoen die iets beter aansluit wel. En die is zelfs ietsje goedkoper!

Ik wil het allerallerallerrliefste een grijze sjaal van Acne Studios na Cynthia’s blogpost hierover, maar omdat ik daar een jaartje (..of zeven) voor moet sparen doe ik het nog even met een look-a-like.
De doorzichtige armband heb ik gekregen van mijn moeder. Mijn oma kocht de armband voor haar als een cadeautje toen mijn moeder nog op de basisschool zat. En ruim vijftig (!) jaar later wordt de armband nog steeds gedragen, maar nu door mij. Is dat niet fantastisch!?
..en de doorzichtige armband past ook nog eens goed bij mijn doorzichtige bril!
En kijk dit lieve wormpje nou, die fleurt elke outfit op. (Ja, ik heb mijn nagels speciaal in dezelfde kleur als het wormpje gelakt.)

Slow fashion

Hoe blij ik ook ben met mijn nieuwe Matt & Nat laarsjes, het mooiste van bezig zijn met duurzame mode vind ik toch wel de slow fashion mindset die ik mijzelf door de jaren heen heb aangeleerd. Voor mij betekent dit dat ik veel bewuster omga met mijn kledingstukken. Dus toen ik een gat in mijn sjaal zag, heb ik ‘m niet gelijk weggemieterd zoals ik wellicht een paar jaar geleden wel zou hebben gedaan. Maar ik heb het gat helemaal zelf gefixt! Het was een eerste poging tot visible mending en ik ben reuze tevreden met dit eerste resultaat.

Mocht je nu denken: heh wat visible-wattes? Er komt hier nog een blogpost over. Want tijdens mijn griep (bijna beter gelukkig!) verveelde ik me de pleuris dus ik heb wat kapotte dingen gefixt volgens deze techniek, en alles natuurlijk vastgelegd op foto!

Worden jullie ook zo gelukkig van het zonnige herfstweer?

Back to Top