OOTD: Ik ben Coco Chanel niet

Vroeger was ik nog wel van het online shoppen en kleding winkelen, maar tegenwoordig niet meer. Ik koop eigenlijk nauwelijks nog kleding! Mijn primaire kostenpost is voedsel. Want van eten word ik zielsgelukkig. Veel geld voor kleding blijft er dan ook niet over. Daarom heb ik een blog waar ik meestal recepten online gooi in plaats van OOTD’s (outfit of the day). Maar vandaag maak ik een uitzondering, speciaal voor Emilia van Pixels by Emila (superduperleuk meisje, en ze is nog veganist ook, zo’n hele hippe!Β mint-hartje)

Dit is mijn ‘laten we de stad in gaan om een ventilator te kopen’ outfit:

ootd ootd7 ootd5 ootd3ootd2

Maar de ventilators waren allemaal uitverkocht. Ik moest bijna huilen (echt) want ik kan he-le-maal niet tegen warm weer. Maar gelukkig had mijn moeder nog een ventilator staan, een apparaat waar je koud water en ijsblokjes in kan gooien zodat er een koud briesje uitkomt. Dus vandaag ging ik voor poging twee:

Dit is mijn ‘even de ventilator ophalen’ outfit

ootd-1 ootd-2 ootd-3ootd-4

De schoenen kennen jullie inmiddels (zo nee, check deze blogpost). De armbandjes zijn gemaakt door Mliees en kan je hier bestellen. De designer bag is van Dille & Kamille. Het groene shirt is van het Nederlandse merkΒ Humanoid. En de rest is allemaal van de H&M. Maar het hangt al zo lang in mijn kast dat je het al bijna vintage kan noemen hoor. Ik snap dat dit niet de meest bijzondere outfit van de eeuw is, maar ik heb meestal ook niet de meest bijzondere kleding aan. Ik houd van simpel. En sΓ³ms van minder simpel zoals m’n galaxy legging waar ik verliefd op ben.

Credits voor het maken van de foto’s gaan naar: leboyfriendOmdat mijn kledingkast wel aan vernieuwing toe is, ben ik bezig met een zoektocht naar kleding die ietsiepietsie meer verantwoord is dan het standaard H&M’tje. Via de Facebookpagina van De Groene Meisjes ontdekte ik bijvoorbeeld Geitenwollenshirts.nlΒ waar ik binnenkort iets ga bestellen want i love them basics. Met de Green Room van Asos ben ik ook bekend. Hebben jullie misschien nog meer tips? In de kringloopwinkels hier in de buurt verkopen ze namelijk vooral een hoop afzichtelijke zooi. Misschien dat hier dan ooit nog weer eens een OOTD wordt geplaatst, als jullie dat voor herhaling vatbaar vinden in ieder geval πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 reacties op “OOTD: Ik ben Coco Chanel niet

  1. iris schreef:

   En staat ook heel hoog op mijn wishlist! Maar mijn arme bankrekening πŸ™ Ooit komt ‘ie er wel!

   | Reageer op deze reactie
 1. Emilia schreef:

  I lovvvve je Toms! En sowieso vind ik je outfitfoto’s tof, je komt zo heerlijk vrolijk over. Vaker doen! πŸ˜€

  | Reageer op deze reactie
 2. Emmelien schreef:

  Je straalt zo! Echt hele mooie fotoΒ΄s (en die zonnebril staat je mooi zeg)!
  Ik ben ook hard op zoek naar goede kledingmerken. Ik hou zelf juist van jurkjes met drukke printjes, en dat kan ik bijna niet vinden in die hoek. Het is veel simpele ‘moederkleding’ vind ik. Misschien is het merk People Tree nog een aanrader voor je, die zijn wel lekker groen en hip!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   ‘Moederkleding’ is precies het goede woord inderdaad! Soms kom ik wel mooie merken tegen die heel veel goeds beloven met ecologische logootjes en dergelijke, maar yuk! Van die bruine hennep kleuren dat een beetje om het lichaam heen slobbert. Ik houd wel van simpel maar dat gaat me dan weer net iets te ver hoor, haha. En bedankt voor de tip! People Tree ziet er inderdaad uit als een leuk merk, simpel maar niet tΓ© simpel, yay πŸ˜€ En op de officiΓ«le website vond ik meteen al wat linkjes naar NL webshops die het merk verkopen. Ik vind het meestal een beetje eng om uit het buitenland te bestellen (is al twee keer mis gegaan grmbl) dus dat is helemaal fijn. Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 3. Sabine schreef:

  Aah je straalt echt op die op een na laatste foto van jou, mooierd! Leuke outfits hoor. ^_^ Ik vind je stijl leuk, simpel werkt heel goed voor jou.

  | Reageer op deze reactie
 4. Ina schreef:

  Alweer een blij-makend stukje, dank je wel! En ja, laat die OOTD’s maar komen, leuk. πŸ™‚
  P.S. Heb je nog een ventilator kunnen vinden?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Blij dat je het leuk vond, dankjewel! πŸ˜€ En die ventilator staat inmiddels naast me. Gelukkig had mijn moeder er nog een oude staan waar ze van af moest, dus nog gratis ook. Win-win!

   | Reageer op deze reactie
   1. Ina schreef:

    Wat een bof! Dus je zit lekker koel nou. Maar geniet toch van deze heerlijke zomerdagen, want voor je het weet regent het weer. πŸ™ Heb je niet een park met een vijver bij je in de buurt?

    | Reageer op deze reactie
 5. Farah schreef:

  Haha weer een leuke post! πŸ˜‰

  En zo’n goed concept ook ‘ventilator ophalen outfit’ πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Zeker vaker doen, zo’n OOTD-artikel! Ik vind je erg leuk! En toffe outfits (:

  | Reageer op deze reactie
 7. Louise schreef:

  Wat een leuke post!! Aaaah ik was ook al op zoek naar een ventilator en had de laatste bij Kwantum. Ik kon dat ding wel zoenen haha!
  Wauw ik vind jouw outfits echt super tof πŸ˜€ Je mag mij wel eens stylen! Geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 8. Wouter schreef:

  Wat een onwijs leuke outfits. Vooral ook je zonnebrillen (hier spreekt een verslaafde) en je verantwoorde waterflesje als hip accessoire.
  En wat misschien nog het aller leukste is aan deze OOTD post, de niet hoi-ik-ben-een-mode-blogger-en-kijk-mijn-onorginele-pose. Gewoon vaker doen, Coco ter Haar

  P.S. Helaas heb ik ook geen ventilator kunnen scoren, gelijk besteld via Blokker en kan hem en eindelijk morgen ophalen. Lekker retro design.

  | Reageer op deze reactie
 9. acrazylady schreef:

  ik vind je outfit foto’s erg leuk hoor mag je zeker vaker doen. je schrijft er ook zo leuk bij.

  ze zien er allebei lekker zomers uit

  | Reageer op deze reactie
 10. Sara schreef:

  Ja! Ik hou ook van simpele kleding πŸ™‚
  Miss Green heeft ook hele leuke basic kleding en alles zit echt geweldig goed.

  | Reageer op deze reactie
 11. Debby schreef:

  Aahhhh heerlijk ik word zo vrolijk van jouw humor <3 mooierd dat je bent zeg, jeez!!!
  Ehh, ik ben zo'n H&M sukkel maar ik koop ook bijna nooit kleren. Misschien moeten we een kledingruil party doen :')

  | Reageer op deze reactie
 12. Kimberley schreef:

  Ontzettend leuke outfits (vooral de eerste)! Mag je vaker doen! En gelukkig heb je nu een ventilator, ik houd het ook echt niet uit zonder! Ik kan ook zo vreselijk slecht tegen die warmte.

  | Reageer op deze reactie
 13. Harrie schreef:

  Ik kreeg vanmorgen net mijn waaiapparaat dat ik bij Blokker had besteld. Ik vermoed dat ik in een vorig leven Syberisch ben geweest.
  Is dat trouwens een leren riempje?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nee, dat is geen leren riempje. Maar in de schoenen zit wel leer.

   | Reageer op deze reactie
 14. Lin schreef:

  Haha lovin de titel!

  Lastig he, kleding kopen? Ik heb er pas (spam-alert) http://dailylin.nl/ootd-made-in-bangladesh/ een stukje over geschreven. Onderin staat een link naar de blog van Mille Pagine die weer meerdere stukken heeft geschreven over verantwoord kleding kopen. Asos ken ik wel, maar de asos green room dan weer niet, eens kijken!

  | Reageer op deze reactie
 15. Eva schreef:

  Gawd wat ben je mooi! Ik wil ook een ventilator. Groene kleding ken ik overigens amper, Humanoid wel, daar ben ik verliefd op maar ik vind t zo duuhuur..

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Awww, dankjewel! Haha wat lief πŸ˜€ En het is ook duur inderdaad, normaal koop ik nooit zulke dure kleding maar dat shirt vond ik voor 50% korting tijdens de sale, yay!

   | Reageer op deze reactie
 16. Femke schreef:

  Ik vind je lange mooie oorbellen ook zo.. ja eh mooi dus. Je ziet er superleuk uit Iris!
  Hip ook, de industriele-ish fotolocatie.

  | Reageer op deze reactie
 17. Elisse schreef:

  Haha supertof geschreven! Vind het ook leuke outfits. Lekker simpel, maar daar is toch helemaal niks mis mee? Alleen maar tof πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
 18. Elisa schreef:

  Wat een heerlijk blogje om te lezen en zien, ik vind kleding kopen altijd mega lastig. Wat ik wil is nooit te vinden en ik ben mega kieskeurig… Maar die setjes bij jou zijn erg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 19. Claudia schreef:

  Heel erg leuk! En hahaha ‘dit is mijn outfit om een ventilator te kopen/op te halen’ πŸ˜‰ Dat groene shirt is echt moooooi!! Prachtige halslijn! Met betrekking tot groene merken: via watmooi.nl, brandmission.nl, sincero.nl, meerdanmooi.be en todayisagoodday.be kun je heel wat merken vinden. MissGreen (miss-green.nl) heeft mooie basiscs van oa biokatoen en bamboe. En op de site van Fair Wear Foundation kun je een lijst vinden met bij die organisatie aangesloten merken die eerlijk handelen: http://www.fairwear.org/36/brands/. Bio-katoenen t-shirts kun je tenslotte via steeds meer winkels kopen waaronder de H&M, maar ook HEMA of Qolors.nl (qolors wordt in Europa gemaakt). Succes!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh zoveel goede tips, dankjewel, daar heb ik veel aan! Ik zet ze allemaal onder m’n favorieten πŸ™‚

   | Reageer op deze reactie
 20. balbla schreef:

  ik heb nog nooit iemand gezien waarbij een septum piercing echt staat, laat staan zo ontzettend goed! heel erg nice

  | Reageer op deze reactie
 21. Harrie schreef:

  Vega-Life in Amsterdam (tevens webshop) heeft ook heel veel leuke groene kleding, incl. ondergoed en sokken.

  | Reageer op deze reactie
 22. Mirthe schreef:

  Aaah ik vind het zo knullig van mezelf dat ik al een half jaar niet heb geblogd want ik heb het afgelopen half jaar 823749823749283 triljoen toffe eerlijke merken ontdekt en daar had ik zo veel over kunnen vertellen! Kijk eens op eerlijkwinkelen.nl of https://www.facebook.com/pages/Fashion-for-the-Future/582414055123651?fref=ts of of of lees Talking Dress van Marieke Eyskoot – of google haar, ze heeft een app vol eerlijke/duurzame shopadresjes. En dan over 1,5 maand ook op mijn blog πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ben benieuwd! πŸ˜€ En bedankt voor de tips, snel onder m’n favorieten zetten, yay!

   | Reageer op deze reactie
 23. Louise schreef:

  Haha hele leuke outfits! En fijn dat je nog een ventilator kon halen bij je moeder, ik begreep inderdaad dat ze snel de winkels uit waren met dit weer πŸ™‚ En kledingruil-party’s zijn wel verantwoord (en goedkoop)? Ik kan er alleen zelf nooit aan meedoen, omdat ik een stuk kleiner ben dan mijn vriendinnen :’) Maar grappig is het wel!

  | Reageer op deze reactie
 24. Marike schreef:

  Haha, je tweede OOTD was een stuk minder twijfelachtig! πŸ˜‰ En leuk!

  Enne, jij bent toch zo’n beroemde blogger die alles toch wel opgestuurd krijgt? Niet? Oh… πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahahaha, nee! Bijna niets hoor. Was het maar zo’n feest πŸ˜€ & Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 25. Mo schreef:

  Mooie foto’s van een mooi iemand, dat maakt een in jouw ogen misschien simpele outfit best wel behoorlijk speciaal hoor! Voor herhaling vatbaar!

  | Reageer op deze reactie
 26. CloΓ« schreef:

  Ik vind de oorbellen die je bij je tweede outfit draagt echt heel mooi, ik zoek er al lang zo’n soort!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik zit even heel hard na te denken waar ik ze heb gekocht, want deze zijn nog redelijk nieuw dus misschien nog gewoon te koop. Ik dacht bij de SIX.

   | Reageer op deze reactie
 27. annouska schreef:

  Jippie eindelijk iemand die ook gewoon van simpel houdt. Ik ben simpel en hou van simpele kleding maar tegenwoordig val je dan er zo buiten, ik bedoel qua looks. Nou draag ik wat ik wil, maar soms is het wel irritant dat mensen je aankijken omdat je wat simpels aan hebt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah, wij zijn altijd een beetje de buitenbeentjes toch? Hoewel het soms ook wel zo zijn nadelen heeft, kunnen we alleen maar trots op onze uniekheid zijn πŸ˜‰

   | Reageer op deze reactie
 28. Kristel schreef:

  Veruit de beste tip voor duurzame mode is de nieuwe verzamelsite van Urgenda: http://www.kiesduurzamemode.nu/ Staat bomvol tips voor (web)shops met duurzame kleding die nìet in de stereotype ecru-shirt-categorie valt èn staat ook bomvol achtergrondinformatie over (on)duurzame kanten van de kledingindustrie.

  | Reageer op deze reactie
 29. Veerle schreef:

  Whooaaaa nou ben ik om, ik moet ook zo een kort spijkerbroekje! πŸ™‚ Waar heb je de jouwe gekocht? πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja is fijn πŸ˜€ Deze komt van de H&M vandaan, maar van.. ik denk 4 a 5 zomers geleden, haha. Misschien dat ze er nog een soortgelijk broekje hebben, ik weet het niet!

   | Reageer op deze reactie
   1. Veerle schreef:

    Van de week dan maar even bij de H&M kijken! Vriendinnetje tipte ook de New Yorker! Ik ben benieuwd! πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
 30. Pingback: OOTD: Green is the new black | IKBENIRISNIET
Back to Top