Recept: Tosti met tomatensaus en spinazie

Even een snel mini-recept tussendoor. Gewoon een simpele vegan tosti. Al is het alleen maar ter inspiratie dat een tosti niet altijd uit twee sneetjes brood en een plak kaas hoeft te bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een tosti met avocado en pesto of eentje met chocopasta en banaan (dat bedacht ik me net omdat ik las over de nieuwe Tony Chocolonely smaken, omg!). Dit is in ieder geval een héle makkelijke tosti, lekker voor tussendoor.

vegan tosti zonder kaas

Ingrediënten voor 1 tosti:

  • 2 sneetjes brood
  • 1 eetlepel tomatensaus (ik gebruikte Heinz Frito)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 handje spinazie
  • oregano (of andere kruiden die je lekker vindt)
  • peper en zout

Bereiding:

Smeer op 1 sneetje brood de tomatensaus uit, strooi er wat edelgistvlokken over, voeg naar smaak meteen wat peper, zout en oregano toe. Leg er flink wat spinazie op en dek af met het andere sneetje brood. Maak er een tosti van m.b.v. een tostiapparaat of paninimaker. Serveer eventueel met curry of ketchup, maar ook zonder saus erg lekker want er zit immers al tomatensaus op.

Tip: Andere lekkere tosti-recepten zonder kaas zijn deze “kaas”tosti uit mijn eigen recepten index en deze groene tosti van de Vegan Challenge website.

Zo makkelijk! Weet jij nog creatieve combinaties voor een lekkere tosti?

Back to Top