Recept: Tosti met tomatensaus en spinazie

Even een snel mini-recept tussendoor. Gewoon een simpele vegan tosti. Al is het alleen maar ter inspiratie dat een tosti niet altijd uit twee sneetjes brood en een plak kaas hoeft te bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een tosti met avocado en pesto of eentje met chocopasta en banaan (dat bedacht ik me net omdat ik las over de nieuwe Tony Chocolonely smaken, omg!). Dit is in ieder geval een héle makkelijke tosti, lekker voor tussendoor.

vegan tosti zonder kaas

Ingrediënten voor 1 tosti:

 • 2 sneetjes brood
 • 1 eetlepel tomatensaus (ik gebruikte Heinz Frito)
 • 1 eetlepel edelgistvlokken
 • 1 handje spinazie
 • oregano (of andere kruiden die je lekker vindt)
 • peper en zout

Bereiding:

Smeer op 1 sneetje brood de tomatensaus uit, strooi er wat edelgistvlokken over, voeg naar smaak meteen wat peper, zout en oregano toe. Leg er flink wat spinazie op en dek af met het andere sneetje brood. Maak er een tosti van m.b.v. een tostiapparaat of paninimaker. Serveer eventueel met curry of ketchup, maar ook zonder saus erg lekker want er zit immers al tomatensaus op.

Tip: Andere lekkere tosti-recepten zonder kaas zijn deze “kaas”tosti uit mijn eigen recepten index en deze groene tosti van de Vegan Challenge website.

Zo makkelijk! Weet jij nog creatieve combinaties voor een lekkere tosti?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

34 reacties op “Recept: Tosti met tomatensaus en spinazie

 1. Hmm klinkt lekker! Ben wel benieuwd hoe edelgistvlokken smaken. Wat betreft tosti’s ben ik niet zo spaanend, heel veel verder dan kaas / salami kom ik meestal niet 😛

 2. Amy

  Ik schrok een beetje van Tony’s Melkchocolade met drop smaak.. Maar dit is wel een leuke variatie op de tosti, yum!

  • iris

   Haha ik ook! Dat lijkt me niet erg lekker. Maar die andere nieuwe smaak met banaan wil ik wel supergraag proberen, hopelijk liggen ze snel in de winkel 😀

 3. Femke

  Lijkt mij heel lekker. Wat doe je bij de groene tosti met die 3/4 avocado. Mijn ervaring is dat bewaren niet heel goed lukt, omdat hij bruin wordt (ook met citroensap). dezelfde avond opeten maar?

  • iris

   Wij zijn zulke grote eters dat het direct op gaat omdat we dan zoveel tosti’s eten, haha! Ik eet sowieso wel veel avocado, door salades, of in een chocolademousse (het recept daar voor komt vanmiddag online) of gewoon op brood met wat hummus. En ik eet het ook wel eens gewoon zo als tussendoortje, met wat peper en zout. Als je de pit er in laat zitten, wat citroensap erop smeert en in folie wikkelt en dan in de koelkast legt, wordt ‘ie dan ook bruin? Dat wil vaak wel helpen namelijk.

 4. Citlali

  Klinkt lekker, al weet ik niet wat edelgistvlokken zijn. Een broodje met appel kaneel en suiker (en dan in tostiapparaat) is ook lekker!

  • iris

   O ja! Goed dat je het zegt! Daar wilde ik nog een linkje achter plakken voor meer info. Hier kan je er meer over lezen wat het precies is in ieder geval. Een broodje met appel, kaneel en suiker klinkt ook supergoed zeg. Dan is het net een warm appelgebakje. Ga ik snel eens proberen, bedankt voor de tip! 😀

 5. Sophie

  Ziet er heerlijk uit! Heb vaak spinazie in huis, dus ik ga er eens een tosti mee maken 🙂

  • iris

   Leuk hè 😀 Zo kwam ik ook op het idee! Want ik heb altijd wel een geopende zak spinazie in de koelkast liggen eigenlijk. Ik doe het overal doorheen, salades en smoothies enzo, maar in tosti’s kan dus ook.

 6. Lekker idee! Ik heb vaak tomatenpasta over omdat ik uit zo’n blikje vaak maar een paar theelepeltjes nodig heb in een gerecht. Met zo’n recept zou ik mooi de restjes op kunnen maken zodat het in de koelkast vergaat.

  • iris

   Oooh ik ook! De volgende keer doe ik het met tomatenpasta in plaats van tomatensaus, dat lijkt me ook superlekker 😀

 7. Chris

  Aaah ik vind het altijd super leuk als je een veganistisch receptje laat zien! Ik weet zeker dat het vegetariers motiveerd eens naar veganistische spulletjes te kijken (zoals edelgist, jum!). Ik ga deze tosti zeker eens maken, klinkt lekker!

  • iris

   Zo leuk! Ik probeer altijd een beetje een 50/50 verhouding aan te houden qua vega en vegan recepten, dus dat is leuk om te horen 😀

 8. Jolien

  Klinkt goed!! Je suggestie met avocado / pesto trouwens ook 🙂 Ik heb laatst een heel vreemde, maar zó lekkere tosti gegeten bij een lunchtentje. Het was een Indische, met pindakaas, kaas, banaan, ananas, taugé en chilisaus om in te dippen. Klinkt heel gek, maar was zó lekker haha.

  • iris

   Wow dat klinkt gek maar ook heel lekker! Daar zou ik zelf echt nooit op komen haha. Ik ga het snel proberen, thanks 😀

 9. Roos

  Hmm dit klinkt goed, ga het morgen voor lunch maken. Je vorige tosti-recept (met edelgist-kaas) is hier nog altijd een groot succes. Laat maar komen die tosti-recepten 😀

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten