Filmtips VIII

Oeps! Ik loop een beetje achter met mijn filmlijstjes omdat ik zo weinig aan het bloggen was aan het eind van het collegejaar. Bij deze de zes leukste films die ik in maart zag. De rest volgt ook snel.

film-rushmore

mint-hartje Rushmore (1998) – Wes Anderson, de regiseur waar elke (zelfbenoemde) hipster van houdt. Ik dus ook. Ik wilde alle films van Anderson hebben gezien, vandaar dat ik Rushmore keek. Ik vond hem alleen niet zo goed als zijn andere films. Maar nog steeds het kijken waard!

film-fantastic-mr-fox

mint-hartje Fantastic Mr. Fox (2009) – Ook van meneer Anderson! Normaal houd ik niet zo van animatiefilms (ook al ga ik straks naar de bioscoop om Descipable Me 2 te zien, yay!) maar deze is zó leuk. Als je hem nog niet kent, zou je zeker even de trailer moeten bekijken.

film-lo-imposible

mint-hartje Lo Imposible (2012) – Janken! Maar wat een goede film. Hier en daar wel heel Hollywood wat betreft het intense niveau van drama maar het verhaal en acteerwerk zijn ontzettend goed. Met deze film kan je je traanbuisjes even goed doorspoelen, mocht je daar behoefte aan hebben.

film-prozac-nation

mint-hartje Prozac Nation (2001) – Deze film zag ik voor het eerst toen ik een jaar of veertien was en daarna heb ik hem nog een paar keer gezien. Hij stond altijd heel hoog in mijn lijstje van favoriete films, maar dat lag waarschijnlijk meer aan mijn gemoedstoestand op dat moment. De titel van de film geeft al een beetje aan waar het over gaat, niet de meest vrolijke film om te zien dus, maar ik blijf hem erg goed vinden. Hoewel je er van moet houden hoor (mijn vriend vond de film vreselijk).

film-the-hours

mint-hartje The Hours (2002) – Zó mooi! Ik gaf deze film een 9 op IMDB. In de film volg je drie vrouwen uit verschillende generaties: Virginia Woolf, terwijl zij bezig is met haar inmiddels beroemde werk ‘Mrs. Dalloway’. Die trouwens wordt gespeeld door Nicole Kidman maar daar kwam ik aan het eind van de film pas achter omdat ze zo onherkenbaar is, zie het plaatje hierboven! En verder een huisvrouw in de jaren vijftig die ‘Mrs. Dalloway’ aan het lezen is en een vrouw uit deze tijd die een feest wil geven. Ik vond het heel tof hoe de drie verschillende verhalen aan elkaar gelinkt worden.

film-proof

mint-hartje Proof (2005) – Ik vond dit niet de meest bijzondere film – ik gaf hem een zesje – maar ik noem hem toch omdat ik het wel een interessante film vond. Een briljante man, maar psychisch wat minder gezond, is heel goed in wiskunde. Zijn dochter (gespeeld door Gwyneth Paltrow, zij is zo leuk!) vraagt zich af of ze dit van hem heeft geërfd, zowel de wiskundeknobbel als de psychische issues.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Filmtips VIII

 1. Debby schreef:

  Ohh Mr. Fox, die is leeuuuuk! Ik wil die ‘Lo Imposible’ wel eens gaan kijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Yolande schreef:

  Als kind was ik helemaal gek op het boek De fantastische meneer Vos. Leuk dat er nu ook een film van is gemaakt, die wil ik echt gaan kijken!

  | Reageer op deze reactie
 3. Lauradenkt schreef:

  JE MOET MOONRISE KINGDOM KIJKEN. Maar die heb je vast wel gezien. Maar dat is de ultieme hipsterfilm, zoooooo leuk.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die heb ik uiteraaaard al gezien! 😀 Maar ik vind hem zo leuk dat ik hem snel nog weer eens ga kijken <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Djoeke schreef:

  The Hours klinkt tof! 🙂
  En rushmore staat ook nog steeds op mijn lijstje, heb je nu alles van Wes Anderson gezien?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens het lijstje van IMDB wel! Alleen de shorts niet.

   | Reageer op deze reactie
 5. Leonie schreef:

  Ik ken geen van allen, oh boy. Moet ik me nu schamen? Ik heb er nog aantal meer die ik moet kijken maar mr. Fox en Lo Impossible klinken wel het beste!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa leuk, echt gaan zien. Prachtige films vind ik het 😀 En je hoeft je niet te schamen hoor, ik kijk ziekelijk veel films geloof ik, hahaha.

   | Reageer op deze reactie
 6. Joy schreef:

  The Hours is echt één van mijn favoriette films evar. Ik word er altijd een beetje stil van.

  | Reageer op deze reactie
 7. T schreef:

  Jaaaaa Kristofferson is tof. En Fantastic Mr. Fox is officieel een stop motion – heb je the making of gezien? Echt een kijkje waard. Rushmore is toch wel mijn favoriete Anderson – maar misschien omdat het mijn eerste Anderson was. Dankzij deze film hebben we Herman Blume en zonder hem hadden we hem in Lost in Translation niet. En de montage scenes en … ik moet hem gaan kijken.

  Ik heb bij the Impossible ook moeten janken! Vooral toen de broertjes elkaar vonden.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat tof! De making of ben ik nu wel heel benieuwd naar. Moonrise Kingdom is sowieso mijn all time favorite <3 Samen met The Life Aquatic! Maar The Royal Tenenbaums vind ik ook heel leuk, dat was de eerste die ik van hem zag, toen ik verder geen idee had wie Wes Anderson was. Laatst keek ik hem nog eens, blijft goed!

   | Reageer op deze reactie
 8. Chantal schreef:

  Lo Imposible is zo goed! Jankend voor de buis gezeten. Inderdaad, er zit wel een schep Hollywood in, maar ondanks dat blijft hij knettergoed! Komt misschien ook omdat ik zwak heb voor waargebeurde verhalen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Raar hè? Haha! Ik zie haar gezicht er ook nog steeds niet in. Hoe lang ik ook blijf kijken! Heel grappig. Ik vroeg me ook de hele film al af ‘huh, maar ik dacht dat Nicole Kidman erin zat? Heeft ze zo’n klein rolletje dan?!’ Oeps! 😉

   | Reageer op deze reactie
 9. Sabine schreef:

  Ik heb nog geen enkele film van dit lijstje gezien, dus die zetten we weer lekker allemaal op de to-watch lijst. Nice!

  | Reageer op deze reactie
 10. Mylène schreef:

  Yeah, dank voor de tips. Ik ben een beetje door mijn lijstje heen, dus dit is helemaal top 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Filmtips IX | IKBENIRISNIET
 12. Marleen schreef:

  The Impossible… wow, ik moet die zien, hoewel aardig gedramatiseerd, de trailer maakte me al aan het janken 😉

  | Reageer op deze reactie
Back to Top