Mijn doelen voor 2015

Ik heb een haat-liefde verhouding met goede voornemens. Aan de ene kant is het goed om doelen te stellen, anders blijf je maar stil staan, maar aan de andere kant ga ik er vaak van te voren al van uit dat ik mijn impulsieve ideeën en fantastische doelen niet waar kan maken. Zoals die keer dat ik graag wilde breien (het werd een sjaal voor een barbie), dat ik sieraden wilde maken (achterin mijn kast vind je een doos met duizenden kralen en frutsels), dat ik wilde leren haken (ik kwam niet verder dan de opzetlus) of weer een nieuwe blogcategorie bedenk (waar ik dan één artikel voor schrijf).  

Happy New Year by Natalie Dee
Happy New Year by Natalie Dee

Veranderen & accepteren

2013 stond voor mij in het teken van verandering. Na een aantal rotjaren zat ik eindelijk weer wat beter in mijn vel en was ik erg gemotiveerd om dingen aan te pakken. Ik stelde door het jaar heen veel doelen voor mijzelf. Ik stopte met roken, ik begon met hardlopen, ik maakte een afspraak bij een psycholoog voor AD(H)D-onderzoek en mijn studie ging weer beter. 2014 was daarentegen een véél rustiger jaar. In plaats van dingen te veranderen, was ik afgelopen jaar vooral bezig met de dingen die ik niet kon veranderen te accepteren. En ik was enorm tevreden, tussen de pieken en dalen door. Ik hoefde van mijzelf geen extravert sociaal persoon te zijn, extreem georganiseerd of een modelstudent. Dat past gewoon niet bij mij. Misschien met heel veel discipline, Ritalin en 100 to-do-lijstjes, maar daar heb ik toch helemaal geen zin in. Ik ben nu eenmaal een beetje, ehm.. bijzonder. Nou en! Wat betreft 2015: ik zie wel wat het jaar mij gaat brengen. Maar omdat ik altijd wel een paar doelen in mijn achterhoofd heb, vind ik het op 1 januari wel leuk om die op een rijtje te zetten.

Persoonlijk

  • Afstuderen voor mijn Bachelor. Als dit niet lukt beland ik in een groot zwart gat, want na zoveel jaren studeren, kijk ik er zó naar uit om dat stomme papiertje in ontvangst te nemen.
  • Een Master vinden die ik echt leuk vind. Ik zal eerlijk bekennen dat ik het liefst helemaal niet meer wil verder studeren en het alleen doe zodat ik geen studieschuld van hier tot Tokyo overhoud, maar als het dan toch moet, hoop ik wel iets interessants te gaan doen.
  • 150 films kijken, ook een zéér belangrijk voornemen dat ik elk jaar heb en hier bijhoud.
  • Vaker uiteten, naar de bioscoop en leuke dingen doen. Ik ben dan wel een huismus, maar ik verander langzamerhand in een oma en dat is nou ook weer niet de bedoeling.
  • Meer bewegen, of dat nu hardlopen of iets anders is. Ik heb al een tijdje niet meer hardgelopen en mijn lichaam voelt alles behalve fit tegenwoordig.

Blog

  • Mijn eerste doel was om voor 2015 elke dag om 7 uur ’s ochtend een blogpost te publiceren, maar zoals je ziet is dat vandaag al niet gelukt. Vooruit schrijven en plannen zijn nu eenmaal niet mijn talenten. Maar als het niet lukt is dat ook oké, jullie weten inmiddels wel dat ik niet de meest consequente blogger ooit ben, toch?
  • Nare en gemene reacties negeren. Ik kan het ik kan het ik kan het.
  • Ik ga vanaf dit jaar samenwerken met een mediabureau. Dat betekent ook dat er soms advertenties op mijn blog komen, maar we hebben duidelijke afspraken gemaakt dat je hier niet ineens een McDonalds reclamebord kan tegenkomen bijvoorbeeld, no worries!
  • En ik hoop dat dit jaar mij alleen nog maar meer leuke blog-dingen gaat brengen. Zo ben ik uitgenodigd om eind deze maand een nachtje te logeren in een ‘groen’ hotel en daar heb ik superveel zin in!
  • O ja, en dit wilde ik aan jullie vragen: wat willen jullie graag op mijn blog zien? Ik sta altijd open voor nieuwe onderwerpen! Want elke dag bloggen is natuurlijk hartstikke leuk, maar kwalitatief goede en originele blogposts schrijven vind ik nog veel belangrijker.

En ik zou het bijna vergeten; gelukkig nieuwjaar!

Back to Top