Mijn doelen voor 2015

Ik heb een haat-liefde verhouding met goede voornemens. Aan de ene kant is het goed om doelen te stellen, anders blijf je maar stil staan, maar aan de andere kant ga ik er vaak van te voren al van uit dat ik mijn impulsieve ideeën en fantastische doelen niet waar kan maken. Zoals die keer dat ik graag wilde breien (het werd een sjaal voor een barbie), dat ik sieraden wilde maken (achterin mijn kast vind je een doos met duizenden kralen en frutsels), dat ik wilde leren haken (ik kwam niet verder dan de opzetlus) of weer een nieuwe blogcategorie bedenk (waar ik dan één artikel voor schrijf).  

Happy New Year by Natalie Dee
Happy New Year by Natalie Dee

Veranderen & accepteren

2013 stond voor mij in het teken van verandering. Na een aantal rotjaren zat ik eindelijk weer wat beter in mijn vel en was ik erg gemotiveerd om dingen aan te pakken. Ik stelde door het jaar heen veel doelen voor mijzelf. Ik stopte met roken, ik begon met hardlopen, ik maakte een afspraak bij een psycholoog voor AD(H)D-onderzoek en mijn studie ging weer beter. 2014 was daarentegen een véél rustiger jaar. In plaats van dingen te veranderen, was ik afgelopen jaar vooral bezig met de dingen die ik niet kon veranderen te accepteren. En ik was enorm tevreden, tussen de pieken en dalen door. Ik hoefde van mijzelf geen extravert sociaal persoon te zijn, extreem georganiseerd of een modelstudent. Dat past gewoon niet bij mij. Misschien met heel veel discipline, Ritalin en 100 to-do-lijstjes, maar daar heb ik toch helemaal geen zin in. Ik ben nu eenmaal een beetje, ehm.. bijzonder. Nou en! Wat betreft 2015: ik zie wel wat het jaar mij gaat brengen. Maar omdat ik altijd wel een paar doelen in mijn achterhoofd heb, vind ik het op 1 januari wel leuk om die op een rijtje te zetten.

Persoonlijk

 • Afstuderen voor mijn Bachelor. Als dit niet lukt beland ik in een groot zwart gat, want na zoveel jaren studeren, kijk ik er zó naar uit om dat stomme papiertje in ontvangst te nemen.
 • Een Master vinden die ik echt leuk vind. Ik zal eerlijk bekennen dat ik het liefst helemaal niet meer wil verder studeren en het alleen doe zodat ik geen studieschuld van hier tot Tokyo overhoud, maar als het dan toch moet, hoop ik wel iets interessants te gaan doen.
 • 150 films kijken, ook een zéér belangrijk voornemen dat ik elk jaar heb en hier bijhoud.
 • Vaker uiteten, naar de bioscoop en leuke dingen doen. Ik ben dan wel een huismus, maar ik verander langzamerhand in een oma en dat is nou ook weer niet de bedoeling.
 • Meer bewegen, of dat nu hardlopen of iets anders is. Ik heb al een tijdje niet meer hardgelopen en mijn lichaam voelt alles behalve fit tegenwoordig.

Blog

 • Mijn eerste doel was om voor 2015 elke dag om 7 uur ’s ochtend een blogpost te publiceren, maar zoals je ziet is dat vandaag al niet gelukt. Vooruit schrijven en plannen zijn nu eenmaal niet mijn talenten. Maar als het niet lukt is dat ook oké, jullie weten inmiddels wel dat ik niet de meest consequente blogger ooit ben, toch?
 • Nare en gemene reacties negeren. Ik kan het ik kan het ik kan het.
 • Ik ga vanaf dit jaar samenwerken met een mediabureau. Dat betekent ook dat er soms advertenties op mijn blog komen, maar we hebben duidelijke afspraken gemaakt dat je hier niet ineens een McDonalds reclamebord kan tegenkomen bijvoorbeeld, no worries!
 • En ik hoop dat dit jaar mij alleen nog maar meer leuke blog-dingen gaat brengen. Zo ben ik uitgenodigd om eind deze maand een nachtje te logeren in een ‘groen’ hotel en daar heb ik superveel zin in!
 • O ja, en dit wilde ik aan jullie vragen: wat willen jullie graag op mijn blog zien? Ik sta altijd open voor nieuwe onderwerpen! Want elke dag bloggen is natuurlijk hartstikke leuk, maar kwalitatief goede en originele blogposts schrijven vind ik nog veel belangrijker.

En ik zou het bijna vergeten; gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

91 reacties op “Mijn doelen voor 2015

 1. Dagmar schreef:

  Wauw wat mooi geschreven en wat een fijne doelen, ik hoop dat deze allemaal realiteit worden en het gaat je lukken ook! Geniet van alle hoogtepunten die op je pad zullen komen dit jaar!

  | Reageer op deze reactie
 2. Lauriëtte schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Iris! Mooie lijst en goed om te zien dat het afgelopen jaar zo goed bevallen is 🙂 Dat is ook mijn doel voor komend jaar. Het afgelopen jaar is er veel veranderd en ik hoop dat ik dit jaar een fijn en stabiel jaar kan hebben, dat lijkt me heerlijk. Wat betreft je blog, die vind ik heel erg leuk zoals die is! 😀 Wat mij betreft hoeft daar niks aan te veranderen! 🙂 (Zie je, doe ik het weer met al die uitroeptekens :’))

  | Reageer op deze reactie
 3. Marouscha Dorenbos schreef:

  Oké ik reageer echt totaal nooit op blogposts enzo, maar ik zag net een video op het vet gezellig kanaal en werd er toen weer aan herinnerd hoe leuk jij bent! Ik zou veel consistenter je blog moeten volgen! Persoonlijk vind ik je blog zo gewoon super leuk! Ik zou wel graag wat meer videos willen zien, maar volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat je dat zelf niet helemaal tof vind, dus dat gaat misschien wat lastig worden. Keep up the good work! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ahh hoe leuk! Die video vind ik zelf ook zo leuk, het was zo gezellig haha. Helaas ben ik zelf echt niet een held in mooie/leuke filmpjes maken. Ik zou het wel heel leuk vinden om te doen, maar dan moet ik eerst een goede camera regelen en filmpjes leren bewerken, oehh zoveel gedoe! Maar misschien is dat iets voor in de toekomst 😀 Dankjewel! Heel leuk om te horen!

   | Reageer op deze reactie
 4. Maaike schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Dat meer buitenshuis willen doen herken ik zó erg! Ik denk soms wel eens ‘getsie Maaike, je bent 16 en je zit gewoon huiswerk te maken. Serieus, ga high worden ofzo!’ Hahaha. Nee maar echt, dan voel ik me zo braaf als een oud omaatje en denk ik ik wil wit haar (geen grapje) of een piercing ofzo. Nu heb ik een neppe van de urban outfitters (YAY) maar omdat ‘ie m’n neus vermoord mag ik ‘m niet meer in van de ouders…. Zucht… Hoe kan ik nou ooit rebels worden..
  Oja, en wat ik wil zien op je blog: meer van hetzelfde! Ik vind je blog echt zó leuk. /tof/vet. Dus, bedankt voor het leuke jaar enzo. Maar als je nou echt niets weet, recepten vind ik altijd heel tof (lekker gewoon stiekem). En dan ook zoete baksels. You go girl! Je bent echt leuk, geloof in jezelf. Liefs, Maaike

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik heb heel lang wit haar gehad en ik mis het nu zo erg. Maar het blonderen deed op een gegeven moment echt te veel pijn op mijn hoofdhuid, heel zonde. Bedankt voor je leuke berichtje 😀 Succes met rebels worden, je kan het!! Ik wil ook weer iets rebels doen, mijn haar paars verven ofzo, ik heb toch geen bijbaantje waar ik er netjes voor uit moet zien 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Maaike schreef:

    Haha echt?? Wat cool! Verf je haar paars, dat zou echt tof zijn. En tja, toen ik je reactie las voelde ik wel even een dipje, ik bedacht namelijk dat ik wél een bijbaantje heb waarvoor ik er netjes uit moet zien. Ik ben nl caissière bij de appie.. En daar vinden ze een piercing of fel gekleurd haar niet zo leuk denk ik.. Misschien knip ik het dan gewoon heel kort ofzo. Of ik vraag raad bij een leuke kapper. Heb jij leuke kappers in de buurt? Ik woon tussen Almelo en Deventer, maar Enschede is ook goed te doen vanuit hier.. Thanks vast!https://ikbenirisniet.nl/wp-content/plugins/smilies-themer/Silk/emoticon_smile.png

    | Reageer op deze reactie
 5. Rachel schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Iris! Mijn doel voor 2015 is, net als jij, afstuderen voor mijn Bachelor! Ook al vind ik dat ook heel erg eng want dan is het weer de bedoeling dat ik een baan ga zoeken enzo… En wat ik graag op je blog wil zien is eigenlijk alles waar je nu over blogt, je doet het zo goed! Vooral je recepten zijn altijd heerlijk….

  | Reageer op deze reactie
 6. Paul schreef:

  Iris, mooie doelen hoor! En in 2015 de bachelor afronden dat gaat je gewoon lukken….

  | Reageer op deze reactie
 7. Saar schreef:

  Een blog moet in mijn ogen vooral leuk blijven. Al is het bij mij natuurlijk een pak vrijblijverder als bij jou,maar als je iedere dag met plezier een post tikt dan heb je al veel bereikt, dat straalt er namelijk vanaf! En dan lezen we hem gewoon op een ander moment 😉

  Wat nare reacties betreft, dat komt vooral voort uit nare emotiesen zegt meer over de persoon die ze schrijft dan over jou. Helpt dat om ze makkelijker te vergeten??

  | Reageer op deze reactie
 8. Anneleen schreef:

  Ik ben benieuwd naar de artikeltjes waarin je gaat samenwerken met een mediabureau! Op sommige bloggen vind ik advertorials heel irritant maar ik weet zeker dat jij dat goed gaat aanpakken! 😉 ik wens je een gelukkig nieuwjaar toe Iris met de allerbeste wensen, dat al je dromen, doelen, wensen mogen uitkomen

  | Reageer op deze reactie
 9. Tamarah schreef:

  Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! En leuk dat je, je doelen hebt gesplitst in persoonlijk en blog! Veel succes met het verwezenlijken ervan! Ik blijf je zeker in 2015 ook volgen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Roe schreef:

  Wat een mooie voornemens! Ik geloof er ook nooit zo in, maar het is wel positief om doelen te stellen. Het Oma gevoel herken ik wel een beetje… Maar het is soms gewoon zo lekker om op de bank te blijven hangen met een film. En mocht je ooit behoefte hebben om nog meer oma te worden, ik kan je wel leren haken hoor!
  Blijf in 2015 vooral door bloggen op jouw manier, ik vind je blogs heerlijk om te lezen omdat je persoonlijkheid er vanaf spat!

  | Reageer op deze reactie
 11. Mylène schreef:

  Yayyy, gelukkig nieuwjaar. Ik vind de onderwerpen waarover je schrijft niet per se belangrijk. Waarom ik jou volg, is omdat jij het op een fijne en leuke manier brengt. Ik denk dat jij alles wel leuk kan vertellen. Zelfs als je over niets zou schrijven of over iets dat ik totaal niet begrijp. Maar als ik dan toch per se iets moet kiezen, blijf vooral af en toe over jouw leven schrijven. Van die persoonlijke verhalen. Dat je ging hardlopen en dat het vreselijk was of juist megagoed ging. Persoonlijke verhalen blijf ik toch het leukst vinden, denk ik.

  | Reageer op deze reactie
 12. Femke schreef:

  Hoi Iris! Moest toch even reageren hoor. Je kent me waarschijnlijk niet, maar zelf als ex-eibergenaar en nu woonachtig in Enschede, ken ik jou wel (dit voelt als stalklevel 100) Lees je blog wel zo nu en dan. Vind het super wat je doet, heerlijk je recepten!

  Mooie doelen voor 2015. Herken mij in de structuur die je aanbrengt in afgelopen jaren. Het valt me op dat 2014 voor velen een jaar van inzichten, loslaten en accepteren (en de rust die eruit voortvloeit) was. 2015 wordt een doe-jaar. Alle lessen en doelen nastreven, merk het ook bij meer van ‘ons soort’ 😉

  Heb zelf ook te kampen met een ADHD en een vervelende studieachterstand. Start binnenkort met vaardigheidstrainingen bij psyQ in de stad. Wellicht ken je dat wel. Hoop daar de handvatten uit te halen nu echt mijn bachelor eens te behalen. Voelt zo vervelend als je weet dat het echt niet aan je intelligentie ligt, maar iets in je blokkeert de boel.

  Wil dit jaar zelf een boek beginnen. Om het schrijven, maar ook om alles rondom ‘spiritualiteit’ minder zweverig te maken en toegankelijk voor onze leeftijdsgenoten. Zoiets zie ik jou dan ook wel doen! Een soort vertaling van je blog naar een boek met groene weetjes/ideetjes en je toffe recepten. Ooit over nagedacht?

  Anyway! Blijf lekker doen met wat je doet. Je bent leuk om te volgen en lees je blog met heel veel plezier.

  Femke

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wow wat grappig om te horen 😀 Er gaat mij geen belletje rinkelen bij de naam Femke inderdaad (maar ik ben sowieso heel slecht met namen hoor haha). Heeel veel succes met het halen van je bachelor en het schrijven van je boek. Dat zijn beide ook dromen van mij. Maar ik heb het nu zo druk met mijn blog + studie dat er niet veel dingen meer bij passen, misschien als ik ben afgestudeerd, dat zou mij wel heel leuk lijken 😀 Bedankt voor je leuke reactie! Liefs!

   | Reageer op deze reactie
 13. Dominique schreef:

  Ha Iris, ik weet dat ik hier een beetje laat bij ben, maar ik wilde dit toch kwijt: ik vind je juist een superconsequente blogger omdat je bijna elke dag iets post! De meeste bloggers die ik volg zijn veel minder actief. Ik vind het superknap van je dat je dit bij kunt houden terwijl je ook een moeilijke studie doet. Je stukjes zijn ook altijd heel leuk, inspirerend en herkenbaar. Dat herkenbare komt denk ik doordat ik zelf ook een introverte huismus ben die een beetje gek is en van schattige dieren houdt. Volgens mij zouden wij goede vriendinnen kunnen zijn als we elkaar in het echt kenden. Dat is natuurlijk niet zo, maar voor zover ik je ken vind ik je een supertof, lief, grappig en heel sterk iemand met precies de juiste dosis gestoordheid. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat lief!! Superleuk om te horen 😀 Dankjewel! Huismus-highfive.

   | Reageer op deze reactie
Back to Top