Recept: Spring Rolls met mango

Met dit warme weer had ik niet echt zin in een grote avondmaaltijd maar gewoon iets dat makkelijk, koud en licht is. Salades eet ik de laatste tijd al zo veel dus ik wilde vanavond iets anders. Steve ging skaten dus ik had het rijk voor mij alleen en kon álles eten wat ik maar wilde. (Steve houdt niet van ‘gek eten’, zoals hij dat noemt dan.) Dus het werden spring rolls, jummie! Ik had ze al één keer eerder gemaakt alleen toen vond ik de vulling niet zo lekker. Deze keer bedacht ik tijdens het boodschappen doen wel wat ik erin zou doen. Ik zag dat de salsa pakketten in de aanbieding waren en 1 + 1 werd 2. Misschien een wat gekke combinatie, Mexicaanse salsa als vulling in een Thaise loempia, maar lekker was het wel!

recept-springrolls

Ingredienten:

mint-hartje Rijstvellen (te koop bij de toko)
mint-hartje 150 gram Miehoen of ander soort vermicelli
mint-hartje 1/2 komkommer
mint-hartje 1 AH salsa pakket, of de onderstaande losse ingrediënten:
mint-hartje 
1 mango
mint-hartje 1 avocado
mint-hartje 3 rijpe tomaten
mint-hartje 1 rode ui
mint-hartje 2 teentjes knoflook
mint-hartje 1 Jalapeño peper (of anders een halve rode peper als je deze niet kan vinden)
mint-hartje 1 limoen

Met deze hoeveelheden kan je zo’n tien spring rolls maken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de rijstvellen (ik gebruikte die met 22 cm. doorsnede) en hoeveel je erin doet. Ik deed er trouwens ook nog chia zaadjes door, mocht je wat ‘superfoods’ in huis hebben dan kan je dit door het mengsel doen om er zo een Super Spring Roll van te maken.

ah-salsa-pakket

Bereiding:

1. Snij de tomaten, rode ui, avocado en mango in blokjes. Snij de knoflook en de peper fijn. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten in een schaal en zet even in de koelkast zodat de smaken kunnen mengen.

2. Kook water in een ruime pan en bereid de mihoen volgens de verpakking. Spoel de mihoen daarna in een zeef met koud water zodat het niet door gaart. Snij of knip de mihoen sliertenboel in enkele grove stukken zodat het straks makkelijker is om op het rijstvel te leggen.

3. Snij de halve komkommer in dunne repen.

4. Zet een schaal met lauw water klaar. Hier doop je het rijstvel voor zo’n 10-20 seconden in totdat het zacht (maar niet te zacht!) en doorzichtig is.

5. Leg het vochtige vel op de snijplank, leg er de ingrediënten op en rol zoals op onderstaande foto’s.

Hoe rol je een spring roll?

hoe-rol-je-een-springroll1
Stap 1: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt en leg het vochtige rijstvel klaar
hoe-rol-je-een-springroll2
Stap 2: Leg de ingrediënten op het rijstvel, niet te veel, want het rijstvel scheurt snel
hoe-rol-je-een-springroll3
Stap 3: Rol het eerste stukje met de salsa en vouw de zijkanten naar binnen (dit zal wel niet de traditionele manier van rollen zijn, maar op deze manier krijg ik ze het mooist zonder dat de helft eruit valt)
hoe-rol-je-een-springroll4
Stap 4: Rol hem helemaal door, heel strak maar wel voorzichtig zodat het rijstvel niet scheurt. Tadaa!

Eet smakelijk! mint-hartje

Back to Top