Recept: Spring Rolls met mango

Met dit warme weer had ik niet echt zin in een grote avondmaaltijd maar gewoon iets dat makkelijk, koud en licht is. Salades eet ik de laatste tijd al zo veel dus ik wilde vanavond iets anders. Steve ging skaten dus ik had het rijk voor mij alleen en kon álles eten wat ik maar wilde. (Steve houdt niet van ‘gek eten’, zoals hij dat noemt dan.) Dus het werden spring rolls, jummie! Ik had ze al één keer eerder gemaakt alleen toen vond ik de vulling niet zo lekker. Deze keer bedacht ik tijdens het boodschappen doen wel wat ik erin zou doen. Ik zag dat de salsa pakketten in de aanbieding waren en 1 + 1 werd 2. Misschien een wat gekke combinatie, Mexicaanse salsa als vulling in een Thaise loempia, maar lekker was het wel!

recept-springrolls

Ingredienten:

mint-hartje Rijstvellen (te koop bij de toko)
mint-hartje 150 gram Miehoen of ander soort vermicelli
mint-hartje 1/2 komkommer
mint-hartje 1 AH salsa pakket, of de onderstaande losse ingrediënten:
mint-hartje 
1 mango
mint-hartje 1 avocado
mint-hartje 3 rijpe tomaten
mint-hartje 1 rode ui
mint-hartje 2 teentjes knoflook
mint-hartje 1 Jalapeño peper (of anders een halve rode peper als je deze niet kan vinden)
mint-hartje 1 limoen

Met deze hoeveelheden kan je zo’n tien spring rolls maken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de rijstvellen (ik gebruikte die met 22 cm. doorsnede) en hoeveel je erin doet. Ik deed er trouwens ook nog chia zaadjes door, mocht je wat ‘superfoods’ in huis hebben dan kan je dit door het mengsel doen om er zo een Super Spring Roll van te maken.

ah-salsa-pakket

Bereiding:

1. Snij de tomaten, rode ui, avocado en mango in blokjes. Snij de knoflook en de peper fijn. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten in een schaal en zet even in de koelkast zodat de smaken kunnen mengen.

2. Kook water in een ruime pan en bereid de mihoen volgens de verpakking. Spoel de mihoen daarna in een zeef met koud water zodat het niet door gaart. Snij of knip de mihoen sliertenboel in enkele grove stukken zodat het straks makkelijker is om op het rijstvel te leggen.

3. Snij de halve komkommer in dunne repen.

4. Zet een schaal met lauw water klaar. Hier doop je het rijstvel voor zo’n 10-20 seconden in totdat het zacht (maar niet te zacht!) en doorzichtig is.

5. Leg het vochtige vel op de snijplank, leg er de ingrediënten op en rol zoals op onderstaande foto’s.

Hoe rol je een spring roll?

hoe-rol-je-een-springroll1

Stap 1: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt en leg het vochtige rijstvel klaar

hoe-rol-je-een-springroll2

Stap 2: Leg de ingrediënten op het rijstvel, niet te veel, want het rijstvel scheurt snel

hoe-rol-je-een-springroll3

Stap 3: Rol het eerste stukje met de salsa en vouw de zijkanten naar binnen (dit zal wel niet de traditionele manier van rollen zijn, maar op deze manier krijg ik ze het mooist zonder dat de helft eruit valt)

hoe-rol-je-een-springroll4

Stap 4: Rol hem helemaal door, heel strak maar wel voorzichtig zodat het rijstvel niet scheurt. Tadaa!

Eet smakelijk! mint-hartje

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

22 reacties op “Recept: Spring Rolls met mango

 1. Manon

  Ik wist niet eens dat de AH zulke pakketten had. De rolls lijken me super lekker!

 2. Sabine

  Oeh, dat klinkt goed, en ziet er ook super leuk uit! Ik ben al een hele tijd benieuwd naar spring rolls, binnenkort toch maar eens van die vellen halen om mee te experimenteren. 😀

 3. Nanda

  Ik heb nog nooit spring rolls met rijstvellen gehad, deze versie lijkt me erg lekker!

 4. Hester

  Ik heb ze een keer gemaakt omdat ik ze er zo leuk uit vond zien, maar na 8 gescheurde vellen smaakte het uiteindelijk ook nog naar een natte groenten tosti. Misschien dat het met deze vulling wel een succes wordt, thanks!

  • iris

   Ah ik herken het, de eerste paar rolletjes lukken mij ook nooit zo goed. Maar meestal doe ik er dan te veel vulling in. Op de manier van rollen zoals op de foto’s, ging het prima in ieder geval. Hopelijk werkt dat voor jou ook want een natte groententosti klinkt niet heel lekker, haha!

 5. Linda

  Ziet er lekker uit! 🙂 maar dit hoef je verder niet meer te bakken of te frituren? (misschien een stomme vraag…)
  gr Linda

  • iris

   Geen stomme vraag hoor! Maar deze hoef je inderdaad verder niet te bakken, kan je gewoon zo koud op eten. Perfect zomervoer dus 😀

 6. Aline

  Het ziet er echt heel apart uit (als een soort van maag met inhoud HAHA sorry ) maar alles wat erin gaat is wel yummmmmmm! (oja pssht je pakje gaat vandaag op de post trouwens! ;D)

  • iris

   Ieeeewww! Ik vond het er juist altijd een beetje plastic-achtig uitzien en dat vond ik al niet zo smakelijk. Maar die van jou is nog erger, hahaha! (+ yayy! ben heel benieuwd 😀 )

 7. Karlijn

  Neeeeee, je maakt me gek! Ik MOET dit NU hebben 🙂 Wow, wat lekker. Ik krijg ze vast niet zo mooi als jij ze hebt maar ik ga het zeker proberen. En anders kom ik wel uit je vuilnisbak eten 🙂

  • iris

   Stiekem waren 2 van de 3 op de foto gescheurd, maar ik legde ze heel tactisch neer zodat het niet op zou vallen. Ik speel gewoon vals hoor 😉

 8. Nicky

  Dit ziet er echt uit als perfect zomervoer!
  Heb helaas geen rijstvellen meer in huis, maar deze foto’s hebben me er zojuist van overtuigd dat ik dit weekend echt nog even naar de toko moet om ze te kopen 😉

 9. Suzanne

  Te gek! Ik ga morgen naar de toko hier in de buurt, op zoek naar rijstvellen! Dit wordt mijn dinner van morgen denk ik maaar! Heb nu al trek!

 10. Bo

  Ohhh yumm! Ik heb nooit spring rolls gemaakt met rijstvellen, ik wil het echt een keer proberen!