Recept: Spring Rolls met mango
Met dit warme weer had ik niet echt zin in een grote avondmaaltijd maar gewoon iets dat makkelijk, koud en licht is. Salades eet ik de laatste tijd al zo veel dus ik wilde vanavond iets anders. Steve ging skaten dus ik had het rijk voor mij alleen en kon álles eten wat ik maar wilde. (Steve houdt niet van ‘gek eten’, zoals hij dat noemt dan.) Dus het werden spring rolls, jummie! Ik had ze al één keer eerder gemaakt alleen toen vond ik de vulling niet zo lekker. Deze keer bedacht ik tijdens het boodschappen doen wel wat ik erin zou doen. Ik zag dat de salsa pakketten in de aanbieding waren en 1 + 1 werd 2. Misschien een wat gekke combinatie, Mexicaanse salsa als vulling in een Thaise loempia, maar lekker was het wel!
Ingredienten:
Rijstvellen (te koop bij de toko)
150 gram Miehoen of ander soort vermicelli
1/2 komkommer
1 AH salsa pakket, of de onderstaande losse ingrediënten:
1 mango
1 avocado
3 rijpe tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 Jalapeño peper (of anders een halve rode peper als je deze niet kan vinden)
1 limoen
Met deze hoeveelheden kan je zo’n tien spring rolls maken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de rijstvellen (ik gebruikte die met 22 cm. doorsnede) en hoeveel je erin doet. Ik deed er trouwens ook nog chia zaadjes door, mocht je wat ‘superfoods’ in huis hebben dan kan je dit door het mengsel doen om er zo een Super Spring Roll van te maken.
Bereiding:
1. Snij de tomaten, rode ui, avocado en mango in blokjes. Snij de knoflook en de peper fijn. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten in een schaal en zet even in de koelkast zodat de smaken kunnen mengen.
2. Kook water in een ruime pan en bereid de mihoen volgens de verpakking. Spoel de mihoen daarna in een zeef met koud water zodat het niet door gaart. Snij of knip de mihoen sliertenboel in enkele grove stukken zodat het straks makkelijker is om op het rijstvel te leggen.
3. Snij de halve komkommer in dunne repen.
4. Zet een schaal met lauw water klaar. Hier doop je het rijstvel voor zo’n 10-20 seconden in totdat het zacht (maar niet te zacht!) en doorzichtig is.
5. Leg het vochtige vel op de snijplank, leg er de ingrediënten op en rol zoals op onderstaande foto’s.
Hoe rol je een spring roll?
Eet smakelijk!