Boek: Varkensliefde

Ik was eigenlijk op zoek naar ‘The Fault in Our Stars’ van John Green, maar volgens mij wilden meer mensen dat boek lezen omdat hij overal uitverkocht was. Tijdens mijn zoektocht kwam ik dit boekje tegen bij De Slegte, met de schattigste kaft oooit. Een boekje over varkens, ah lief! ‘Varkensliefde‘ ging meteen mee naar huis en binnen een paar dagen had ik hem alweer uit. 

boek-varkensliefde

Een ode aan het varken

Het vorige boek dat ik las was nogal zwaar om doorheen te komen, dit boek is juist het tegenovergestelde wat dat betreft. Ook wel fijn voor de afwisseling. Het boek is geschreven door Katja Bruin die samen met haar gezin, twee poezen én twee zwijntjes op een boerderijtje in Friesland woont. Varkens waren vanaf kleins af aan al haar lievelingsdieren. Wat ik met konijnen heb, heeft zij met varkens, ze had allerlei spullen met varkenprint. Toen ze van de stad naar het platteland verhuisde, kon ze twee échte varkentjes aanschaffen. Het boek gaat over haar zoektochten naar schattige varkentjes op Marktplaats, hoe ze de varkentjes in huis haalde en andere varkensavonturen. Elk hoofdstuk begint met twee quotes die iets te maken hebben met varkens. Vooral onderstaande quote van Guus Luijters vind ik mooi. Want zo is het ook, net als wat de achterkant van dit boek zegt: “Hoewel er in Nederland miljoenen varkens wonen, zie je ze nergens.”

boek-varkensliefde-quote

Slootje springen

Het boek is overigens geen pleidooi voor het redden van varkentjes of om vegetarisch te eten. De schrijfster die zoveel van haar varkentjes houdt, houdt namelijk ook van rookworst. Goed, daar zal ik dan verder maar geen oordeel over geven. Maar dit is dan ook gewoon een leuk boekje over varkens, niets meer en niets minder. Zeker een aanrader om te lezen als je buiten in het zonnetje zit want het leest heel fijn weg en sommige stukjes zijn echt te snoezig om te lezen. Het stukje over dat ze een wandelingetje maakt met haar varkens en slootje gaat springen is mijn favoriet: “Op een dag sprong ik min of meer gedachteloos over dat slootje. En voor ik het wist sprongen de varkens achter me aan. Zonder enige moeite bleken ze in staat deze hindernis te nemen. Het was een schitterend gezicht. Even bleven ze staan aarzelen op de kant, toen zetten ze zich af en zweefden ze sierlijk door de lucht om aan de overkant weer op vier hoefjes te belanden.” (p. 83) Ik zie het al helemaal voor me, zó schattig! Nu wil ik ook een klein boerderijtje en twee zwijntjes (en heel veel konijnen natuurlijk).

lijn

gebroken-hartje Minpunten: Het is natuurlijk geen literair meesterwerk, maar dat moet je ook niet verwachten.

mint-hartje Pluspunten: Leest lekker weg, grappig geschreven en leuk onderwerp (i love varkentjes!)

mint-hartje  Cijfer: 7 / 10

Bestel hier ‘Varkensliefde’ voor 6,99 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “Boek: Varkensliefde

 1. mille pagine schreef:

  Hihi, wel een heel ander boek 😉 Maar wel lekker luchtig als ik het zo lees!

  Trouwens, blijf zoeken naar The Fault in Our Stars, het is zo’n prachtig boek…!

  | Reageer op deze reactie
 2. Linda schreef:

  Dat is wel even iets anders dan het vorige boek dat je las ja, haha! Maar het klinkt heel leuk en vooral heel schattig! (:

  | Reageer op deze reactie
 3. ellen schreef:

  Wat grappig! Weer eens wat anders dan al die chicklits (alhoewel ik die ook heel leuk vind)

  | Reageer op deze reactie
 4. Maartje schreef:

  Klinkt grappig! En The Fault in Our Stars is echt een aanrader, een van m’n favoriete boeken.

  | Reageer op deze reactie
 5. Iris schreef:

  Ah leuk! Ik wil al sinds ik me kan herinneren een biggetje voor m’n verjaardag, maar heb er nooit één gekregen (raar he? :”D)

  | Reageer op deze reactie
 6. Vera schreef:

  Klinkt als een super snoezig boekje! TFIOS is trouwens ook een enorme aanrader. John Green is een fantastische schrijver.

  | Reageer op deze reactie
 7. Maura schreef:

  Leeeuk! Ik vind varkentjes zooo schattig. Ik wil d’r later eentje in de tuin. Of een zwijntje.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top