Filmtips X

Omdat ik in mei & juni niet zoveel films keek in verband met de drukte van deadlines en tentamens, voeg ik deze voor dit filmlijstje samen. Nu heb ik mijn achterstand van de filmtips bijna ingehaald, yay! Leuke films mogen jullie blijven roepen hoor, zijn altijd welkom hier.

film-the-boat-that-rocked

mint-hartje The Boat that Rocked (2009) – Toen ik in een slechte bui was (tentamenstress, je kent het wel) vroeg ik op Twitter of iemand nog een leuke, makkelijke feel good movie wist. En zo keek ik die avond The Boat that Rocked, een film over een illegaal radiostation op een bootje in de Noordzee. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60, lekker rebels en veel Rock ’n Roll dus. Na het kijken voelde ik me meteen weer een stuk beter, aanrader!

film-spring-breakers

mint-hartje Spring Breakers (2012) – Zo’n typische hate it or love it film. Ik was al een hele tijd benieuwd naar deze film maar na het horen van slechte recensies liet ik het er maar even bij zitten. Misschien doordat ik uiteindelijk negatieve verwachtingen had, vond ik de film juist heel gaaf. Over the top is ‘ie inderdaad wel, zo nu en dan ook cliché en te overdreven. Disneymeisje Selena Gomez had van mij ook best thuis mogen blijven, maar gelukkig heeft ze niet zo’n grote rol. James Franco maakt daarentegen een hoop goed en de soundtrack ook (die scène met dat liedje van Britney, jeugdsentiment!).

film-city-of-god

mint-hartje Cidade de Deus (2002) – Of City of God. Wauw, deze film maakte indruk. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken want deze film is zo bekend dat bijna iedereen hem wel een keer heeft gezien, denk ik. Zo nee; doen hoor. Hoewel er best nare scènes inzitten.

film-a-dangerous-method

mint-hartje A Dangerous Method (2011) – Ik kan niet heel objectief oordelen over deze film, want als Psychologie student is deze film over Freud en Jung en de ontwikkeling van de psychoanalyse sowieso interessant om te zien natuurlijk. Maar ik denk dat als je een beetje geïnteresseerd bent in Psychologie (en dat is iedereen wel iets toch?) je deze film ook heel goed kan vinden.

film-stand-up-guys

mint-hartje Stand Up Guys (2012) – Met de drie bad ass filmsterren in deze film (Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin) verwachtte ik één of andere actiefilm met veel explosies en bloed. Maar het is vooral een comedy, gelukkig maar. De filmsterren zijn namelijk meer opaatjes dan zware criminelen. Gewoon een leuke film om te zien en meer ook niet eigenlijk, maar dat is prima!

film-john-dies-at-the-end

mint-hartje John Dies at the End (2012) – Hier moet je echt van houden, want deze film is pretty weird. Maar ook pretty awesome. Niet zo bizar als de films in dit lijstje maar hij heeft behoorlijk wat wtf-momenten. Bekijk de trailer maar.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties op “Filmtips X

 1. Jennifer schreef:

  Nice! Ik ga springbreakers vanavond kijken, ben heel benieuwt wat ik ervan vind na al die slechte recensies.

  | Reageer op deze reactie
   1. Jennifer schreef:

    Ik ben achter mijn computer blijven hangen om sollicitatiebrieven te schrijven -_- Als het goed is ga ik hem nu morgen avond kijken haha.

    | Reageer op deze reactie
 2. Nanda schreef:

  Leuk lijstje, staan een paar goede films tussen!
  Springbreakers wil ik ook altijd nog eens zien 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Jana schreef:

  Ik vond spring breakers juist een vreselijke film haha 🙂 had er meer van verwacht denkik 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Ik heb daarnet naar Spring Breakers gekeken, uit nieuwsgierigheid na het lezen van je tips 😉 Maar oh zeg, zo’n verschrikkelijk slechte film! Slecht geacteerd, marginaal verhaal, ongeïnspireerde dialogen, … Goed, hate it, enorm dus, in mijn geval 🙂
  Gelukkig was er dan wel The Boat that Rocked, die maakte het allemaal weer goed.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Vooral Disneymeisje Gomez acteert zo slecht vond ik, Ik ergerde me de hele tijd aan haar! Ik was blij toen ze op een gegeven moment naar huis ging, haha. Tot dat moment vond ik het ook een verschrikkelijke film. Maar Toen Franco (die ik juist heeeel goed vind acteren in deze film, nouja, in alle films is ‘ie goed eigenlijk) wat meer in beeld kwam vond ik het steeds toffer worden. Het verhaal vond ik er uiteindelijk beter op worden. Hoe die meisjes zo gebrainwashed zijn vond ik fascinerend. En sowieso vond ik het van begin tot eind heel mooi gefilmd. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat zo veel mensen het een slechte film vinden, hij blijft nogal oppervlakkig. Hoewel dat misschien ook juist de bedoeling ervan is.

   | Reageer op deze reactie
   1. Ja, het filmen was wel goed! Dat had ook zo typisch Amerikaans kunnen zijn, bijvoorbeeld de telefoongesprekken met het ouderlijke front, waarbij je nooit de moeders hoort of ziet, enkel de stemmen van de dames hoort, terwijl op het scherm totaal andere beelden spelen… Op dat vlak krijgt hij dus wel punten van mij! 😉

    | Reageer op deze reactie
 5. Annebelle schreef:

  Die eerste film lijkt me erg leuk. Ik zoek nog wat leuke films voor mijn movie challenge (ik zit nu op 91) en ik ben hier duidelijk aan het goede adres 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Carmen schreef:

  Hoi Iris, ik wil eigenlijk reageren op de post hieronder maar ik ben bang dat je het dan niet leest, daarom doe ik het hier :)! Ik vroeg me af of je “Dieren eten” van Jonathan Safran Foer gelezen hebt – volgens mij is dat echt een boek voor jou. Ik ben er nu in bezig en heb al talloze passages gemarkeerd waar ik het zó erg mee eens ben. Het is ook makkelijk verteerbaar, ondanks het ‘zware’ onderwerp.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik lees alle reacties hoor, no worries 😀 ‘Dieren eten’ heb ik hier in de kast staan, een heel goed boek inderdaad! Ik heb hem nooit helemaal uitgelezen (dat heb ik met bijna alle boeken, oeps) maar dat ben ik nog wel van plan. Ik zou ook nog wel graag zo’n boek willen zien waar de Nederlandse situatie qua vleesproductie wordt omschreven. Omdat dit vooral over Amerika ging. Hoewel er vast veel gelijkenis is hoor. Er staan hele mooie dingen in inderdaad, hij verwoord precies de principes die ik heb. Na het lezen van ‘Dieren Eten’ heb ik ook nooit meer eieren gegeten! Dus het zet je echt aan om actie te ondernemen, en dan niet eens met zo’n wijzend vingertje, heel knap van de schrijver 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Aline schreef:

  Jij noemt echt altijd films op waarbij ik denk waaattafak nog NOOIT van gehoord. Ben Maar des te meer reden om ze te gaan kijken! 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Marleen schreef:

  John dies at the end is echt mijn stijl. Ik hou niet van films die ik kan voorstellen en ik voorspel echt de meest bizarre gebeurtenissen in films 😉 Frustratie bij mijn kijkgenoten.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top