Filmtips X

Omdat ik in mei & juni niet zoveel films keek in verband met de drukte van deadlines en tentamens, voeg ik deze voor dit filmlijstje samen. Nu heb ik mijn achterstand van de filmtips bijna ingehaald, yay! Leuke films mogen jullie blijven roepen hoor, zijn altijd welkom hier.

film-the-boat-that-rocked

mint-hartje The Boat that Rocked (2009) – Toen ik in een slechte bui was (tentamenstress, je kent het wel) vroeg ik op Twitter of iemand nog een leuke, makkelijke feel good movie wist. En zo keek ik die avond The Boat that Rocked, een film over een illegaal radiostation op een bootje in de Noordzee. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60, lekker rebels en veel Rock ’n Roll dus. Na het kijken voelde ik me meteen weer een stuk beter, aanrader!

film-spring-breakers

mint-hartje Spring Breakers (2012) – Zo’n typische hate it or love it film. Ik was al een hele tijd benieuwd naar deze film maar na het horen van slechte recensies liet ik het er maar even bij zitten. Misschien doordat ik uiteindelijk negatieve verwachtingen had, vond ik de film juist heel gaaf. Over the top is ‘ie inderdaad wel, zo nu en dan ook cliché en te overdreven. Disneymeisje Selena Gomez had van mij ook best thuis mogen blijven, maar gelukkig heeft ze niet zo’n grote rol. James Franco maakt daarentegen een hoop goed en de soundtrack ook (die scène met dat liedje van Britney, jeugdsentiment!).

film-city-of-god

mint-hartje Cidade de Deus (2002) – Of City of God. Wauw, deze film maakte indruk. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken want deze film is zo bekend dat bijna iedereen hem wel een keer heeft gezien, denk ik. Zo nee; doen hoor. Hoewel er best nare scènes inzitten.

film-a-dangerous-method

mint-hartje A Dangerous Method (2011) – Ik kan niet heel objectief oordelen over deze film, want als Psychologie student is deze film over Freud en Jung en de ontwikkeling van de psychoanalyse sowieso interessant om te zien natuurlijk. Maar ik denk dat als je een beetje geïnteresseerd bent in Psychologie (en dat is iedereen wel iets toch?) je deze film ook heel goed kan vinden.

film-stand-up-guys

mint-hartje Stand Up Guys (2012) – Met de drie bad ass filmsterren in deze film (Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin) verwachtte ik één of andere actiefilm met veel explosies en bloed. Maar het is vooral een comedy, gelukkig maar. De filmsterren zijn namelijk meer opaatjes dan zware criminelen. Gewoon een leuke film om te zien en meer ook niet eigenlijk, maar dat is prima!

film-john-dies-at-the-end

mint-hartje John Dies at the End (2012) – Hier moet je echt van houden, want deze film is pretty weird. Maar ook pretty awesome. Niet zo bizar als de films in dit lijstje maar hij heeft behoorlijk wat wtf-momenten. Bekijk de trailer maar.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top