De Vegetarische Slager: mc2 Burger

Ik ben groot fan van de producten van De Vegetarische Slager. De Kipstukjes vond ik alleen iets minder lekker omdat ze écht naar kip smaken, dat was bijna eng. Maar dat geeft wel aan hoe goed de producten zijn. Geen droog spul zoals je bij de supermarkt nog wel eens wil aantreffen wat vleesvervangers betreft. De Teriyaki is denk ik mijn favoriet. De Gehacktballen ook trouwens, vooral wanneer je ze in de jus warm maakt, zó goed. Helaas zijn de producten wat aan de prijzige kant, dus ik eet het maar zo nu en dan. Laatst vond ik dat ik wel weer mocht, toen ging ik voor de mc2 Burger die ik bij Ekoplaza kocht, want die had ik nog niet eerder gehad. En DAYUM, ook weer heel lekker natuurlijk. Zelfs carnivoor-vriendje vond het naar een echte rundvleesburger smaken.

mc2-burger

HEMA

Op Twitter las ik dat deze vegaburger sinds enkele dagen ook in de lunchroom van sommige HEMA’s te vinden is. Op dit moment alleen nog in Zaandam, Nijmegen, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Amstelveen. Maar vanaf oktober gaan ze landelijk. Dat vind ik nog eens leuk nieuws! Vegetarisch eten is helemaal hip; koeien eten is zó vorig jaar (kuchekuch: prehistorisch). Je kan de mc2 burger ook gewoon bij Ekoplaza kopen of zelfs online bestellen, alle verkooppunten vind je hier.

de vegetarische slager vegaburger

Mini Recept: Vegaburgers & Salade

Zo at ik ze, gewoon lekker snel en makkelijk. Niet te veel gedoe.

mint-hartje  2 mc2 burgers
mint-hartje  2 broodjes
mint-hartje  1 krop sla, gewassen en gescheurd
mint-hartje  1 komkommer, in plakjes
mint-hartje  3 tomaten, in plakjes
mint-hartje  1 ui, gesnipperd
mint-hartje  1 bakje alfalfa (want dat is heeeeel gezond)
mint-hartje  satésaus
mint-hartje  mayonaise (ik had die met knoflook van TonS, jummie!)

1. Bak de vegaburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij de broodjes door midden en leg ze met de binnenkant naar beneden ook even in de bakpan.

3. Beleg de broodjes met de vegaburgers, satésaus, mayonaise, ui, komkommer, tomaat, sla en alfalfa.

4. De rest van de groente hussel je door elkaar in een schaal zodat je een simpele salade krijgt die er bij kan serveren.

alfalfa vitamientjes

Klinkt beter dan die enge lab-burger die gekweekt is uit de stamcellen van een koe, toch? Hoewel ik dat ook fascinerend vind hoor, maar het idee vind ik zo gek. En een beetje freaky. Die hamburger van kweekvlees kost trouwens 250.000 dollar per 100 gram lees ik net. Dan ben je met deze vegaburgers gelukkig ietsje goedkoper uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “De Vegetarische Slager: mc2 Burger

 1. DingenvanKim schreef:

  Ik ben heel benieuwt hierna. De gehacktballen vond ik zelf ook goed te eten ik heb ze alleen niet in jus bereid. Volgende keer wel doen … dan zijn ze wat minder droog.

  De gekruide filet van de AH is trouwens ook heel lekker, en ook totaal niet droog !

  | Reageer op deze reactie
 2. Aline schreef:

  Ohh ik ben wel echt heel erg benieuwd naar de vegetarische slager eigenlijk! Ik ben zelf geen vega maar vind dat ik soms best wat minder vlees kan eten. Ik ga het eens een kansje geven.

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Als ik een hamburger eet gooi ik er eigenlijk altijd gewoon ketchup en mayo op (+ sla en dergelijken). Maar ook eens een lekker idee om er sate saus op te doen!

  | Reageer op deze reactie
 4. Femke schreef:

  Oef, het ziet er heerlijk uit! Ik moet bekennen dat ik nog nooit iets van de Vegetarische Slager heb gekocht, de prijs houdt me nog een beetje tegen. Het lijkt me ook heel bizar als het net echt vlees is. :/

  Wel een goed initiatief van de Hema! Hopelijk volgen meer lunchrooms hun goede voorbeeld. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Louise schreef:

  Ik sprong nog net niet in de lucht toen ik las dat deze burgers te koop zijn bij Utrecht lunchroom van de Hema. I can actually cry! 😀
  Ge-wel-dig!
  En dat recept ziet er echt heeeeerlijk uit

  | Reageer op deze reactie
 6. Nicky schreef:

  Wat een goed initiatief van Hema!

  Die “kipstukjes” lijken me maar niks, ik zou het maar eng vinden als het echt naar kip smaakt, hoewel ik niet zeker weet of ik de smaak van kip nog zou herkennen haha 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Harrie schreef:

  Mijn EkoPlaza bezorgt niet thuis (Hoorn) en door handicap kan ik er anders alleen met de taxi heen… Wel goed dat DVS ook veganistisch is, z’n spullen dan. De spullen van AH zijn helaas niet veganistisch.
  Zo, nu kan de Hema eindelijk eens stoppen met dat genante varkensleed!

  | Reageer op deze reactie
 8. PS by Dila schreef:

  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe zo’n vegetarische nep-vlees burger smaakt. Ben zelf geen vegetariër, dus denk dat ik écht vlees altijd lekkerder zal vinden. 😉 Maar een vega burger gemaakt van groenten: yum!

  | Reageer op deze reactie
 9. Harmke schreef:

  Ik heb een paar maanden geleden in een restaurant gegeten, waar ze vegetarische gerechten hadden met producten van de vegatarische slager. En eerlijk is eerlijk, ik proefde het verschil totaal niet!

  | Reageer op deze reactie
 10. Evelien schreef:

  Ben hier heel benieuwd naar! Ik heb de spekblokjes in de koelkast liggen om te testen, kan me niet voorstellen dat ze net zo lekker zijn als echt spek (m’n lievelings). Vraag me af waarom de burger mc2 heet? Of is dat een domme vraag?

  | Reageer op deze reactie
 11. Dina schreef:

  Wat schattig ook “de vegetarische slager”. Ik ga kijken of ik het hier ook ergens kan krijgen.

  | Reageer op deze reactie
 12. Annika schreef:

  Zo leuk van de hema =D
  En er opent binnenkort een eigen vestiging van de Vegetarische Slager in Amsterdam, zo benieuwd of ze daar dan echt veel meer dan de ekoplaza hebben =D

  | Reageer op deze reactie
 13. Andrea schreef:

  Hihi, stiekem toch wel een beetje trots dat ik bij de HEMA werk. Erg tof dat zulke ketens ook meedoen aan het redden van het milieu.

  | Reageer op deze reactie
 14. Marcella schreef:

  Die burger bij Hema was in no time op hoorde ik. Tof dat ie zo goed aanslaat. En goed dat ze hun assortiment met vega uitbreiden. Hulde!

  | Reageer op deze reactie
 15. Juliette schreef:

  Leuk om te weten dat je bij de Hema voortaan ook vegetarische burgers kan krijgen. Ik heb de Vegetarische slager eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd omdat het zo prijzig is; ik zal het eens moeten doen!

  | Reageer op deze reactie
 16. Suzanne schreef:

  Vanavond staan ze bij mij op het menu. Na het lezen van deze blog, ben ik helemaal benieuwd naar de smaak!

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Q&A: Vragen over vegetarisch eten beantwoord | IKBENIRISNIET
Back to Top