De Vegetarische Slager: mc2 Burger

Ik ben groot fan van de producten van De Vegetarische Slager. De Kipstukjes vond ik alleen iets minder lekker omdat ze écht naar kip smaken, dat was bijna eng. Maar dat geeft wel aan hoe goed de producten zijn. Geen droog spul zoals je bij de supermarkt nog wel eens wil aantreffen wat vleesvervangers betreft. De Teriyaki is denk ik mijn favoriet. De Gehacktballen ook trouwens, vooral wanneer je ze in de jus warm maakt, zó goed. Helaas zijn de producten wat aan de prijzige kant, dus ik eet het maar zo nu en dan. Laatst vond ik dat ik wel weer mocht, toen ging ik voor de mc2 Burger die ik bij Ekoplaza kocht, want die had ik nog niet eerder gehad. En DAYUM, ook weer heel lekker natuurlijk. Zelfs carnivoor-vriendje vond het naar een echte rundvleesburger smaken.

mc2-burger

HEMA

Op Twitter las ik dat deze vegaburger sinds enkele dagen ook in de lunchroom van sommige HEMA’s te vinden is. Op dit moment alleen nog in Zaandam, Nijmegen, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Amstelveen. Maar vanaf oktober gaan ze landelijk. Dat vind ik nog eens leuk nieuws! Vegetarisch eten is helemaal hip; koeien eten is zó vorig jaar (kuchekuch: prehistorisch). Je kan de mc2 burger ook gewoon bij Ekoplaza kopen of zelfs online bestellen, alle verkooppunten vind je hier.

de vegetarische slager vegaburger

Mini Recept: Vegaburgers & Salade

Zo at ik ze, gewoon lekker snel en makkelijk. Niet te veel gedoe.

mint-hartje  2 mc2 burgers
mint-hartje  2 broodjes
mint-hartje  1 krop sla, gewassen en gescheurd
mint-hartje  1 komkommer, in plakjes
mint-hartje  3 tomaten, in plakjes
mint-hartje  1 ui, gesnipperd
mint-hartje  1 bakje alfalfa (want dat is heeeeel gezond)
mint-hartje  satésaus
mint-hartje  mayonaise (ik had die met knoflook van TonS, jummie!)

1. Bak de vegaburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij de broodjes door midden en leg ze met de binnenkant naar beneden ook even in de bakpan.

3. Beleg de broodjes met de vegaburgers, satésaus, mayonaise, ui, komkommer, tomaat, sla en alfalfa.

4. De rest van de groente hussel je door elkaar in een schaal zodat je een simpele salade krijgt die er bij kan serveren.

alfalfa vitamientjes

Klinkt beter dan die enge lab-burger die gekweekt is uit de stamcellen van een koe, toch? Hoewel ik dat ook fascinerend vind hoor, maar het idee vind ik zo gek. En een beetje freaky. Die hamburger van kweekvlees kost trouwens 250.000 dollar per 100 gram lees ik net. Dan ben je met deze vegaburgers gelukkig ietsje goedkoper uit.

Back to Top