Kookboek: The Forest Feast

Sorry Vegalicious, maar ik heb een nieuw favoriet kookboek. Je moet plaats maken voor het fantastisch geïllustreerde Forest Feast Kookboek van Erin Gleeson. Een kookboek bomvol eenvoudige, vegetarische recepten. Ik keek er al een tijdje naar uit, vooral toen ik een paar bladzijden uit het kookboek afgedrukt zag staan in het Flow vakantie doe boek. En nu heb ik hem dan ook in mijn bezit. Ik ben er zo blij mee! Ik raak maar niet uitgebladerd.

Review: The Forest Feast Kookboek

Fotografie & aquarelkunsten

Toen Erin Gleeson, de schrijfster van dit kookboek, afstudeerde verhuisde ze naar New York om fotograaf te worden. Aanvankelijk zou ze er één jaar blijven, maar dit werden er acht. Ze ontmoette haar man tijdens een feestje op zijn dakterras, later verhuisden ze naar Brooklyn. Een paar jaar laten accepteerde hij een baan als rabbi buiten New York, dus moesten ze verhuizen. Ze verlieten het drukke New York voor een houten huis in de bossen van Californië. En wat voor een huis! In het boek staan een aantal foto’s van hun huis en het uitzicht op de bossen. Jaloersmakend, want ik zou niets liever willen dan wonen in the middle of nowhere. Helaas moet ik nu nog even genoegen nemen met een drukbezette volksbuurt. Gelukkig kan ik door dit boek een beetje meegenieten van hoe het is om midden in de natuur te wonen. Toen Erin na het verhuizen eindelijk de rust had om in alle vrijheid haar kunst te maken, maakte ze foto’s, schilderde ze aquarelillustraties en leukte ze alles op met handgeschreven teksten. In combinatie met haar liefde voor koken ontstond haar blog The Forest Feast, echt een aanrader om te bezoeken trouwens. Haar recepten en illustraties vielen zo goed in de smaak dat ze van haar droom werkelijkheid kon maken: het Forest Feast Kookboek.

Review: The Forest Feast Kookboek forest feast paginas

Simpel

De mooie kleuren, illustraties en foto’s maken van dit kookboek mijn lievelingsboek. Maar ook doordat alle recepten simpel zijn en maar weinig ingrediënten bevatten. De recepten zitten erg op dezelfde lijn zoals ik kook. Niet zo moeilijk doen, pure smaken en vegetarisch.

“.. En ik houd alles graag simpel zodat de natuurlijke maak benadruk kan worden. Het is verrassend wat een vleugje olijfolie en zout al tevoorschijn kunnen toveren uit een groente.”

In het kookboek vind je recepten voor hapjes, cocktails, salades, groente gerechten en zoete gerechten. Alle recepten bestaan uit één pagina gevuld met het recept en één pagina met een mooie foto van het gerecht. Daar houd ik van. Lekker bladeren, snel scannen door de recepten en vooral naar de lekkermakende foto’s kijken. De recepten hebben allemaal maar een paar ingrediënten nodig en zijn daardoor niet al te duur of te moeilijk om te maken.

Review: The Forest Feast Kookboek

Review: The Forest Feast Kookboek

Review: The Forest Feast Kookboek

Aspergetaart

Het eerste recept dat ik maakte was de aspergetaart op bladzijde 23. Dit recept vind je ook in het Flow vakantieboek trouwens. En anders kan je hem ook op het blog van Erin vinden. Let er trouwens op dat de graden op haar blog in Fahrenheit zijn uitgedrukt, de taart moet dus op 190 graden Celcius in een voorverwarmde oven. En kijk hieronder hoe mooi die van mij werd! Als twee druppels water, niet? Zoals alle recepten in het boek is het ontzettend simpel om te maken, maar ongelofelijk lekker. Ik kan niet wachten om nog meer simpele gerechtjes uit het boek te maken. Hierna is het maken van een cocktail aan de beurt, want ook daar staat het kookboek gevuld mee. Ik ben enthousiast!

Review: The Forest Feast Kookboek Review: The Forest Feast Kookboek

Het Forest Feast kookboek van Erin Gleeson is uitgegeven door Fontaine en kost 24,95 euro. Het kookboek is onder andere hier te koop. Aanrader!

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top