Kookboek: The Forest Feast

Sorry Vegalicious, maar ik heb een nieuw favoriet kookboek. Je moet plaats maken voor het fantastisch geïllustreerde Forest Feast Kookboek van Erin Gleeson. Een kookboek bomvol eenvoudige, vegetarische recepten. Ik keek er al een tijdje naar uit, vooral toen ik een paar bladzijden uit het kookboek afgedrukt zag staan in het Flow vakantie doe boek. En nu heb ik hem dan ook in mijn bezit. Ik ben er zo blij mee! Ik raak maar niet uitgebladerd.

Review: The Forest Feast Kookboek

Fotografie & aquarelkunsten

Toen Erin Gleeson, de schrijfster van dit kookboek, afstudeerde verhuisde ze naar New York om fotograaf te worden. Aanvankelijk zou ze er één jaar blijven, maar dit werden er acht. Ze ontmoette haar man tijdens een feestje op zijn dakterras, later verhuisden ze naar Brooklyn. Een paar jaar laten accepteerde hij een baan als rabbi buiten New York, dus moesten ze verhuizen. Ze verlieten het drukke New York voor een houten huis in de bossen van Californië. En wat voor een huis! In het boek staan een aantal foto’s van hun huis en het uitzicht op de bossen. Jaloersmakend, want ik zou niets liever willen dan wonen in the middle of nowhere. Helaas moet ik nu nog even genoegen nemen met een drukbezette volksbuurt. Gelukkig kan ik door dit boek een beetje meegenieten van hoe het is om midden in de natuur te wonen. Toen Erin na het verhuizen eindelijk de rust had om in alle vrijheid haar kunst te maken, maakte ze foto’s, schilderde ze aquarelillustraties en leukte ze alles op met handgeschreven teksten. In combinatie met haar liefde voor koken ontstond haar blog The Forest Feast, echt een aanrader om te bezoeken trouwens. Haar recepten en illustraties vielen zo goed in de smaak dat ze van haar droom werkelijkheid kon maken: het Forest Feast Kookboek.

Review: The Forest Feast Kookboek forest feast paginas

Simpel

De mooie kleuren, illustraties en foto’s maken van dit kookboek mijn lievelingsboek. Maar ook doordat alle recepten simpel zijn en maar weinig ingrediënten bevatten. De recepten zitten erg op dezelfde lijn zoals ik kook. Niet zo moeilijk doen, pure smaken en vegetarisch.

“.. En ik houd alles graag simpel zodat de natuurlijke maak benadruk kan worden. Het is verrassend wat een vleugje olijfolie en zout al tevoorschijn kunnen toveren uit een groente.”

In het kookboek vind je recepten voor hapjes, cocktails, salades, groente gerechten en zoete gerechten. Alle recepten bestaan uit één pagina gevuld met het recept en één pagina met een mooie foto van het gerecht. Daar houd ik van. Lekker bladeren, snel scannen door de recepten en vooral naar de lekkermakende foto’s kijken. De recepten hebben allemaal maar een paar ingrediënten nodig en zijn daardoor niet al te duur of te moeilijk om te maken.

Review: The Forest Feast Kookboek

Review: The Forest Feast Kookboek

Review: The Forest Feast Kookboek

Aspergetaart

Het eerste recept dat ik maakte was de aspergetaart op bladzijde 23. Dit recept vind je ook in het Flow vakantieboek trouwens. En anders kan je hem ook op het blog van Erin vinden. Let er trouwens op dat de graden op haar blog in Fahrenheit zijn uitgedrukt, de taart moet dus op 190 graden Celcius in een voorverwarmde oven. En kijk hieronder hoe mooi die van mij werd! Als twee druppels water, niet? Zoals alle recepten in het boek is het ontzettend simpel om te maken, maar ongelofelijk lekker. Ik kan niet wachten om nog meer simpele gerechtjes uit het boek te maken. Hierna is het maken van een cocktail aan de beurt, want ook daar staat het kookboek gevuld mee. Ik ben enthousiast!

Review: The Forest Feast Kookboek Review: The Forest Feast Kookboek

Het Forest Feast kookboek van Erin Gleeson is uitgegeven door Fontaine en kost 24,95 euro. Het kookboek is onder andere hier te koop. Aanrader!

Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “Kookboek: The Forest Feast

 1. Anne-Marieke schreef:

  Oh, wat een goede tip! Ziet er echt prachtig uit <3 Geweldig ook dat alle recepten vegetarisch zijn! 😀
  Ik heb van de week 'Jamie's 15 minute meals' cadeau gekregen voor m'n propedeuse, maar ik was best teleurgesteld dat er zoveel dure ingrediënten werden gebruikt 😛 En voor 15 minuten werktijd zijn de recepten nog best ingewikkeld xD
  Ik denk dat The Forest Feast nu op mijn verlanglijstje mag (A)

  | Reageer op deze reactie
  1. Anne-Marieke schreef:

   Oke, besteld! 😀
   M’n moeder is vrijdag jarig en we zijn beide vegetariër, dus dit is een mooi cadeau ^_^
   Kan ik stiekem alle recepten overschrijven voordat ik op mezelf ga wonen.. (a)

   | Reageer op deze reactie
 2. Evi schreef:

  Wat een prachtig boek is dat! Ik vind het een heel dik pluspunt als iets mooi is vormgegeven, het oog wilt ook wat!

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Ziet er uit als een prachtig kookboek! En de aspergetaart ziet er super smakelijk uit! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Ah, wat een praaaaaachtig boek, de vormgeving (en de recepten vast ook) is zoooooo mooi! Ik zou altijd nog graag een kookboek willen vormgeven, er zit zoveel liefde in zo’n boek 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Gwen schreef:

  Wow! Bedankt weer voor deze kwijlwaarsdige blogpost, nu kan ik dit boek op mijn verlanglijstje bij schrijven. Blogging job wel done ;).

  | Reageer op deze reactie
 6. Pauline schreef:

  Deze zou ik ook wel in mijn boekenkast willen hebben!
  Wat een prachtig boek zeg!

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 7. Marion schreef:

  Die zou je inderdaad alleen voor de foto’s en illustraties al kopen. Prachtig ziet het eruit!

  | Reageer op deze reactie
 8. Maggie schreef:

  Wauw, Iris. Die taart is echt supergoed gelukt!!!! Dat boek komt op mijn verlanglijstje! Ken je ‘The green kitchen’ al? Dat is mijn favoriete kookboek. Op het internet zijn ook hele mooie kookfilmpjes te bekijken van de schrijvers! http://www.greenkitchenstories.com/

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah ja zo gaaf, dat vind ik ook een prachtig kookboek. Ik was er laatst nog aan in het bladeren in de boekenwinkel. Ik moest mijzelf heel erg inhouden om hem niet te kopen, haha 😀 Maar ooit komt die sowieso in mijn kast te staan!

   | Reageer op deze reactie
 9. Marjolein schreef:

  Jum jum jum, volgens mij staan daar heerlijke dingen in. Ik vind het ook heel mooi vormgegeven. En wat een dikke pil, zeg. Daar staat vast genoeg in.

  | Reageer op deze reactie
 10. Rianne schreef:

  IK geloof dat ik net mijn nieuwe, nog aan te schaffen, kookboek voorbij zag komen…
  Klinkt goed (ook al ben ik geen fulltime vegetariër ..)

  | Reageer op deze reactie
 11. Daniëlle schreef:

  Wat een mooi boek! Hoe zit het met de ingrediënten, zijn die allemaal een beetje makkelijk te verkrijgen? Ook als je bijvoorbeeld in een uithoek woont, zoals ik ;). Dus geen gekke pas ontdekte groentes die alleen op een markt ergens in Zuid Spanje te vinden zijn?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij wel aardig! Soms staan er wel wat lastigere ingrediënten tussen, zoals gerookte mozzarella, courgettebloemen, watermeloenradijs of paarse aardappelen. Maar dat zou je best kunnen vervangen door een makkelijk te verkrijgen variant of gewoon weglaten. Maar het meeste is gewoon met ingrediënten die overal wel te koop zijn 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. cheyenne schreef:

  wauw wauw wauw, wat ziet dit er tof uit! en weer eentje op mijn lijstje erbij.. 😉
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 13. Mies schreef:

  Deze heb ik laatst ook gezien, wat een belachelijk mooi boek is dat zeg! Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje.. Alleen houd ik mezelf continu tegen. Ik kook namelijk amper uit mijn (al vrij grote collectie) kookboeken. Ik heb ze vrijwel alleen ‘voor de mooi’. Ik blader ze wel vaak door en haal er af en toe inspiratie uit, maar echt een recept helemaal aanhouden: NOOIT. Iemand anders met dit luxe probleem?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Heel herkenbaar! Maar er lekker door bladeren en inspiratie op doen is toch ook leuk? Ik vind het sowieso erg lastig om een recept perfect te volgen, ik ben daar veel te eigenwijs voor, haha! 😉 Als de kookboek liggen te verstoffen in de kast vind ik het wel heel zonde, dat heb ik al met een paar kookboeken helaas (die hebben geen plaatjes of bevatten alleen maar hele ingewikkelde ingrediënten). Maar zolang ik er in blijf kijken ben ik er tevreden mee 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Leonie schreef:

  Ik werd zo gelukkig van deze blogpost gister. Ik las ‘m in de bus terwijl ik zat te stressen om het tentamen dat een halfuur later zou beginnen en ik werd helemaal zen van die mooie afbeeldingen. Wat een mega leuk combi tussen lekker eten en creatief bezig zijn. Ik kende haar (en het boek, op Marlous review na dan) nog niet, maar dat is er zeker eentje om te onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 15. Marijke schreef:

  Ik kwam..zag..en kocht!

  Dit is echt een goede besteding voor mijn boekenbon, wat een mooi boek zeg!

  | Reageer op deze reactie
 16. Juliette schreef:

  OH jaaa, de caprese met flespompoen hebben mijn collega’s en ik twee keer gemaakt voor een etentje samen. Zo zo zooo lekker! Vooral als je goeie balsamico azijn gebruikt en ook met ongerookde mozzarella heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 17. Con leche schreef:

  Dit is zeker een mooi kookboek en gaat op mijn verlanglijstje!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: 100 Happy Days | IKBENIRISNIET
 19. Pingback: 3x recepten voor de lekkerste cocktails | IKBENIRISNIET
 20. Pingback: Groene tip #9: Vegetarisch eten | IKBENIRISNIET
 21. Pingback: Weekoverzicht: hardlopen, lunchdate en scriptie | IKBENIRISNIET
 22. Daphne schreef:

  Ooh dit boek wil ik ook!! En als je dan toch dol bent op een eenvoudige stijl en pure ingrediënten, dan zijn de kookboeken van Yvette van Boven ook een aanrader. Ik kocht voor mijn moeder Home Made Zomer en vraag het op mijn volgende verjaardag gewoon van haar terug. Het is dan geen vegetarisch kookboek, het is wel prachtig vormgegeven en de recepten zijn geweldig! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Weekoverzicht: wereldreis, wildplukken & warmmm | IKBENIRISNIET
Back to Top