5 dingen die ik liever doe dan studeren

Je hebt van die mensen die het héérlijk vinden om te studeren. Lekker kennis vergaren, enzo.
En je hebt mensen zoals ik. 

leren

5 dingen die ik liever doe dan studeren:

  • Een blogpost schrijven over 5 dingen die ik liever doe dan studeren.
  • Naar lieve honden kijken op de websites van dierenasielen in de buurt. Pssst.. stiekem hadden we al gereageerd op het liefste hondje van de wereld, maar de kans zit er dik in dat dat niet wat gaat worden want ruim 50 (!!) andere mensen waren ook geïnteresseerd. Wat een bofkont, die komt sowieso in een fijn huisje terecht!
  • Dit liedje op repeat luisteren en heel intens playbacken voor de spiegel.
  • Vies vet ranzig voedsel eten. Normaal houd ik niet zo van vet eten, niet omdat ik nu zo #healthy ben, maar ik vind gezond eten oprecht veel lekkerder. Echter in tijden van stress, paniek en tentamens zie je niets meer van die gezonde gewoontes terug.
  • Wijn drinken. Hoogopgeleide vrouwen drinken nu eenmaal meer, is uit onderzoek gebleken, kan ik ook niets aan doen.

studeren

Eén en al ellende

Dit is het allerlaatste blok dat ik vakken volg en tentamens moet maken van mijn bachelor. Als ik nu alle vakken haal, heb ik alles binnen en kan ik mij de aankomende maanden volledig op mijn afstudeerscriptie storten. Dat vind ik aan de ene kant een onwijs fijn gevoel (bijna klaar, yes yes!), maar het zorgt ook voor prestatiedruk (wat nu als ik één vak net niet haal? Geen optie!). Gisteren toen ik wakker werd, bevond ik mij direct in een staat van paniek. Dan voelt het alsof ik een tennisbal heb doorgeslikt en er een baksteen op mijn borstkas ligt. Eén en al ellende, want ik ben uiteraard weer veel te laat begonnen met leren. Maar dan bedenk ik mij dat ik nog nooit in mijn leven op tijd ben begonnen aan iets. En ik heb het op dit moment in mijn leven toch prima voor elkaar. Dus ook dit komt wel weer goed! Ik moet mijzelf echt een schop onder de kont geven zodat ik positief blijf denken. Als ik eenmaal in een negatieve spiraal zit, wat betreft mijn studie, dan kom ik daar ook lastig weer uit. Dan ben ik er op een gegeven moment zo van overtuigd dat het toch niet wat wordt, dat ik niet eens mijn best meer doe. Heb je dat ook wel eens? Passieve faalangst heet dat. Dat betekent niet dat je een nietsnut bent, hoor. Dat betekent wel wat je even moet chillen en jezelf moet herpakken. Zoals de quote van Henry Ford op mijn letterbord in mijn zen-studeerkamer zegt:

 

quote

 

Lezen, lezen, lezen, lez..Zzzzzz

Maar voordat alles goed komt moeten er nog honderden bladzijdes worden gelezen en enkele essays worden getypt. Ik heb de afgelopen dagen al heel wat gelezen voor een vak over de politie. Dat vak volg ik voor mijn minor met onderwerpen als criminaliteit, terrorisme, de politie, enzovoort. Best interessant! Ik heb inmiddels al zoveel bladzijdes gelezen dat ik voor dit vak ruim op schema loop. Yes! Het wordt wel wat. Voor dezelfde minor heb ik ook een herkansing die ik móét halen, want anders.. Nouja, daar wil ik helemaal niet over nadenken. En dan blijven er nog twee andere tentamens en twee grote opdrachten over. Oei. Ik hoef mij tot en met volgende week dus niet te vervelen. Of juist wel, want wat zijn die dikke studieboeken met lappen tekst en zonder plaatjes toch vre-se-lijk saai. Ik schenk nog even een kop koffie in.

Dus als jij nog goede studietips weet om het leren leuk te houden, laat het mij weten in de comments. Voor alle andere studenten die nu ook tentamens hebben: heel veel succes, let’s do this!

Back to Top