Recept: Gnocchi met gegrilde tomaatjes

Alweer een recept! Ik dacht ik plaats hem snel voordat de winter ineens begint, je weet het maar nooit in dit land. Ik probeer iets meer simpele vega recepten hier te plaatsen trouwens. Met simpel bedoel ik vooral dat het gerechten zijn die redelijk snel klaar zijn en waarbij je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt. Gewoon van die gerechten die ik op een doordeweekse avond na een (mid)dagje uni maak, niet te veel poespas, net als het vorige recept dat ik plaatste. Normaal zet ik die gerechten niet zo snel online, omdat het meestal de minder-simpele gerechten zijn waar ik heel trots op ben en graag wil laten zien. Maar met simpel is natuurlijk ook niets mis!
vegetarisch gnocchi recept

Ingrediënten voor 2-3 personen:

mint-hartje 500 gram gnocchi
mint-hartje 250 – 500 gram cherrytomaten*
mint-hartje 50 gram rucola
mint-hartje 1 rode ui
mint-hartje 5 knoflookteentjes
mint-hartje Parmezaanse kaas (geraspt)**
mint-hartje pijnboompitten
mint-hartje olijfolie
mint-hartje kruiden (bijv. rozemarijn & tijm uit een potje en verse basilicum)

* ik gebruikte zelf 250 gram cherrytomaatjes maar dat vond ik nogal karig voor twee personen. De hoeveelheid cherrytomaatjes die je op onderstaande foto’s ziet is dus 250 gram, dan moet je zelf even inschatten of je dat voldoende vindt!
** Voor vegan “Parmezaan” check dit recept van HIPSTERFOOD.

gnocchi ingredienten

Bereiding:

1. Snij de ui in grove stukken. Smeer een bakplaat in met olie of leg er een velletje bakpapier op. Leg er de cherrytomaatjes, ui en knoflookteentjes (met schil) op. Besprenkel met olijfolie, hussel een beetje door elkaar en gooi er wat peper & zout en kruiden overheen; ik ging voor rozemarijn en tijm.

2. Grill de groenten voor zo’n 10 minuten. Na vijf minuten husselde ik het nog een beetje door elkaar en deed ik de pijnboompitjes erbij. Ik ben megaslecht met ovens dus ik heb geen idee of dat op een bepaalde stand moet, ik heb zelf zo’n simpel combioventje met één grillstand. Dat moet je dus zelf even uitvogelen. (Misschien dat een keukenprinses het in de comments kan uitleggen?)

3. Als de groenten bijna klaar zijn kan je de gnocchi 2 minuten koken, afgieten en met koud water spoelen zodat ze niet nagaren.

4. Leg op een bord een bedje van rucola (ik vind dat zo mooi klinken hè!) waar je de gnocchi oplegt en daarna de groenten. O ja, en de knoflook kan je heel makkelijk uit de schil drukken nu. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie (ik heb laatst onwijs lekkere olijfolie gekocht bij Oil & Vinegar, met knoflooksmaak, jum!) en garneer met gescheurde basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan.

gegrilde cherrytomaat1 gegrilde cherrytomaat2

Variatietips: Pesto! Dat bedacht ik me toen ik het bijna op had. Het is denk ik wel lekker om eerst nog wat pesto door de gnocchi te roeren voordat je het serveert. En ik had ook nog kappertjes gekocht om erop te doen maar dat was ik uiteindelijk helemaal vergeten.
gnocchi recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “Recept: Gnocchi met gegrilde tomaatjes

 1. Karlijn schreef:

  En zoals gewoonlijk bij jouw recepten loopt het water me weer in de mond! Ziet er heerlijk uit 🙂 Ik hou van Parmezaanse kaas, zo lekker. Bij risotto strooi ik het er ook altijd overheen.

  | Reageer op deze reactie
 2. Anne schreef:

  Klinkt goed! Pesto er doorheen lijkt mij ook een goede combi. Of de gnocchi bakken, dan krijgen ze zo’n lekker knapperige buitenkant, en zachte binnenkant 🙂 jam!

  | Reageer op deze reactie
 3. Joyce schreef:

  Ziet er goed uit 😀 Na het koken van de gnocci is het ook super lekker om ze nog even krokant te bakken in wat boter 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Aline schreef:

  Looking gooood! Lijkt me heerlijk! Mis alleen stiekem wel iets van vleesjes, zou er zelf nog een gerookt kippetje doorheen gooien. SORRY <3

  | Reageer op deze reactie
 5. Demi schreef:

  Simpel? Dit zijn bakkunsten in mijn ogen! 🙂 Ik kan helemaal niet koken haha, dus ik bekijk iedere keer weer met bewondering je recpeten
  Liefs, Demi

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het lijkt moeilijker dan dat het is hoor! De korte samenvatting is: groenten snijden, in de oven doen, gnocchi koken, klaar 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Anouk schreef:

  Mhhh ziet er heerlijk uit! Ben zelf nooit zo’n grote fan van gnocchie maar misschien dat ik maar weer eens een poging moet wagen 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat grappig! Ik houd niet zo erg van pasta, alleen gnocchi vind ik juist heul lekker 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Laura schreef:

  Klinkt lekker, hoewel ik nog nooit gnocchi heb gehad. En juist hele simpele gerechten vind ik leuk hoor, moeilijke maak ik zelf toch niet zo snel klaar 🙂 !

  | Reageer op deze reactie
 8. Juliette schreef:

  Ziet er lekker uit!! Gnocchi zijn ook helemaal niet moeilijk om zelf te maken, misschien niet na een middag uni, maar gewoon op een zondagmiddag of zo.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat staat al zooo lang op mijn to do list; zelf een keer gnocchi maken. Maar telkens kom ik toch weer op de kant en klare van de supermarkt uit. Het recept staat al meer dan een jaar onder mijn favorieten, haha. Misschien binnenkort toch écht maar eens doen. Ik ben wel benieuwd of het anders smaakt dat de supermarktvariant, want die vind ik al superlekker 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Rianca schreef:

  Vooral simpele recepten blijven delen hoor! Dit ziet er fantastisch uit. 😀 Dit ga ik van de week ook maar eens op tafel zetten.

  | Reageer op deze reactie
 10. Ina schreef:

  Oeps! Ik dacht altijd dat gnocchi een soort pasta was! Ik vond het vreemd dat verschillende lezeressen voorstelden ze even aan te bakken, dus ik heb ze geGoogled….. En nou moet ik ze natuurlijk proberen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is ook een soort pasta! Maar niet helemaal, meer aardappelpureebolletjes ofzo (?) Haha, dat klinkt ook niet heel eetlustopwekkend. Maar moet je zeker eens proberen hoor, ik ben helemaal niet zo’n fan van pasta maar gnocchi vind ik heel lekker 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Laura schreef:

  Ja lekker! Ik denk dat het juist heel slim is dat je ook de wat makkelijkere recepten plaatst, want dat maken we sneller. En jouw recepten zien er altijd zo mooi uit 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Laura schreef:

  Hmmm I <3 gnocchi. Ik ben echt superblij dat de AH er een vegan versie van verkoopt 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaa die at ik ook tijdens de Vegan Challenge inderdaad 😀 Nomnom. Ik krijg nu alweer zin om gnocchi te eten, haha.

   | Reageer op deze reactie
 13. Rosanne schreef:

  Wat een lekker idee! Nu ik stage loop kan ik zulke receptjes zeker gebruiken 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Laura schreef:

  Ik, die niet van koken houdt en totaal geen keukenprinses is, wil dit nu direct gaan maken! Jammie!

  | Reageer op deze reactie
 15. guusta schreef:

  Ik heb vandaag voor het eerst gnocchi gegeten met dit recept! En ik heb 2 dagen achter elkaar een recept van jou gemaakt. Echt mega lekker, en ik ben nu bezig met een klein artikeltje hierover. 🙂 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Juliette schreef:

  Hoi Iris, Ik heb net het recept van zelfgemaakte Gnocchi op mijn blog gepost. Het is super makkelijk en gaat best snel. Groetjes,

  Juliette

  | Reageer op deze reactie
 17. Malou schreef:

  Jeej ik zag deze post een poos geleden op je blog en ik dacht een half uur geleden van hmmm wat zal ik eens gaan eten en toen herinnerde ik me dit recept ;D dus ik ga het zo meteen maken voor mijn vriend en mij met iets aangepaste ingedrienten haha, namelijk met gewone kaas en met pasta ipv gnocci EN ik ga het met pesto proberen zoals je zei, nomnom ben benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
 18. Marissa schreef:

  Dit recept gister gemaakt en het was superlekker! Had alleen niet goed gelezen en de knoflook in stukjes gesneden :’) nonetheless; erg lekker!

  | Reageer op deze reactie
 19. Angi schreef:

  100 jaar later reactie, maar heb dit net gegeten en ben heel blij met het recept want het is zo simpel en lekker!
  Tipje: gnocci bakken in plaats van koken, is nog lekkerder!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top