Recept: Gnocchi met gegrilde tomaatjes

Alweer een recept! Ik dacht ik plaats hem snel voordat de winter ineens begint, je weet het maar nooit in dit land. Ik probeer iets meer simpele vega recepten hier te plaatsen trouwens. Met simpel bedoel ik vooral dat het gerechten zijn die redelijk snel klaar zijn en waarbij je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt. Gewoon van die gerechten die ik op een doordeweekse avond na een (mid)dagje uni maak, niet te veel poespas, net als het vorige recept dat ik plaatste. Normaal zet ik die gerechten niet zo snel online, omdat het meestal de minder-simpele gerechten zijn waar ik heel trots op ben en graag wil laten zien. Maar met simpel is natuurlijk ook niets mis!
vegetarisch gnocchi recept

Ingrediënten voor 2-3 personen:

mint-hartje 500 gram gnocchi
mint-hartje 250 – 500 gram cherrytomaten*
mint-hartje 50 gram rucola
mint-hartje 1 rode ui
mint-hartje 5 knoflookteentjes
mint-hartje Parmezaanse kaas (geraspt)**
mint-hartje pijnboompitten
mint-hartje olijfolie
mint-hartje kruiden (bijv. rozemarijn & tijm uit een potje en verse basilicum)

* ik gebruikte zelf 250 gram cherrytomaatjes maar dat vond ik nogal karig voor twee personen. De hoeveelheid cherrytomaatjes die je op onderstaande foto’s ziet is dus 250 gram, dan moet je zelf even inschatten of je dat voldoende vindt!
** Voor vegan “Parmezaan” check dit recept van HIPSTERFOOD.

gnocchi ingredienten

Bereiding:

1. Snij de ui in grove stukken. Smeer een bakplaat in met olie of leg er een velletje bakpapier op. Leg er de cherrytomaatjes, ui en knoflookteentjes (met schil) op. Besprenkel met olijfolie, hussel een beetje door elkaar en gooi er wat peper & zout en kruiden overheen; ik ging voor rozemarijn en tijm.

2. Grill de groenten voor zo’n 10 minuten. Na vijf minuten husselde ik het nog een beetje door elkaar en deed ik de pijnboompitjes erbij. Ik ben megaslecht met ovens dus ik heb geen idee of dat op een bepaalde stand moet, ik heb zelf zo’n simpel combioventje met één grillstand. Dat moet je dus zelf even uitvogelen. (Misschien dat een keukenprinses het in de comments kan uitleggen?)

3. Als de groenten bijna klaar zijn kan je de gnocchi 2 minuten koken, afgieten en met koud water spoelen zodat ze niet nagaren.

4. Leg op een bord een bedje van rucola (ik vind dat zo mooi klinken hè!) waar je de gnocchi oplegt en daarna de groenten. O ja, en de knoflook kan je heel makkelijk uit de schil drukken nu. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie (ik heb laatst onwijs lekkere olijfolie gekocht bij Oil & Vinegar, met knoflooksmaak, jum!) en garneer met gescheurde basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan.

gegrilde cherrytomaat1 gegrilde cherrytomaat2

Variatietips: Pesto! Dat bedacht ik me toen ik het bijna op had. Het is denk ik wel lekker om eerst nog wat pesto door de gnocchi te roeren voordat je het serveert. En ik had ook nog kappertjes gekocht om erop te doen maar dat was ik uiteindelijk helemaal vergeten.
gnocchi recept

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

34 reacties op “Recept: Gnocchi met gegrilde tomaatjes

 1. Karlijn

  En zoals gewoonlijk bij jouw recepten loopt het water me weer in de mond! Ziet er heerlijk uit 🙂 Ik hou van Parmezaanse kaas, zo lekker. Bij risotto strooi ik het er ook altijd overheen.

 2. Anne

  Klinkt goed! Pesto er doorheen lijkt mij ook een goede combi. Of de gnocchi bakken, dan krijgen ze zo’n lekker knapperige buitenkant, en zachte binnenkant 🙂 jam!

 3. Joyce

  Ziet er goed uit 😀 Na het koken van de gnocci is het ook super lekker om ze nog even krokant te bakken in wat boter 😀

 4. Aline

  Looking gooood! Lijkt me heerlijk! Mis alleen stiekem wel iets van vleesjes, zou er zelf nog een gerookt kippetje doorheen gooien. SORRY <3

 5. Demi

  Simpel? Dit zijn bakkunsten in mijn ogen! 🙂 Ik kan helemaal niet koken haha, dus ik bekijk iedere keer weer met bewondering je recpeten
  Liefs, Demi

  • iris

   Het lijkt moeilijker dan dat het is hoor! De korte samenvatting is: groenten snijden, in de oven doen, gnocchi koken, klaar 😉

 6. Anouk

  Mhhh ziet er heerlijk uit! Ben zelf nooit zo’n grote fan van gnocchie maar misschien dat ik maar weer eens een poging moet wagen 😉

  • iris

   Oh wat grappig! Ik houd niet zo erg van pasta, alleen gnocchi vind ik juist heul lekker 😀

 7. Laura

  Klinkt lekker, hoewel ik nog nooit gnocchi heb gehad. En juist hele simpele gerechten vind ik leuk hoor, moeilijke maak ik zelf toch niet zo snel klaar 🙂 !

 8. Ziet er lekker uit!! Gnocchi zijn ook helemaal niet moeilijk om zelf te maken, misschien niet na een middag uni, maar gewoon op een zondagmiddag of zo.

  • iris

   Dat staat al zooo lang op mijn to do list; zelf een keer gnocchi maken. Maar telkens kom ik toch weer op de kant en klare van de supermarkt uit. Het recept staat al meer dan een jaar onder mijn favorieten, haha. Misschien binnenkort toch écht maar eens doen. Ik ben wel benieuwd of het anders smaakt dat de supermarktvariant, want die vind ik al superlekker 😀

 9. Rianca

  Vooral simpele recepten blijven delen hoor! Dit ziet er fantastisch uit. 😀 Dit ga ik van de week ook maar eens op tafel zetten.

 10. Ina

  Oeps! Ik dacht altijd dat gnocchi een soort pasta was! Ik vond het vreemd dat verschillende lezeressen voorstelden ze even aan te bakken, dus ik heb ze geGoogled….. En nou moet ik ze natuurlijk proberen! 🙂

  • iris

   Het is ook een soort pasta! Maar niet helemaal, meer aardappelpureebolletjes ofzo (?) Haha, dat klinkt ook niet heel eetlustopwekkend. Maar moet je zeker eens proberen hoor, ik ben helemaal niet zo’n fan van pasta maar gnocchi vind ik heel lekker 😀

 11. Laura

  Ja lekker! Ik denk dat het juist heel slim is dat je ook de wat makkelijkere recepten plaatst, want dat maken we sneller. En jouw recepten zien er altijd zo mooi uit 😀

 12. Laura

  Hmmm I <3 gnocchi. Ik ben echt superblij dat de AH er een vegan versie van verkoopt 🙂

  • iris

   Jaa die at ik ook tijdens de Vegan Challenge inderdaad 😀 Nomnom. Ik krijg nu alweer zin om gnocchi te eten, haha.

 13. Rosanne

  Wat een lekker idee! Nu ik stage loop kan ik zulke receptjes zeker gebruiken 😀

 14. Laura

  Ik, die niet van koken houdt en totaal geen keukenprinses is, wil dit nu direct gaan maken! Jammie!

 15. guusta

  Ik heb vandaag voor het eerst gnocchi gegeten met dit recept! En ik heb 2 dagen achter elkaar een recept van jou gemaakt. Echt mega lekker, en ik ben nu bezig met een klein artikeltje hierover. 🙂 🙂

 16. Hoi Iris, Ik heb net het recept van zelfgemaakte Gnocchi op mijn blog gepost. Het is super makkelijk en gaat best snel. Groetjes,

  Juliette

 17. Malou

  Jeej ik zag deze post een poos geleden op je blog en ik dacht een half uur geleden van hmmm wat zal ik eens gaan eten en toen herinnerde ik me dit recept ;D dus ik ga het zo meteen maken voor mijn vriend en mij met iets aangepaste ingedrienten haha, namelijk met gewone kaas en met pasta ipv gnocci EN ik ga het met pesto proberen zoals je zei, nomnom ben benieuwd!

 18. Marissa

  Dit recept gister gemaakt en het was superlekker! Had alleen niet goed gelezen en de knoflook in stukjes gesneden :’) nonetheless; erg lekker!

 19. Angi

  100 jaar later reactie, maar heb dit net gegeten en ben heel blij met het recept want het is zo simpel en lekker!
  Tipje: gnocci bakken in plaats van koken, is nog lekkerder!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten