Recept: Gnocchi met gegrilde tomaatjes

Alweer een recept! Ik dacht ik plaats hem snel voordat de winter ineens begint, je weet het maar nooit in dit land. Ik probeer iets meer simpele vega recepten hier te plaatsen trouwens. Met simpel bedoel ik vooral dat het gerechten zijn die redelijk snel klaar zijn en waarbij je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt. Gewoon van die gerechten die ik op een doordeweekse avond na een (mid)dagje uni maak, niet te veel poespas, net als het vorige recept dat ik plaatste. Normaal zet ik die gerechten niet zo snel online, omdat het meestal de minder-simpele gerechten zijn waar ik heel trots op ben en graag wil laten zien. Maar met simpel is natuurlijk ook niets mis!
vegetarisch gnocchi recept

Ingrediënten voor 2-3 personen:

mint-hartje 500 gram gnocchi
mint-hartje 250 – 500 gram cherrytomaten*
mint-hartje 50 gram rucola
mint-hartje 1 rode ui
mint-hartje 5 knoflookteentjes
mint-hartje Parmezaanse kaas (geraspt)**
mint-hartje pijnboompitten
mint-hartje olijfolie
mint-hartje kruiden (bijv. rozemarijn & tijm uit een potje en verse basilicum)

* ik gebruikte zelf 250 gram cherrytomaatjes maar dat vond ik nogal karig voor twee personen. De hoeveelheid cherrytomaatjes die je op onderstaande foto’s ziet is dus 250 gram, dan moet je zelf even inschatten of je dat voldoende vindt!
** Voor vegan “Parmezaan” check dit recept van HIPSTERFOOD.

gnocchi ingredienten

Bereiding:

1. Snij de ui in grove stukken. Smeer een bakplaat in met olie of leg er een velletje bakpapier op. Leg er de cherrytomaatjes, ui en knoflookteentjes (met schil) op. Besprenkel met olijfolie, hussel een beetje door elkaar en gooi er wat peper & zout en kruiden overheen; ik ging voor rozemarijn en tijm.

2. Grill de groenten voor zo’n 10 minuten. Na vijf minuten husselde ik het nog een beetje door elkaar en deed ik de pijnboompitjes erbij. Ik ben megaslecht met ovens dus ik heb geen idee of dat op een bepaalde stand moet, ik heb zelf zo’n simpel combioventje met één grillstand. Dat moet je dus zelf even uitvogelen. (Misschien dat een keukenprinses het in de comments kan uitleggen?)

3. Als de groenten bijna klaar zijn kan je de gnocchi 2 minuten koken, afgieten en met koud water spoelen zodat ze niet nagaren.

4. Leg op een bord een bedje van rucola (ik vind dat zo mooi klinken hè!) waar je de gnocchi oplegt en daarna de groenten. O ja, en de knoflook kan je heel makkelijk uit de schil drukken nu. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie (ik heb laatst onwijs lekkere olijfolie gekocht bij Oil & Vinegar, met knoflooksmaak, jum!) en garneer met gescheurde basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan.

gegrilde cherrytomaat1 gegrilde cherrytomaat2

Variatietips: Pesto! Dat bedacht ik me toen ik het bijna op had. Het is denk ik wel lekker om eerst nog wat pesto door de gnocchi te roeren voordat je het serveert. En ik had ook nog kappertjes gekocht om erop te doen maar dat was ik uiteindelijk helemaal vergeten.
gnocchi recept

Back to Top