Recept: Bulgur met tomatensaus en aubergine

Toen ik ooit eens aan jullie vroeg of jullie nog simpele en snelle recepten wisten, kreeg ik veel goede suggesties. Heel handig! Ik scroll zo nu en dan nog wel eens door de reacties om ideeën op te doen. Het recept van Laura was het meest succesvol, dat maak ik best vaak als ik niet zoveel zin heb om moeilijk te doen. De eerste keer maakte ik het zoals zij voorstelde: couscous met aubergine, Heinz Frito en Parmezaan; later paste ik het steeds een beetje aan en uiteindelijk werd het dit. Ik vind couscous meestal maar saai, tenzij ik er veel boter en citroensap doorheen gooi, dus meestal maak ik het met bulghur. Dat is te koop bij natuurwinkels (zoals Ekoplaza) en bij grotere supermarkten. Maar je kan er natuurlijk ook gewoon couscous bij maken, dan blijft het een lekker snel recept.
bulghur met tomaat en aubergine

Ingrediënten voor 2-3 personen:

mint-hartje 150 gram bulghur (of couscous, quinoa, etc.)
mint-hartje 1 kleine aubergine
mint-hartje 1 rode paprika*
mint-hartje 1 klein blikje linzen
mint-hartje 1/2 pakje Heinz Frito**
mint-hartje 2 knoflookteentjes
mint-hartje kruiden (bijv. rozemarijn & tijm uit een potje en verse basilicum)
mint-hartje Optioneel: geroosterde pijnboompitten (had ze toevallig in huis)

* Meestal maak ik het zonder de rode paprika en dat vind ik eigenlijk lekkerder. Maar meer vitamientjes zijn altijd goed natuurlijk.
** Als je bang bent voor suiker en gemodificeerd zetmeel kan je ook voor een potje biologische tomatensaus gaan. Of zelf tomaten telen en die in de blender gooien. 

bulghur receptbulghur recept 2

Bereiding:

1. Kook de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking (in de meeste gevallen: 7 minuten koken in 2,5 keer zo veel water en daarna 10 minuten laten staan)

2. Snij ondertussen de knoflook fijn en de aubergine en paprika in blokjes.

3. Bak de knoflook in wat olie (ik gebruik zelf altijd kokosolie), voeg de rozemarijn en de aubergine toe. Een paar minuutjes bakken en voeg ook de paprika toe.

4. Als alles beetgaar is – geen idee hoe lang dat in totaal duurt, zo’n 5 minuten? – de helft van de Heinz Frito mee verwarmen en de linzen toevoegen.

5. Op het einde roerde ik er nog wat tijm doorheen en serveerde ik het gebeuren met pijnboompitten en gescheurde basilicumblaadjes.

vegetarische bulghur

Back to Top