Review: Lush Celestial

I love Lush! Bij mijn eerste echte Lush bestelling in de webshop kocht ik de reiniger Dark Angels en de moisturiser Celestial. Over de scrub schreef ik hier al een review. Celestial heb ik elke dag voor 3 maanden gebruikt tot het potje leeg was. Het werd tijd om mijn verstofte beautybloggerskills uit de kast te halen voor een dierproefvrije-review van yours truly.

lush celestial review

Ingrediënten

De ingrediënten van Celestial zijn: Vanillewater (Vanilla planifolia), Amandelolie (Prunus dulcis), Amandelmelk (Prunus dulcis), Glycerine (Glycerine), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Duifjesorchidee extract, vers (Dendrobium crumenatum), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben). Zoals je ziet is het grootste deel van de ingrediënten natuurlijk, met uitzondering van de laatste vijf. Niet iedereen wordt blij van parabenen (conserveringsmiddelen), maar gelukkig zit er maar een klein beetje van in. In de meeste Lush producten zitten trouwens helemaal geen conserveringsmiddelen! Het vanillewater in Celestial heeft een antioxidante werking, onder andere amandelolie en amandelmelk verzachten en voeden en duifjesorchidee (ah wat klinkt dat schattig!) kalmeert de huid. Alle ingrediënten zijn vegan.

lush celestial ingredienten

Gebruik

De moisturiser is redelijk dik voor een gezichtscrème, maar smeert makkelijk uit en trekt ook goed in. Het is een vette crème die je ook prima als nachtcrème zou kunnen gebruiken. Hij laat namelijk wel iets van een vettig laagje op je huid achter. Deze crème is dan ook geweldig voor in de winter wanneer je snel last hebt van een droge huid. Ik heb zelf niet per se een droge huid, maar eerder een gemengde huid met soms wat droge plekjes. Na een paar dagen verdwenen die droge plekjes al omdat de crème zo goed voedt! Ik gebruikte hem elke ochtend na het douchen en deed ongeveer 3 maanden met één potje van 45 gram. Na gebruik moet je het zwarte plastic potje niet weggooien trouwens. Als je vijf schone potjes zonder de labels inlevert bij een Lush winkel krijg je een gratis gezichtsmasker. De potjes worden gerecycled of weggegeven aan scholen die ze graag gebruiken. Meer over het milieubeleid van Lush lees je hier.

lush celestial

Ervaring

I love it! Dit was mijn eerste gezichtscrème die ik van Lush kocht en ik denk dat ik voorlopig ook geen andere crèmes meer wil dan die van Lush. Mijn wangen worden er babybilletjeszacht van. Omdat ik Celestial voor mijn huid toch nèt iets te vet vind, heb ik twee weken geleden een lichte crème van Lush gekocht, dit is de Vanishing Cream. Maar Celestial blijft ook een favoriet, het is een geweldige crème voor de gevoelige en droge huid. Als je huid een beetje trekkerig voelt en je smeert er een laagje Celestial op, voel je je direct weer helemaal goed. En verder weet ik ook niet wat ik er nog meer over kan vertellen, ik heb dan ook uitermate veel respect voor beautybloggers die 1000 woorden kunnen typen over een bepaald verzorgingsproduct.

lush celestial moisturiser

Celestial kost 18,25 euro voor 45 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Review: Lush Celestial

 1. Lauriëtte schreef:

  Naww duifjesorchidee klinkt inderdaad heel erg schattig. Bij alle reviews van Lush denk ik: “Woah must have!” – Totdat ik de prijs zie 🙁 €18.25 voor zo’n beetje vind ik best wel wat geld! 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja i know! Mijn nieuwe dagcrème van Lush was zelfs 27 euro. Ik had drie dingen in de winkel uitgezocht, toen ik laatst in Amsterdam was, en toen moest ik 60 euro betalen, haha auw. Maar ik ben er wel echt heel blij mee en ik doe er ook superzuinig mee gelukkig 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Hannah Aletta schreef:

  Oohh, ik heb sindskort ook een dagcrème van Lush (Skindrink) en ik ben ook helemaal verliefd. In combinatie met Let The Good Times Roll is het echt perfect voor mijn huid in de winter en ik wil nooit meer iets anders. Ik denk dat ik zelfs mijn laatste geld aan Lush uit zou kunnen geven.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeeeh die ken ik allebei niet! Ik heb ze meteen in de webshop opgezocht om te kijken wat het is en nu wil ik heel graag Let The Good Times roll ook proberen. Skin Drink klinkt ook goed! Maar die is vast nòg vetter dan Celestial (of niet?) dus dat zal wel een hele vette bedoening worden met mijn huidtype denk ik.

   | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Nu het zo koud buiten is zou dit de ideale oplossing zijn om mijn huid goed mee gte kunnen verzorgen zodat het weer hydraterend aanvoelt 😉
  Klinkt namelijk zo goed.

  | Reageer op deze reactie
 4. Bente schreef:

  Hahah nou ik vind het zo ook uitgebreid genoeg hoor! Klinkt erg lekker 🙂 Ik ben dol op dikke cremes!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha gelukkig! Ik vind reviews over verzorgingsproducten altijd het moeilijkst om te schrijven. Ik denk altijd maar, het spul is fijn of het is niet fijn, tja :’) Maar gelukkig heb ik er dan toch nog een redelijk uitgebreide post van kunnen maken 😉

   | Reageer op deze reactie
 5. Shaz schreef:

  Dat klinkt erg goed. Ik heb nog niet eerder een gezichtscrème van Lush geprobeerd.

  | Reageer op deze reactie
 6. Danielle schreef:

  Jaa dit is zo een fijne moisturizer! Ik gebruik hem ook al tijden met veel plezier. Ook de geur vind ik erg fijn, geeft mij iedere ochtend een fijn gevoel!

  | Reageer op deze reactie
 7. Manon schreef:

  Dit was ook mijn eerste Lush product, toen ik in Rotterdam op school zat ging ik geregeld langs en haalde ik deze steeds opnieuw als hij op was, nu er geen meer in de buurt zit ben ik hem weer een beetje vergeten maar door deze post wil ik hem weer!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh wat handig lijkt me dat, om zo vaak in de buurt van een Lush winkel te zijn. Al is het voor mijn portemonnee misschien maar goed ook dat ‘ie hier niet in de buurt zit :p

   | Reageer op deze reactie
 8. Natasja schreef:

  Ik word altijd enthousiast over producten van Lush maar de prijs houd me toch altijd een beetje tegen. Toch weer de twijfel nu want wie wilt er nu gaan zachte babybilletjes wangen. 😉

  | Reageer op deze reactie
 9. Naomi schreef:

  Ik hou van Lush! Ik had een facewash ‘Angels on bare skin’ maar die is helaas op:(. Ik vind het alleen jammer dat het zo duur is..

  x

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh ja die heb ik ook gehad! Helaas reageerde mijn huid daar niet zo goed op, ik kreeg er allemaal rode vlekjes en gekke pukkeltjes van. Ik denk dat ik niet zo goed tegen die stukjes amandelen kan! Ik ging daarna over op Dark Angels en daar kan mijn huid gelukkig wel tegen pfiew. Want het is erg prijzig inderdaad! Maar toch vind ik het de prijs altijd wel waard 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Marjolein schreef:

  Oeh die wil ik best proberen! Eigenlijk wil ik Hope in a Jar van Philosophy maar die is 2x zo duur als deze creme en bevat meer rommel.. Misschien dan toch maar langs Lush ;).

  | Reageer op deze reactie
 11. Sophie schreef:

  Ik heb die ook gehad, heerlijk spul. Helaas kreeg ik er na een paar weken pukkeltjes van 🙁 Vanishing Cream kon ik wel tegen maar die vond ik weer niet vet genoeg. Het is ook nooit goed haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ahh jammer dat ze het beide nèt niet waren! Zit er niet nog een crème tussen in? 😉

   | Reageer op deze reactie
 12. Xaviera schreef:

  Dit klinkt als een heerlijke moisturiser! Ik ben ook heel erg fan van de producten van Lush, I want them all 😀 In de winkel heb ik laatst de Vanishing Cream getest, ook erg fijn. Die wil ik graag een keer aanschaffen als mijn budget dat toelaat. Ik gebruik nu de Aqua Marina reiniger en de Breath of Fresh Air toner samen met een dagcrème van De Tuinen (Aloë Vera), ook een hele fijne combinatie zo.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh, Breath of Fresh Air lijkt mij ook wel wat! Misschien dat ik die de volgende keer meeneem 😀 Vanishing Cream is nogal prijzig, maar ik vind hem tot nu toe súperfijn. Ik hoop dat mijn budget het ooit toe gaat laten om alleen nog maar Lush producten te gebruiken haha <3

   | Reageer op deze reactie
   1. Xaviera schreef:

    I hear you! Ik zou ook het liefste alleen nog maar Lush producten willen gebruiken 😀 Fijn dat je zo enthousiast bent over de Vanishing Cream! Ik moet mijzelf tegenhouden om niet gelijk naar de site te gaan nu haha 😉

    | Reageer op deze reactie
 13. Marion schreef:

  Ik vind echt goede producten het geld echt waard. Ik heb nu voor mijn gezicht ook drie potjes staan die samen bijna 70 euro kosten, maar ik heb gewoon eindelijk een zachte gezonde huid. Dat is het gewoon waard. Ik ben hier ook wel heel erg benieuwd naar hoor.

  | Reageer op deze reactie
 14. Ianthe schreef:

  Deze ken ik nog niet, binnenkort eens kijken bij LUSH en proberen! Ik vind Lush echt geweldig en het personeel in de winkel in Utrecht is ook altijd super vriendelijk en behulpzaam!

  | Reageer op deze reactie
 15. sabienne schreef:

  ik wil het. nu. ik was maandag nog in de winkel (bye bye monies) maar ik geloof dat ik zo weer even langs ga. damn son.

  | Reageer op deze reactie
 16. Lou schreef:

  Klinkt heerlijk, maar ben nu ook wel benieuwd geworden naar de Vanishing Cream. Ik heb ook een gemengde huid namelijk en heb zelf Skin Drink van Lush, maar deze vind ik (soms) ook een beetje te dik/vet. En ik vraag me ook altijd af hoe echte beautybloggers altijd zo veel woorden kunnen besteden aan één product haha.

  | Reageer op deze reactie
 17. Anne schreef:

  Aah ja celestial <3 die is super fijn! Die gebruik ik altijd als m'n huid wat droger is dan normaal, en verder Cosmetic Lad. Wat als je mij vraagt de beste ooit is want ik had allemaal oude littekentjes in m'n gezicht die opeens verdwenen zijn :3 oh en hij ruikt naar sinaasappeltjes haalloooo!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ohhhh nu wil ik die ook kopen! Je bent een hele goede Lush verkoopster want ik had Fresh Farmacy door jou gekocht en ik ben er zo blij mee <3

   | Reageer op deze reactie
 18. Iris schreef:

  Het is dat er geen verkooppunt in de buurt is en dat ik het vrij duur vind, anders had ik het zo snel mogelijk gekocht.

  | Reageer op deze reactie
 19. Swaen schreef:

  Klinkt fijn. ik houd wel van dikkere crèmes, smeert zo lekker. Ik heb nog nooit iets van Lush gebruikt, ik kijk er zo vaak even maar kan nooit kiezen.

  | Reageer op deze reactie
 20. Femke schreef:

  Oeh, deze klinkt lekker zeg! Lush is inderdaad wel prijzig, maar vaak vind ik het het geld waard. Ik gebruik momenteel de Karma Kream (een bodylotion) en naast dat ‘ie heerlijk ruikt en eruit ziet als aardbeienyoghurt, maakt hij droge plekjes zoals knieën en ellebogen zoooo zacht.
  (De Non Of Your Beeswax-lippenbalsem vind ik trouwens niet zo lekker, daar ervaring mee?)

  | Reageer op deze reactie
 21. jana schreef:

  Hoi hoi alle lieve mensen die op zoek zijn naar iets ertussen in/voor een gemengde huid: imperialis. Met lavendel, dat kalmeert en balanceert de huid heel lekker (ik gebruik ‘m en heb ook babybillenzachtewangen). En als je echt twijfelt: vraag advies. Daar zijn die dames (en enkele heer) voor en ze weten er gelukkig veel van.

  | Reageer op deze reactie
 22. Kim schreef:

  Oh oh weer iets van Lush dat ik wil hebben! Gelukkig zit hier geen winkel in de buurt anders kwam dat echt niet goed haha.

  | Reageer op deze reactie
 23. Birte schreef:

  Ik denk dat hij voor mijn huid sowieso ook te vettig zou zijn … Ben ook wel een grote fan van Lush. Hun Charity Pot is super!

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Review: Lush Vanishing Cream | IKBENIRISNIET
Back to Top