Review: Lush Celestial

I love Lush! Bij mijn eerste echte Lush bestelling in de webshop kocht ik de reiniger Dark Angels en de moisturiser Celestial. Over de scrub schreef ik hier al een review. Celestial heb ik elke dag voor 3 maanden gebruikt tot het potje leeg was. Het werd tijd om mijn verstofte beautybloggerskills uit de kast te halen voor een dierproefvrije-review van yours truly.

lush celestial review

Ingrediënten

De ingrediënten van Celestial zijn: Vanillewater (Vanilla planifolia), Amandelolie (Prunus dulcis), Amandelmelk (Prunus dulcis), Glycerine (Glycerine), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Duifjesorchidee extract, vers (Dendrobium crumenatum), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben). Zoals je ziet is het grootste deel van de ingrediënten natuurlijk, met uitzondering van de laatste vijf. Niet iedereen wordt blij van parabenen (conserveringsmiddelen), maar gelukkig zit er maar een klein beetje van in. In de meeste Lush producten zitten trouwens helemaal geen conserveringsmiddelen! Het vanillewater in Celestial heeft een antioxidante werking, onder andere amandelolie en amandelmelk verzachten en voeden en duifjesorchidee (ah wat klinkt dat schattig!) kalmeert de huid. Alle ingrediënten zijn vegan.

lush celestial ingredienten

Gebruik

De moisturiser is redelijk dik voor een gezichtscrème, maar smeert makkelijk uit en trekt ook goed in. Het is een vette crème die je ook prima als nachtcrème zou kunnen gebruiken. Hij laat namelijk wel iets van een vettig laagje op je huid achter. Deze crème is dan ook geweldig voor in de winter wanneer je snel last hebt van een droge huid. Ik heb zelf niet per se een droge huid, maar eerder een gemengde huid met soms wat droge plekjes. Na een paar dagen verdwenen die droge plekjes al omdat de crème zo goed voedt! Ik gebruikte hem elke ochtend na het douchen en deed ongeveer 3 maanden met één potje van 45 gram. Na gebruik moet je het zwarte plastic potje niet weggooien trouwens. Als je vijf schone potjes zonder de labels inlevert bij een Lush winkel krijg je een gratis gezichtsmasker. De potjes worden gerecycled of weggegeven aan scholen die ze graag gebruiken. Meer over het milieubeleid van Lush lees je hier.

lush celestial

Ervaring

I love it! Dit was mijn eerste gezichtscrème die ik van Lush kocht en ik denk dat ik voorlopig ook geen andere crèmes meer wil dan die van Lush. Mijn wangen worden er babybilletjeszacht van. Omdat ik Celestial voor mijn huid toch nèt iets te vet vind, heb ik twee weken geleden een lichte crème van Lush gekocht, dit is de Vanishing Cream. Maar Celestial blijft ook een favoriet, het is een geweldige crème voor de gevoelige en droge huid. Als je huid een beetje trekkerig voelt en je smeert er een laagje Celestial op, voel je je direct weer helemaal goed. En verder weet ik ook niet wat ik er nog meer over kan vertellen, ik heb dan ook uitermate veel respect voor beautybloggers die 1000 woorden kunnen typen over een bepaald verzorgingsproduct.

lush celestial moisturiser

Celestial kost 18,25 euro voor 45 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Back to Top