10 redenen waarom een bril awesome is

Ze zeggen toch dat je na je twintigste begint met aftakelen? Volgens mij begint het bij mij ook, ik heb nu een steunzooltje omdat ik als een wokkelchipje sta en nu ook – breaking news – een bril! Hashtag omairis. En dat vind ik heel erg leuk. Ik wilde al heel lang een bril namelijk maar mijn ogen waren steeds niet slecht genoeg. Drie jaar geleden zat ik op min een kwart; ik blij. Zei de brilmeneer dat ik daar geen bril voor nodig had; ik teleurgesteld. Vandaag slaagde ik eindelijk voor de oogtest bij de opticien (min drie kwart!) en mocht ik een bril uitzoeken.

BEFORE

AFTER

Ik houd van mijn bril, want:

mint-hartje 01. Het montuur zit precies voor m’n shit-alweer-te-laat-naar-bed-gegaan-wallen.

mint-hartje 02. En nog beter: het montuur zit ook precies voor m’n ongeëpileerde wenkbrauwen.

mint-hartje 03. Zonder mascara en eyeliner heb ik een blote billenhoofd. Maar meestal motiveert me dat alsnog niet genoeg om make-up op te doen (want: lui). Nu hoef ik alleen een bril op te zetten en ik zie er binnen 1 seconde uitgerust en modieus uit.

mint-hartje 04. Na een hele dag spijbelen en geen huiswerk maken zie ik er nog steeds ontzettend intellectueel en nerdy uit.

mint-hartje 05. Mijn hersenen hoeven niet meer constant tegen mijn ogen te schreeuwen “Hé stel eens scherp!” waardoor ik geen hoofdpijn meer krijg als ik productieve dingen op mijn laptop doe (lees: konijnenfilmpjes kijken op Youtube en door Pinterest scrollen).

mint-hartje 06. Ik zie de wereld in Full HD.

mint-hartje 07. Ik kan nu heel ironisch en streng over mijn bril kijken. Dat kan niet zonder bril.

mint-hartje 08. Een bril geeft je automatisch 5 hipster-bonuspunten.

mint-hartje 09. Als ik mijzelf in één woord moet omschrijven dan voldoet ‘ongecontroleerd’ waarschijnlijk het meest. Gisteren gooide ik nog een halve bak limoen yoghurt in m’n ogen doordat ik heel enthousiast de verpakking open trok. Vanaf vandaag zal me dat nooit weer overkomen.

mint-hartje 10. Een bril is sexy.

spijkers en spijkers bril

Back to Top