Groene Tip #20: Herbruikbare boterhamzakjes

Vorige week stond er voor het eerst op zaterdag geen Groene Tip online. Ai.. Daarom vandaag een extra leuke tip! Kijk, deze herbruikbare boterhamzakjes, is het niet leuk bedacht?

herbruikbare boterhamzakjes

Wat is het?

Vroeger, toen ik nog dagelijks naar school ging, nam ik mijn bammetjes altijd in een boterhamzakje mee. Ik had ook wel een lunchbox, maar die gebruikte ik nooit. Want als je daar een simpele boterham in deed, in je schooltas gooide, lagen je boterhammen en het beleg door elkaar gehusseld in de box. Bestonden deze herbruikbare boterhamzakjes toen al maar. Dan had ik heel wat plastic kunnen besparen. Ik vind ze geweldig! Overigens kun je natuurlijk ook prima rijstwafels, plakken bananenbrood, fruit, wortels of koekjes (of toiletspullen, wat jij wil!) meenemen in deze zakjes. Ze zijn gemaakt van katoen en hebben een (voedselveilige) gecoate voering. Je stopt er je lunch in en na gebruik spoel je het zakje even af onder de kraan. De zakjes kunnen ook in de wasmachine en vaatwasser.

Waarom?

Wat healthy bloggers met suiker hebben (‘VERGIF!’), hebben groene bloggers met plastic. Plastic is hartstikke slecht omdat het 1) vaak maar eenmalig of voor korte duur wordt gebruikt, 2) nauwelijks vergaat en daardoor voor veel vervuiling zorgt en 3) onze oceanen inmiddels letterlijk uit plastic soep bestaan. Daarom neem ik mijn eigen tas mee tijdens het winkelen en koop ik nooit plastic flesjes bronwater. Water haal je immers ook gewoon uit de kraan en dat is veel veiliger én milieubewuster in een herbruikbare fles. Ik word dus superblij van herbruikbare spullen. Zo ook deze herbruikbare boterhamzakjes. Als je normaal voor elke boterham een nieuw zakje gebruikt en overgaat op een herbruikbaar zakje, scheelt het echt een grote berg plastic op de lange termijn.

Hoe dan?

Herbruikbare boterhamzakjes (ook wel te vinden onder de namen reusable food wraps of lunchskins) zijn er in alle soorten en maten te vinden van verschillende merken. Je koopt ze onder andere bij de Nederlandse webshop Babongo. De twee zakjes op de foto in deze blogpost zijn van Keep Leaf en Lunchskins. Beide merken worden in deze webshop (hierrr) verkocht. Enthousiast? Houd mijn blog dan goed in de gaten want binnenkort komt er een leuke winactie aan waarbij je zo’n handige lunchskin uit de Babongo webshop kan winnen!

  • Moeilijkheidsgraad: 2/10
  • Kosten: 6,95 – 9,95 euro

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top