Recept: Quinoa pilav met vegetarische kipstuckjes

recept kipstuckjes

Ik wilde dit recept van Last days of Spring maken, ik maak het wel eens vaker en het is hier altijd een succes! Helaas was de spinazie in de supermarkt op, ik verving deze door rucola. En in plaats van echte kip ging er natuurlijk wannabe-kip bij. Voor de vleeseters: probeer deze vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager écht eens, als het goed is smaken ze nog beter en lekkerder naar kip dan dat echte kip dat doet. Ik moest er ook echt even aan wennen in het begin, het smaakt freaky veel naar kip namelijk. 

de vegetarische slager

Ingrediënten voor 2 personen:

mint-hartje 175 gram quinoa
mint-hartje 160 gram Vegetarische Kipstuckjes
mint-hartje 1 winterpeen, in plakjes gesneden
mint-hartje 1 ui, gesnipperd
mint-hartje 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
mint-hartje 75 gram rucola
mint-hartje 50 gram krenten
mint-hartje 100 gram cherrytomaatjes
mint-hartje 2 eetlepels pijnboompitten
mint-hartje 1 theelepel Ras el Hanout kruiden

ras el hanout konijnen snijplank

Bereiding:

1. Was de quinoa en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Rooster ondertussen de pijnboompitten enkele minuten in een koekenpan zonder olie of boter tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.

3. Als de quinoa klaar is en het vuur uit kan; de krenten er doorheen roeren, deksel erop en laten nagaren.

4. Fruit de ui en de knoflook voor een paar minuten. Voeg de kipstuckjes, de gesneden winterpeen en de Ras el Hanout kruiden toe, bak zo’n 5 minuten mee. Voeg op het laatst de cherrytomaatjes toe en verwarm heel kort mee.

5. Zet het vuur uit en roer de rucola door het kipmengsel. Serveer samen met de quinoa. Eet smakelijk!

veganistisch quinoa recept

No chickens were harmed in the making of this dish.

Bron: geïnspireerd op het recept van Last days of Spring, iets aangepast!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

27 reacties op “Recept: Quinoa pilav met vegetarische kipstuckjes

  1. Maura

    Oeh wat heb jij de laatste tijd allemaal lekkere recepten op je blog staan. Nu heb ik weer honger.

  2. Dina

    Aaawh die snijplank! Te lief. Maar kan je het wel over je hart verkrijgen daar op te snijden? Ik heb een leuke van een poes, waar ik 1 x iets op heb gesneden. Nooit vaker. Want ik vond het zo zielig.

  3. Emilia

    Mmm, sounds good. Wat upload je veel lekkere en originele recepten de afgelopen tijd! Dit wil ik zeker proberen, want ik hou van wortel en rucola en quinoa en tomaat, dus dat kan eigenlijk niet misgaan. 🙂
    En ah, die snijplank is inderdaad geweldig!

  4. Femke

    Haha, ik heb de gehaktbal van de vegetarische slager weken in mijn vriezer laten liggen, omdat ik bang was dat hij teveel naar vlees smaakte (dat heb ik tot ik 9 jaar was gegeten), maar dat was niet zo. Smakelijk was hij wel. Die kipstukjes durf ik dus eigenlijk ook niet uit te proberen. Ik wil graag een lekkere vleesvervanger, qua smaak en textuur, maar het hoeft van mij niet naar vlees te smaken. Wie weet durf ik het binnenkort aan…

    • iris

      Oeh ja ik begrijp wat je bedoelt, misschien dat je het dan beter niet kan doen. De eerste keer toen ik de nep-kip at vond ik het echt heel vreemd en ook niet zo lekker, omdat het zo erg naar kip smaakte. Ik werd er automatisch een beetje misselijk van. Maar nu voor de tweede keer wist ik hoe het smaakte en vond ik het toch wel heel lekker. Het is even wennen denk ik. De Gehacktbal is mijn favoriet, jummie!

  5. hmm, dat klinkt heerlijk!
    ik was nog na aan het denken over wat ik vanavond maak,
    misschien wordt dit ’t wel!
    xo, cheyenne

  6. Karlijn

    Die broodplank!!! Die is gaaf zeg 🙂 Het ziet er weer lekker uit, ik vind die kipstuckjes dus zo vreemd. Ik hoor van iedereen dat ze echt net ‘echt’ zijn, er komt binnenkort een Vegetarische Slager bij mij in de buurt, dus die ga ik zeker proberen. Net als die gehacktbal en alle andere dingen 🙂

  7. Cloë

    Ziet er alweer zo lekker uit! Ik zie overal die recepten met quinoa verschijnen, moet dat dringend zelf ook is maken!

  8. Oh dit lijkt mij zo lekker! Ben benieuwd naar de vega kip! En wat een leuke snijplank zeg! Waar heb je die weg? Ik als konijnen owner wil die natuurlijk wel graag (gewoon voor de heb vooral).

  9. Marlous

    Ah ja die pilav is lekker he! Maak ‘m ook nog steeds graag (en ja, ook zo af en toe met kipstuckjes! :D)

  10. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 3 | IKBENIRISNIET

  11. Rianne

    Vanavond gegeten. Lekker en voedzaam! Bij de bereiding ontbreken de pijnboompitjes echter 🙂

  12. Pingback: Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto's | IKBENIRISNIET