Hippievoer: Kokoswater

Hippie Voer | IKBENIRISNIET

Ik doe net zo hard mee aan de hype: i loooove kokoswater! Ik maakte dan ook even een vreugdedansje toen ik onderstaand pakketje van Vita Coco kreeg toegestuurd. Misschien dat dit product niet per sé in de hippievoer categorie hoort, want tegenwoordig is het ook gewoon bij de supermarkt te koop.

vitacoco perspakket

mint-hartje Wat is het? Kokoswater is het sap dat je in een jonge Thaïse kokosnoot vindt. Dus niet die bruine, harige dingen die je bij de Appie vindt, dat is de volwassen versie. De smaak van het kokoswater van een jonge kokosnoot smaakt veel zachter. Vita Coco is mijn lievelingsmerk omdat dit makkelijk verkrijgbaar is, lekkere fruitsmaakjes heeft en niet gemaakt is van kokoswater uit concentraat. Vrijwel alle andere kokossapjes in de supermarkt zijn namelijk wel uit concentraat en bevatten vaak andere toevoegingen. Natuurlijk heb je ook nog andere goede kokoswater merken maar daarvoor moet je eerst naar een natuurwinkel.

mint-hartje Waarom is het zo gezond? Kokoswater is een natuurlijk product zonder vet en cholesterol en is makkelijk verteerbaar. Daarnaast bevat het meer Potassium (ook wel Kalium genoemd) dan bananen. Dat is een belangrijk stofje voor je lichaam: het zorgt voor een goede werking van de spieren, het zenuwstelsel en de hersenen. Maar als je normaal eet krijg je hier sowieso genoeg van binnen dus dat is niet per sé iets om je zorgen over te maken. Kaliumrijke voeding zorgt ervoor dat als je later een opaatje of omaatje bent nog redelijk wat spiermassa hebt en op de korte termijn houdt het je vochtbalans op peil. Kokoswater is in Azië vooral heel gezond omdat het één van de weinige drinkbronnen is die niet verontreinigd zijn zoals de meeste waterbronnen daar. Als ik het heel rationeel bekijk, denk ik niet dat het één of ander wondermiddel is zoals je wel eens leest maar een goede, gezonde dorstlesser is het natuurlijk wél!

vita coco ingredienten
Ingrediënten van Vita Coco Naturel coconut water. De Orange variant bestaat uit 85% kokoswater en 15% sinaasappelsap en de Pineapple variant uit 84% kokoswater, 14% ananaspuree en 2% kokosnootpuree.

mint-hartje Hoe gebruik je het? Ik drink het het liefst zo uit het pakje, vooral de ananassmaak is mijn lievelings. Aan de naturelsmaak moest ik echt even wennen, ik had er in het begin echt niet zo veel mee. Later kocht ik wat vaker kokoswater met een fruity smaakje, toen ik later weer eens aan het kokoswater au naturel durfde te gaan vond ik het juist heel lekker. Maar het is ook heel lekker in smoothies! Een recept voor een smoothie met kokoswater dat ik laatst maakte vind je onderaan de pagina, jummie. Wees er snel bij als je dit recept wil maken, ik vrees dat dit de laatste week is dat we nog van de verse Hollandse aardbeien kunnen genieten.

mint-hartje Hippie waardering:

peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-light

(-1 omdat het aan de prijzige kant is)

mint-hartje Te koop bij: de meeste supermarkten voor 1,69 euro per pakje. Tip! Bij De Tuinen is op dit moment een actie waarbij je op het tweede product 50% korting krijgt. De Vita Coco pakjes zijn daar wel net iets duurder (1,99 euro) maar ze verkopen ook grote 1 liter pakken voor 4,99 euro per stuk. Gisteren kocht ik dus 2 liter kokoswater voor 7,50 euro wat volgens mij relatief gezien een redelijk goede prijs is. Zelf een jonge Thaïse kokosnoot scoren is natuurlijk nog veel goedkoper, maar probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen in het oosten van het land.

kokos smoothie recept

Recept: Smoothie met kokoswater

Ingrediënten voor 1 smoothie:
mint-hartje 1 handje aardbeien (het liefst verse Hollandse, anders diepvries of andere vruchten)
mint-hartje 1/2 banaan
mint-hartje 1/2 peer
mint-hartje 1/2 pakje VitaCoco (1 pakje bevat 330 ml.)
mint-hartje Optioneel: chiazaadjes

Bereiding:
1. Snij alle ingredienten grof. 2. Zet de blender klaar en voeg het kokoswater en de stukjes banaan, peer en aardbei toe en blend een minuutje tot er een gladde smoothie ontstaat. 3. Als je hem toch iets te dik vindt kan je er nog extra kokoswater aan toevoegen, voeg extra banaan of peer toe als je hem te dun vindt. 4. Schenk in een glas. Optioneel: 5. Knip een hartje uit een blaadje zodat je een patroon hebt voor de chiazaadjes, leg dit op het glas, strooi de chiazaadjes er voorzichtig overheen, tadaaa hartje! Snij een inkeping in een aardbei en druk deze op de rand van het glas. It’s so pretty! En lekker. En gezond!

vita coco aardbeihartje vitacoco smoothie

Wat vinden jullie van kokoswater? Doen jullie ook mee aan de hype of sla je liever over?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top