Review: Konjac spons

Ik kreeg iets geks toegestuurd waar ik nog nooit eerder van had gehoord: een konjac spons. Maar na een korte Google-sessie kwam ik erachter dat dit product in beautyland inmiddels al vrij bekend is. Zo schreef Serena van Beautylab in 2011 al een review over de konjac spons. Zij was daar destijds erg positief over. Ik vond het maar een gek ding, want het was zo hard en ik dacht dat ik er heel mijn hoofd mee kapot zou scrubben. Maar als beautyqueens het gebruikten, durfde ik het ook wel aan. Het bleek allemaal enorm mee te vallen. Het is best een fijn ding zelfs!

konjac spons

Konjac spons materiaal

Alle konjac sponzen zijn volledig gemaakt van plantaardige vezels en zijn daardoor vegan. Op de verpakking zie je naast het Cruelty-Free konijntje (proefdiervrij) ook het Vegan keurmerk staan. Konjac is een plant die ik al kende van de vegetarische gamba’s! Deze zijn gemaakt op basis van de konjacwortel. Blijkbaar is dit een multifunctioneel plantje, want er kunnen dus ook sponzen van worden gemaakt. De konjac spons is in verschillende varianten te koop. De spons die ik ontving is de Konjac & Pink clay facial sponge puff in de vorm van een hartje, deze is verrijkt met roze klei en zou daarom goed zijn voor een vermoeide huid. Ha, dat is wel van toepassing op mij. Je hebt ze ook met rode klei, groene klei, bamboe-houtskool, kamille en groene thee. Ook is er een naturel variant die voor 100% uit konjacvezels bestaat.

konjac spons

konjac spons

Gebruik

De spons haalde ik als een hard en ruw ding uit de verpakking. Hm.. Ik zag het nog niet helemaal zitten om dit op mijn gezicht te gebruiken, omdat ik een vrij gevoelige huid heb. Voor het eerste gebruik dompel je de spons in lauw water. De konjac spons zuigt het water op en wordt hééél zacht. Ah, dat is stukken beter! Nu kan je de spons gebruiken om je gezicht mee te reinigen. Omdat de spons al is verrijkt met klei, hoef je er geen aparte reiniger bij te gebruiken. Al is dat wel aan te raden als je veel make-up op je hoofd gesmeerd hebt, vind ik zelf dan. Na gebruik spoel je de spons met schoon water en knijp je hem goed uit. Maar let op: wring hem niet uit, ik denk dat je hem dan kapot zou scheuren namelijk. Daarna hang je het ergens op te drogen tot je de spons weer voor een volgende keer gebruikt. Je mag hem trouwens ook voor enkele minuten in een pan met kokend water leggen om de spons steriel te maken, maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Volgens de handleiding kan je de konjac spons twee tot drie maanden gebruiken. Daarna mag hij in de groene container, want doordat het materiaal 100% plantaardig is, is het composteerbaar.

konjac sponskonjac spons

Ervaring

Om ’s avonds mijn make-up eraf te halen, gebruik ik nog steeds trouw mijn wasbare wattenschijfjes met een reiniger (micellair water van HEMA). Deze spons gebruik ik ’s ochtends onder de douche. De spons is, nadat je hem goed nat hebt gemaakt, heel zacht en voelt fijn op de huid. Ik was bang voor een heftig scrub-effect, maar dat is er totaal niet. Je moet het meer als een massage zien, denk ik. Of zoals in de handleiding staat: een kleine schoonheidsbehandeling met een zacht peelende en diep reinigende werking. Als er nog uitgeveegde mascaravlekken rond mijn ogen zitten (de panda-look), krijgt de spons het zonder reiniger niet weg. Met reiniger (oatmeal cookie van Wat Maakt Je Mooi) gaat dat perfect. Of mijn huid er na de tijd echt beter door voelt, durf ik niet te zeggen. Maar ach, het is fijn om te gebruiken en ik heb er in ieder geval niets negatiefs aan gemerkt. Mijn huid ziet er de laatste tijd best oké uit, dus de spons is ook erg geschikt wanneer je huid gevoelig is voor acne. Of ik hem zelf opnieuw zou kopen weet ik niet, maar dat heeft niets met de spons te maken, dat komt vooral omdat ik een beetje een beauty-noob ben en niet helemaal wild kan worden van beauty-aankopen. Ik ben er in ieder geval tevreden mee en ik denk dat deze spons een hele fijne aankoop kan zijn als je nog op zoek was naar een natuurlijke en milde manier om je gezicht te reinigen!

konjac spons

Verkooppunten van de konjac spons vind je op hun website; o.a. Big Green Smile en Bewust Goed verkoopt ze.

En? Lijkt het je wat?

Dankjewel Konjac Sponge Company voor het toezenden van de spons! Lees mijn disclaimer voor meer info over reviews waarvoor ik producten heb gekregen van een bedrijf of webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Review: Konjac spons

 1. Marije schreef:

  Wat grappig. Ken eigenlijk alleen de konjac noedels maar dit klinkt zeker als iets om een keer te proberen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha jij denkt dus ook gelijk in eten, dat had ik ook toen ik er voor het eerst van hoorde 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Demi schreef:

  Wat een geinig product, en het ziet alleen al leuk uit, zo’n hartje op je badkamer! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. gerhilde maakt schreef:

  Ik had er ook nog nooit van gehoord eigenlijk, maar vegan, proefdiervrij en composteerbaar? Dat klinkt allemaal heel goed!

  | Reageer op deze reactie
 4. Marieke schreef:

  Ik heb ‘m ook (heb inmiddels al weer een nieuwe), en ik ben er super tevreden over! Mijn huid voelt een stuk zachter aan en ziet er egaler uit. En inderdaad, nog vegan en composteerbaar ook!

  | Reageer op deze reactie
 5. Fleur schreef:

  Leuk artikel! Ik heb zelf ook een konjac spons maar dan de groene versie en heb eerder de oranje versie gehad. Echt hele fijne dingetjes en ze zijn mild voor de huid. En een dikke plus dat het geheel natuurlijk is en composteerbaar.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk dat je er al meerdere hebt geprobeerd! Vond je dat er verschil in zat tussen de soorten?

   | Reageer op deze reactie
   1. Fleur schreef:

    Nee, eigenlijk niet zo. Het is wel een hele tijd dat ik de oranje/roze heb gehad maar ik merk geen verschil.

    | Reageer op deze reactie
 6. Shiralee schreef:

  Haha ja hij wordt zo ontzettend zacht! Ik heb een gevoelige huid maar over het algemeen geen last van acne, maar na ruim een week gebruik gemaakt te hebben van een konjac sponge zat mijn gezicht helemaal onder. Still recovering :’). Het is leuk om eens uit te testen, maar zoals je zegt een musthave is het niet. Leuk artikel en de spons ziet er best cute uit, haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh neee, wat jammer! Ik vond het ook wel een beetje spannend om te testen hoor, ik smeer niet zo snel meer iets nieuws op mijn gezicht omdat ik snel last krijg van een hoofd dat compleet onderzit. Maar hierbij gelukkig geen last van gehad!

   | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Het lijkt me een apart ding, maar dat komt ook doordat ik nooit sponzen gebruik (behalve voor de afwas 🙂 ).

  | Reageer op deze reactie
 8. Selma schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar klinkt niet slecht, alhoewel ik ook heel tevreden ben over mijn wasbare wattenschijfjes met kraanwater.

  | Reageer op deze reactie
 9. Lenneke schreef:

  Ik zal wel weer de enige zijn, maar het enige waar ik aan kan denken is een coño (a la Patrick met Joran van der Sloot) in een kajak. Wát een naam.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, ja nu je het zegt moet ik daar ook aan denken! Ik dacht gelijk aan vegetarische garnalen eigenlijk, wat zegt dit over ons? :p

   | Reageer op deze reactie
 10. Frances schreef:

  Ik reinig mijn gezicht tegenwoordig met een wasbare pad met wat kokosolie erop. Zo handig! Haalt alle make up er af, ook waterproof mascara (dat doe ik als eerste even met wat kokosolie op mijn vingers, over mijn wimpers wrijven en met een toiletpapiertje af deppen) en je hebt meteen een voedend laagje op je gezicht.
  Dit lijkt me best een leuk dingetje maar voor mij overbodig.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat kan inderdaad ook heel goed! Ik zit dan gelijk onder een triljoen puisten als ik dat doe, dus helaas werkt het voor mij niet, meh.

   | Reageer op deze reactie
 11. Linda schreef:

  Het ziet er leuk uit, maar ik houd het toch maar bij mijn miccelair water en facewash,,al ben ik er toch ook wel weer benieuwd naar 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Fabiola schreef:

  Ik gebruik de Konjac-spons al enige tijd (de zwarte versie) en ben er erg tevreden over. Mijn huid voelt na gebruik glad, alsof ik inderdaad een milde peeling heb gehad, zonder dat ik daarvoor met een agressieve scrub aan de gang moet. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Annika schreef:

  Ik ben ook nogal een beauty noob, en volg echt geen enkel beauty blog, maar ik ben altijd zo blij met jouw ‘beauty’ updates. Voelt veel normaler oid? :3 <3

  | Reageer op deze reactie
Back to Top