Review: Konjac spons

Ik kreeg iets geks toegestuurd waar ik nog nooit eerder van had gehoord: een konjac spons. Maar na een korte Google-sessie kwam ik erachter dat dit product in beautyland inmiddels al vrij bekend is. Zo schreef Serena van Beautylab in 2011 al een review over de konjac spons. Zij was daar destijds erg positief over. Ik vond het maar een gek ding, want het was zo hard en ik dacht dat ik er heel mijn hoofd mee kapot zou scrubben. Maar als beautyqueens het gebruikten, durfde ik het ook wel aan. Het bleek allemaal enorm mee te vallen. Het is best een fijn ding zelfs!

konjac spons

Konjac spons materiaal

Alle konjac sponzen zijn volledig gemaakt van plantaardige vezels en zijn daardoor vegan. Op de verpakking zie je naast het Cruelty-Free konijntje (proefdiervrij) ook het Vegan keurmerk staan. Konjac is een plant die ik al kende van de vegetarische gamba’s! Deze zijn gemaakt op basis van de konjacwortel. Blijkbaar is dit een multifunctioneel plantje, want er kunnen dus ook sponzen van worden gemaakt. De konjac spons is in verschillende varianten te koop. De spons die ik ontving is de Konjac & Pink clay facial sponge puff in de vorm van een hartje, deze is verrijkt met roze klei en zou daarom goed zijn voor een vermoeide huid. Ha, dat is wel van toepassing op mij. Je hebt ze ook met rode klei, groene klei, bamboe-houtskool, kamille en groene thee. Ook is er een naturel variant die voor 100% uit konjacvezels bestaat.

konjac spons

konjac spons

Gebruik

De spons haalde ik als een hard en ruw ding uit de verpakking. Hm.. Ik zag het nog niet helemaal zitten om dit op mijn gezicht te gebruiken, omdat ik een vrij gevoelige huid heb. Voor het eerste gebruik dompel je de spons in lauw water. De konjac spons zuigt het water op en wordt hééél zacht. Ah, dat is stukken beter! Nu kan je de spons gebruiken om je gezicht mee te reinigen. Omdat de spons al is verrijkt met klei, hoef je er geen aparte reiniger bij te gebruiken. Al is dat wel aan te raden als je veel make-up op je hoofd gesmeerd hebt, vind ik zelf dan. Na gebruik spoel je de spons met schoon water en knijp je hem goed uit. Maar let op: wring hem niet uit, ik denk dat je hem dan kapot zou scheuren namelijk. Daarna hang je het ergens op te drogen tot je de spons weer voor een volgende keer gebruikt. Je mag hem trouwens ook voor enkele minuten in een pan met kokend water leggen om de spons steriel te maken, maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Volgens de handleiding kan je de konjac spons twee tot drie maanden gebruiken. Daarna mag hij in de groene container, want doordat het materiaal 100% plantaardig is, is het composteerbaar.

konjac sponskonjac spons

Ervaring

Om ’s avonds mijn make-up eraf te halen, gebruik ik nog steeds trouw mijn wasbare wattenschijfjes met een reiniger (micellair water van HEMA). Deze spons gebruik ik ’s ochtends onder de douche. De spons is, nadat je hem goed nat hebt gemaakt, heel zacht en voelt fijn op de huid. Ik was bang voor een heftig scrub-effect, maar dat is er totaal niet. Je moet het meer als een massage zien, denk ik. Of zoals in de handleiding staat: een kleine schoonheidsbehandeling met een zacht peelende en diep reinigende werking. Als er nog uitgeveegde mascaravlekken rond mijn ogen zitten (de panda-look), krijgt de spons het zonder reiniger niet weg. Met reiniger (oatmeal cookie van Wat Maakt Je Mooi) gaat dat perfect. Of mijn huid er na de tijd echt beter door voelt, durf ik niet te zeggen. Maar ach, het is fijn om te gebruiken en ik heb er in ieder geval niets negatiefs aan gemerkt. Mijn huid ziet er de laatste tijd best oké uit, dus de spons is ook erg geschikt wanneer je huid gevoelig is voor acne. Of ik hem zelf opnieuw zou kopen weet ik niet, maar dat heeft niets met de spons te maken, dat komt vooral omdat ik een beetje een beauty-noob ben en niet helemaal wild kan worden van beauty-aankopen. Ik ben er in ieder geval tevreden mee en ik denk dat deze spons een hele fijne aankoop kan zijn als je nog op zoek was naar een natuurlijke en milde manier om je gezicht te reinigen!

konjac spons

Verkooppunten van de konjac spons vind je op hun website; o.a. Big Green Smile en Bewust Goed verkoopt ze.

En? Lijkt het je wat?

Dankjewel Konjac Sponge Company voor het toezenden van de spons! Lees mijn disclaimer voor meer info over reviews waarvoor ik producten heb gekregen van een bedrijf of webshop.

Back to Top