Tweedehands vondsten: ‘Het Goed’ in Enschede

Ik was het helemaal vergeten te melden, maar ik doe deze maand weer mee met de Buy Nothing New Maand. In januari dit jaar deed ik er ook al aan mee maar oktober is eigenlijk de officiële maand. Ik mag dus niets nieuws kopen deze maand, challenge accepted. (Ik heb stiekem al vals gespeeld, daar lees je morgen meer over). Oude dingen mag ik gelukkig wél kopen, dat deed ik gisteren dan ook bij kringloopwinkel Het Goed in Enschede.

Ik had hier een oude-oude TV staan (voor de Xbox en de Playstation) maar die was niet goed/scherp/groot genoeg voor GTA V, ofzo. Dus Steve kocht een nieuwe-oude TV van een vriend over zodat hij met een gerust hart auto’s kan jatten en prostituees in elkaar kan slaan (gezellig spelletje dat GTA hoor). De oude-oude TV brachten we gisteren naar de kringloop en toen kon ik uiteraard niet met lege handen naar huis!

Het was overigens de bedoeling dat ik deze blogpost vanochtend vroeg online zou zetten want het is vandaag Nationale Kringloopdag. Of nouja, wàs. Daar heb je nu niet zoveel meer aan. Ik heb een goed excuus; er zit namelijk een hele grote spin in mijn studio en ik ben als de doood voor spinnen. Tot vanmiddag zat hij dichtbij mijn bureau. As we speak zit ik met mijn rug naar hem of haar toe, wat me nog steeds niet een heel lekker gevoel geeft, maar goed, leven op het randje #yolo. Dus sorry voor deze late mededeling waar je niets aan hebt, maar wat mij betreft is het elke dag kringloopdag hoor!

Vintage Finds

oranje remington typemachine

Sperry Remington Typemachine – Gekocht voor 12,95 eurotypemachine brief

Thuis kwam ik erachter dat de typemachine kapot was, gelukkig kon Steve hem maken yes! Als test schreef hij deze liefdesbrief. Vet romantisch.remington typemachine

It’s so pretty. Er moet nog wel een nieuw inktlint in maar verder is ‘ie zo goed als nieuw! Nu heb ik al twee typemachines, mijn eerste typemachine kan je in deze blogpost zien.ketting

Korte kralenketting met mooie sluiting – Gekocht voor 3,75 euroglas met appels

Oma glaasje voor appelsap – Gekocht voor 0,35 eurodvd the fall

DVD van The Fall (megasupergoedemooie film!) – Gekocht voor 1,95 euro

konijnenberg lepel

Theelepel met een konijntje en een paddestoelenboek – Gekocht voor 1,75 en 3,75 euro
paddestoelen boek 3

Het paddestoelenboek heeft de titel ‘Kleine Flora’ en komt uit 1962. Ik kocht hem omdat ik de plaatjes zo leuk vond; 93 zwart-wit en 8 gekleurde tekeningen. 

paddestoelen boek 1

“Wanneer aan het einde van de zomer de bloemen hun vruchten gaan vormen, de trekvogels ons land verlaten en nog iets later de bladeren van boom en struik verkleuren, dan zal de natuur voordat zij haar winterslaap ingaat nog eenmaal een opleving vertonen. Een opleving, zo plotseling, fantastisch en kleurrijk, dat een ieder die buiten wandelt er door getroffen moet worden. Dan wordt het bos door de paddestoelen tot een sprookjeswereld herschapen en deze geheimzinnigheid heeft van oudsher velen geboeid.” (p. 7) mint-hartje

Sfeerimpressie van de kringloopwinkel

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with x1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with x1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with t1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with x1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik vind Het Goed een hele fijne en mooie kringloopwinkel omdat er veel ruimte is (2309 m2 verkoopvloer oppervlakte!) en alles is netjes georganiseerd. Daar kunnen andere kringloopwinkels nog van leren (zoals die aan de Emmastraat, ik heb nog steeds een fobie door de gebruikte urinepotjes die ik daar tegenkwam, iewww). Dus ben je in de buurt, breng hier een bezoekje!

Adres: Lonnekerbrugstraat 99 in Enschede

Back to Top