Zonde #2: Het Frummelding

Ik heb weer iets gekocht, iets nieuws. Gaat goed deze Buy Nothing New maand! Maar ik had er niet zo over nagedacht, het was nogal een impulsieve aankoop. Goede verkooptactiek om met een kraampje met frummeldingen op de lancering van de eerste ADHD glossy te staan, hoor. Want daar was ik gisteren met Suzanne, zij had twee kaartjes gewonnen voor de lancering en vroeg of ik mee wilde. Ik twijfelde geen moment (oké stiekem wel, want een zaal vol ADHD’ers leek me vooral heel druk en laat ik daar nu net niet zo van houden) maar het leek me ook heel leuk omdat ik niet zo in het AD(H)D wereldje thuis ben en ook maar weinig AD(H)D’ers ken. Dus ik was best benieuwd.

Tangle

Frummelen

Sinds ik ben gestopt met roken (6 maanden, 23 dagen en 13 uur geleden) is de hel losgebarsten, ik friemel met m’n vingers en ik bijt m’n nagels (daar stopte ik mee in de zomer maar toen begon het collegejaar) omdat m’n hoofd nooit in zen-modus gaat. Dus toen ik bij één van de kraampjes op de lancering friemeldingen zag, Tangles heten ze officieel, dacht ik jaaa dat moet ik hebben! Dus kocht ik er één. Pas veel later toen ik na de lancering met Suzanne naar de Starbucks ging om daar Aline en Thomas te meeten (wat onmeunig leuk was) realiseerde ik me dat ik eigenlijk niets mocht kopen. Gelukkig kon ik de stress en paniek wegfrummelen met m’n nieuwe frummelding. Het werkt best aardig, vooral tegen het nagelbijten.

suzan adhd magazine

ADHD Glossy

SUZAN!i is de eerste ADHD glossy óóit. Het blad kwam tot stand om een tegengeluid te geven aan al het negatieve nieuws in de media (boe, alle kindjes worden volgepropt met pilletjes, waarom mag je niet meer druk zijn tegenwoordig, blabla, je kent het wel). Het magazine is onwijs dik, hij telt zo’n 160 pagina’s, en gaat in op veel verschillende onderwerpen die met ADHD te maken hebben. Er staan columns in van doktoren en onderzoekers maar ook van ouders en vooral van ervaringsdeskundigen. Van wat ik er tot nu toe van heb gelezen staan er veel herkenbare dingen in maar ook een hoop dingen waar ik niet zo veel mee heb omdat ze over de H in de ADHD gaan en die letter heb ik niet (tenzij ik met Aline en Suzanne bij de Starbucks zit of meer dan 1 wijntje op heb). Ik heb eigenlijk nog veel meer over het blad en over de lancering te vertellen maar dat kan je ook op Suzanne’s blog lezen, dus hier wat plaatjes:

Plaatjes

adhd glossy kookrubriek
Ik moest hier gisterenavond zo hard om lachen, dit had namelijk net zo goed ‘koken met Iris’ kunnen heten want zo gaat het er hier ook elke avond aan toe (p. 42)
adhd vol hoofd
‘Modder en pudding in m’n hoofd’ noemde ik dat altijd toen ik nog geen ADD-stempeltje had (p. 67)
adhd column
Mooie column van Derek Otte, héél herkenbaar ook (p. 136)
adhd versje
Gedicht door Elske de Korver. Ik was ooit heel enthousiast begonnen met breien trouwens, maar na een halve sjaal had ik geen zin meer (p. 117)

Beroemd

Er waren verschillende kraampjes in de zaal waar de lancering plaats vond, die ene waar ik het frummelding kocht was van Speel Leer Doen, een webshop voor educatief spel- en leermateriaal. Daarnaast stond een kraampje van Impuls, een vereniging voor ADHD’ers. Zij brengen elk kwartaal het tijdschrift ‘Impulsief’ uit. “Hé, jij bent Iris!” zei de vrouw achter het kraampje. Ze liet mij zien dat ik in het laatste nummer sta met mijn blog. Dat wist ik nog helemaal niet, heel leuk!

media impuls oktober13

Zinnige linkjes

SUZAN!i – hier kan je de ADHD glossy bestellen voor €9,95 incl. verzendkosten;
Speel Leer Doen – daar kan je o.a. Tangles (dat frummelding) bestellen;
Impuls – voor meer info over de vereniging achter het blad dat ik hierboven noemde.

Back to Top