Filmtips XXII

Ik kijk te veel series! Het kijken van films schoot er beetje bij in. Toch heb ik in juli wel een aantal films gekeken, maar ik vond het lastig om er 5 leuke uit te pikken, al is het aardig gelukt, geloof ik. Ze zijn leuk op hun eigen manier. De laatste drie films zijn trouwens te bekijken op Netflix.

film the fault in our stars

The Fault in our Stars (2014) – Vorig zomer las ik het gelijknamige boek van John Green, ik huilde tranen en snot, het verhaal maakte echt indruk op mij. Het boek las makkelijk weg, maar over het algemeen ben ik toch meer een filmkijker dan een lezer, ik keek dus erg uit naar de film. Ik zag hem in de bioscoop en moest moeite doen om niet te huilen (maar het was me gelukt!). Ik hoor veel verschillende dingen over de film, maar persoonlijk vond ik hem erg goed. Niet beter of slechter dan het boek, ik vind dat toch altijd lastig om te vergelijken. Hier vind je de trailer, mocht je niet bekend zijn met het verhaal.

film joe

Joe (2013) – De vorige film die ik noemde is op zijn zachts gezegd verdrietig, maar Joe is helemaal een ‘feel bad’ film. De sfeer is grimmig en het verhaal is rauw in beeld gebracht. Joe heeft een crimineel verleden, heeft altijd een fles drank bij zich en wordt snel agressief. Niet het allerbeste rolmodel. Gary, een 15-jarige jongen, komt voor hem werken. Ook hij komt uit een slechte omgeving, maar voor hem is er nog hoop om op het goede pad te blijven. Joe beschermt hem en ze worden vrienden. Ondanks dat het best een nare film is om te kijken, vond ik hem het zien waard omdat alles zo mooi in beeld is gebracht. Bekijk hier de trailer.

film how to be a man

How to be a Man (2013) – Deze film was.. Apart. Misschien omdat ik er iets anders van had verwacht. De humor is grof, dus je moet ervan houden. Ik vond het wel een grappige film om te kijken, niet heel bijzonder, gewoon leuk. Steve vond de film helemaal geweldig trouwens. Wanneer Mark McCarthy geconfronteerd wordt met kanker, huurt hij een cameraman in om een ‘How to be a man’ video te maken voor zijn ongeboren zoon. Hij laat zien hoe je voor jezelf opkomt als je wordt gepest, maar ook hoe je heroïne gebruikt, oh oké. De hoofdpersoon wordt gespeeld door Gavin McInnes, co-founder van Vice. De nachtmerrie van elke feminist. Dus niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd. De trailer vind je hier.

film dunya en desie

Dunya & Desie (2008) – En nu even heel iets anders: Dunya & Desie, jeugdsentiment! Ik vond de serie vroeger geweldig om te kijken, de film is ook fantastisch. De film gaat over hartsvriendinnen Dunya en Desie. Dunya wordt uitgehuwelijkt aan haar achterneef en Desie raakt zwanger van haar rijlesinstructeur. Samen met Dunya gaat ze opzoek naar haar biologische vader in Marokko, om te kunnen beslissen of ze het kindje moet houden of niet. Je kan de film op Netflix zien, maar als je geen Netflix hebt is hij hier ook online te bekijken.

film girl in progress

Girl in Progress (2012) – Mijn hoofd zat vol en ik was even helemaal klaar met alles, ik bestelde sushi en zocht een niet al te moeilijke film uit. Normaal ben ik meer van de filmhuis drama’s, maar als je gewoon even niet wilt nadenken dan zijn films zoals Girl in Progress ideaal. En Eva Mendes speelt erin, dat maakt ook een hoop goed, ze is zo mooi! Ze speelt Grace, de moeder van Ansiedad. Ansiedad wil zo snel mogelijk volwassen worden en maakt een to do list met dingen geïnspireerd uit coming of age verhalen die ze moet lezen voor school. Een perfecte film voor een zondagmiddag. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Filmtips XXII

 1. Lauriëtte schreef:

  Aah Dunya & Desie! Zeker jeugdsentiment! Had wel verwacht dat die film een stuk ouder al zou zijn, maar 2008 is nog niet zo super lang geleden. Ik vond The Fault in our Stars een hele mooie film 🙂 Ook niet perse beter of niet vergeleken met het boek. Gek genoeg heb ik bij zowel het boek als de film niet hoeven huilen! 😮

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat dacht ik ook al! Al lijkt 2008 in mijn hoofd maar twee jaar geleden, terwijl de film dus eigenlijk al zes jaar oud is :p

   | Reageer op deze reactie
 2. Nanda schreef:

  Zitten leuke films tussen volgens mij, heb alleen Dunya & Desie gezien. Ik kijk de laatste tijd ook veel meer tv series dan films, terwijl ik nog wel een hele films to watch lijst heb haha.

  | Reageer op deze reactie
 3. Anne schreef:

  Ohh, Dunya en Desie vond ik zo geweldig <3 Ik zag dat ze nu ook weer de afleveringen herhalen op televisie, jeugdsentiment (en tegelijkertijd voel ik me dan echt een heel oud vrouwtje, haha)! Naar The fault in our stars ben ik wel heel benieuwd, maar ik zag dat mijn 18-jarige hipsternichtje er helemaal idolaat van was en toen begon ik te twijfelen of het wel iets voor mij zou zijn.. :') Misschien toch maar proberen!

  | Reageer op deze reactie
 4. Benthe schreef:

  TFIOS is wel dé film van deze zomer! Ik vond hem ook erg goed. En Dunya & Desie is ultiem jeugdsentiment!

  | Reageer op deze reactie
 5. Sophie schreef:

  TFIOS vond ik een prachtige film. Voor het eerst dat ik naar de film ging zonder het boek te lezen, ik ben nu bezig met het boek! Dunya&Desie is niet helemaal mijn ding maar How To Be A Man klinkt wel grappig 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Fleuri-anne schreef:

  Schaam me een beetje, maar heb de film Dunya & Desie nooit eerder gezien. Keek wel de serie. Maar het is goed gekomen. Ik heb de film na het lezen van je blog meteen aangezet en ben er voor gaan zitten, haha!

  | Reageer op deze reactie
 7. Karlijn schreef:

  Ik had wat tranen in mijn ogen bij de TFIOS maar dat kwam waarschijnlijk ook doordat de gehele bioscoopzaal om me heen zat te snotteren 😛

  | Reageer op deze reactie
   1. iris schreef:

    Ik ga proberen om er de volgende keer een Zooey Deschanel film bij te zetten, want dit kan natuurlijk niet! 😉

    | Reageer op deze reactie
 8. Melanie schreef:

  Oh fuck, ik moest bij de trailer al janken van the fault in our stars! Dat wordt nog wat… Was net aan het boek begonnen toen de film uitkwam, wilde deze perse eerst gelezen hebben en daarna pas naar de film. Denk dat ik snel moet zijn, hij draait natuurlijk inmiddels al een tijdje!

  | Reageer op deze reactie
 9. Dagmar schreef:

  Wauw superleuke tips! Ik ben heel benieuwd, want ik ken deze allemaal nog niet 😀 Heel erg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 10. Ilse schreef:

  Dunya en Desi heb ik nog gezien in de bioscoop, ghèhè! Was dat alweer in 2008? – Wauw. TFIOS wil ik ook nog zien, maar nu nog niet.
  De enige film waar me niks aan lijkt, is Joe. Dat accent irriteert me altijd. xD
  Oe, ik wil “Girl In Progress” wel zien! En “How To Be A Man” eigenlijk ook wel, maar ik kan die nergens vinden. Damn it.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha ja tell me about it, ik keek die film zonder ondertiteling en sommige delen waren zo lastig te verstaan door dat accent! How To Be a Man staat op Netflix trouwens, mocht je dat hebben.

   | Reageer op deze reactie
   1. Ruby schreef:

    Als er een film niet op de nederlandse Netflix staat, kun je voor Google Chrome een app downloaden, die heet Hola. Daar mee kun je je land veranderen en dan staan er echt bizar veel films en docu’s op netflix, alleen heb je dan geen ondertiteling…

    En ik vind dit altijd zo’n fijn rubriek als je even niet weet welke film je kunt gaan kijken! Oooh Dunya en Desi, geweldig!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Die app gebruik ik ook, heel handig inderdaad. Alleen jammer dat er niet zoiets is voor wanneer je Netflix via de Playstation kijkt, want dat doen we hier het meest. En ik ben blij dat je de rubriek leuk vindt 😀

     | Reageer op deze reactie
 11. Marion schreef:

  Dunya en Desi was net na mijn tijd. Misschien moet ik gewoon voor de lol nu op mijn 37e die film gaan checken. Strak plan 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja gewoon doen hoor! Volgens mij kan je er nooit te oud voor zijn. Je bent zo jong als dat je je voelt toch 😉 Blijft leuk!

   | Reageer op deze reactie
 12. Willemvk schreef:

  Joe heb ik ook op mijn lijstje ‘te kijken’ staan. Toch maar wat hoger op het lijstje zetten dus

  | Reageer op deze reactie
 13. Marieke schreef:

  Ik vond The Fault in Our Stars ook prachtig! En jaaaa, Dunya & Desie! Die twee meiden waren mijn eerste echte interviews-met-BN’ers. Superleuke dames, ben blij dat ze het me niet moeilijk maakten. 😉

  Herkenbaar trouwens, van dat te veel series kijken en dus geen films, haha.

  | Reageer op deze reactie
 14. Noelle schreef:

  Oh fijne filmsmaak heb je! Dunya & Desie heb ik een paar weken geleden gezien – omdat ik vroeger gek was op de serie 🙂 TFIOS moet ik een keer alleen zien, zodat ik lekker kan janken. Ik ga de trailers van jouw lijstje eens bekijken!

  | Reageer op deze reactie
 15. Saskia schreef:

  Dunya en Desie, geweldig!!!!! Volgens mij wordt nu de serie elke avond herhaald op tv.
  Ik keek dat altijd samen met mijn moeder. De film was ook geweldig. Binnenkort maar weer eens kijken. TFIOS gezien in de bios en ik kon het NIET droog houden. Haha. Boek vond ik ook mooi. Voor Jou van JoJo Moyes (boek) is tevens ook prachtig!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik hoor veel positieve dingen over dat boek! Ik ben er zo benieuwd naar. Helaas heb ik nog 100 ongelezen boeken in mijn kast staan en ben ik de sloomste lezer ooit, dus het zal nog wel even duren voordat ik daar aan kan beginnen. Maar hij staat op mijn lijstje in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
 16. bloemkolie schreef:

  Leuke films!
  Heb je blue is the warmest color (La vie d’Adèle) al gezien?
  Als ik dit rijtje zo zie vind ik die er ook wel tussen passen 🙂
  Dankjewel voor de tips

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh nee, daar heb ik nog nooit van gehoord, bedankt voor de tip!

   | Reageer op deze reactie
 17. Osina schreef:

  Oeh, Dunya & Desie op Netflix? YES! Fault In Our Stars heb ik NOG niet gezien. Girl in Progress lijkt mij een leuke film!

  | Reageer op deze reactie
 18. Sophie schreef:

  Wat een schande dat ik nog nooit de Dunya & Desie film heb gekeken, ik vond de serie altijd zo leuk! Ik ga vanmiddag tijd vrijmaken en hem kijken, thx voor de tip Iris 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. annouska schreef:

  Oeh Joe hebben wij vorige week zitten kijken, zo toffe film. En Dunya en Desie blijft leuk!

  | Reageer op deze reactie
 20. Rianne schreef:

  The Fault in our Stars vond ik zooo mooi! En Dunya en Desie ga ik ook maar eens kijken, nooit gezien!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top