Filmtips XXII

Ik kijk te veel series! Het kijken van films schoot er beetje bij in. Toch heb ik in juli wel een aantal films gekeken, maar ik vond het lastig om er 5 leuke uit te pikken, al is het aardig gelukt, geloof ik. Ze zijn leuk op hun eigen manier. De laatste drie films zijn trouwens te bekijken op Netflix.

film the fault in our stars

The Fault in our Stars (2014) – Vorig zomer las ik het gelijknamige boek van John Green, ik huilde tranen en snot, het verhaal maakte echt indruk op mij. Het boek las makkelijk weg, maar over het algemeen ben ik toch meer een filmkijker dan een lezer, ik keek dus erg uit naar de film. Ik zag hem in de bioscoop en moest moeite doen om niet te huilen (maar het was me gelukt!). Ik hoor veel verschillende dingen over de film, maar persoonlijk vond ik hem erg goed. Niet beter of slechter dan het boek, ik vind dat toch altijd lastig om te vergelijken. Hier vind je de trailer, mocht je niet bekend zijn met het verhaal.

film joe

Joe (2013) – De vorige film die ik noemde is op zijn zachts gezegd verdrietig, maar Joe is helemaal een ‘feel bad’ film. De sfeer is grimmig en het verhaal is rauw in beeld gebracht. Joe heeft een crimineel verleden, heeft altijd een fles drank bij zich en wordt snel agressief. Niet het allerbeste rolmodel. Gary, een 15-jarige jongen, komt voor hem werken. Ook hij komt uit een slechte omgeving, maar voor hem is er nog hoop om op het goede pad te blijven. Joe beschermt hem en ze worden vrienden. Ondanks dat het best een nare film is om te kijken, vond ik hem het zien waard omdat alles zo mooi in beeld is gebracht. Bekijk hier de trailer.

film how to be a man

How to be a Man (2013) – Deze film was.. Apart. Misschien omdat ik er iets anders van had verwacht. De humor is grof, dus je moet ervan houden. Ik vond het wel een grappige film om te kijken, niet heel bijzonder, gewoon leuk. Steve vond de film helemaal geweldig trouwens. Wanneer Mark McCarthy geconfronteerd wordt met kanker, huurt hij een cameraman in om een ‘How to be a man’ video te maken voor zijn ongeboren zoon. Hij laat zien hoe je voor jezelf opkomt als je wordt gepest, maar ook hoe je heroïne gebruikt, oh oké. De hoofdpersoon wordt gespeeld door Gavin McInnes, co-founder van Vice. De nachtmerrie van elke feminist. Dus niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd. De trailer vind je hier.

film dunya en desie

Dunya & Desie (2008) – En nu even heel iets anders: Dunya & Desie, jeugdsentiment! Ik vond de serie vroeger geweldig om te kijken, de film is ook fantastisch. De film gaat over hartsvriendinnen Dunya en Desie. Dunya wordt uitgehuwelijkt aan haar achterneef en Desie raakt zwanger van haar rijlesinstructeur. Samen met Dunya gaat ze opzoek naar haar biologische vader in Marokko, om te kunnen beslissen of ze het kindje moet houden of niet. Je kan de film op Netflix zien, maar als je geen Netflix hebt is hij hier ook online te bekijken.

film girl in progress

Girl in Progress (2012) – Mijn hoofd zat vol en ik was even helemaal klaar met alles, ik bestelde sushi en zocht een niet al te moeilijke film uit. Normaal ben ik meer van de filmhuis drama’s, maar als je gewoon even niet wilt nadenken dan zijn films zoals Girl in Progress ideaal. En Eva Mendes speelt erin, dat maakt ook een hoop goed, ze is zo mooi! Ze speelt Grace, de moeder van Ansiedad. Ansiedad wil zo snel mogelijk volwassen worden en maakt een to do list met dingen geïnspireerd uit coming of age verhalen die ze moet lezen voor school. Een perfecte film voor een zondagmiddag. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top