De P van PMS

Ik was even wat stiller hier, dat leek mij verstandiger. In tijden van PMS ben ik namelijk niet zo aardig. Maar hé, wie wel? Ik zat al aan blogonderwerpen te denken als de top 10 mensen die ik griep toewens en waarom penopauze-mannen met een bierbuik varkens zijn. Maar daar maak ik vast geen vrienden mee. Dus toen wilde ik maar een stomme blogpost schrijven over PMS, zodat jullie in ieder geval weten dat ik nog leef. Maar toen ik de titel voor deze blogpost intypte, bedacht ik mij ineens dat ik véél leuker nieuws heb. Ik heb namelijk mijn P in ontvangst mogen nemen!

de p van pms

De P van Propedeuse

Kijk nou, wat een blijhoofd. Ik wist natuurlijk in de zomervakantie al dat ik mijn propeuse ein-de-lijk binnen had. Maar ik kon hem deze week pas ophalen. En als je dat blaadje dan echt vast hebt, is het toch wel heel tof ineens. Dit blaadje betekent dat ik álle vakken van het eerste jaar heb afgesloten. Dat betekent dat ik nóóit weer Ontwikkelingspsychologie hoef te leren, nooit weer Sociale Psychologie hoef te herkansen en nevernooitnietmeer hoef te ploeteren voor Statistiek 1 en 2. Hallelujah!p van propedeuse

Bloed, zweet en tranen

Op de bijbehorende cijferlijst staan twee negens, verstopt tussen wat zesjes en een vrijstelling. Die haalde ik afgelopen collegejaar voor de twee vakken waarvan ik dacht dat ik ze nóóit zou halen: Statistiek 1 en Bio-Neuropsychologie. Dat ik uiteindelijk drie jaar over mijn P deed, maakt mij niets uit. Op een gegeven moment dacht ik namelijk dat ik hem over tien jaar nog niet zou hebben. Vooral toen de studieadviseur vorig jaar ‘adviseerde’ dat ik beter terug kon gaan naar het HBO. Ja, doei. Gelukkig sprak ik later met de allerliefste studiedecaan, zij zei dat het allemaal wel goed kwam. Soms moet je dat gewoon even horen. Op naar het volgende blaadje, mijn Bachelor diploma. Maar die komt ook steeds dichterbij. Wel met een slakkengangetje, maar ach, zo zie je maar weer: niets is onmogelijk. Laat je dat niet wijs maken hoor. (Toch nog een beetje Dr. Iris advies, ik kon het niet laten.)

Don’t hurry, be happy

En neem nog een chocolaatje.

p van chocolade

Back to Top