Firefly Natural Drinks: welke is het lekkerste?

Ik zat eigenlijk op een ander pakketje te wachten toen de postbode aanbelde. Ik vond het ook al wat zwaar aanvoelen, toen ik het pakketje opende zaten er deze vrolijke flesjes in. Dat zijn de leuke pakketjes! Ik ontving zes flesjes Firefly met elk een ander smaakje en hip design, wat ik ervan vond lees je hier!

firefly natural drinks

Natuurlijke vruchtensappen met kruidenextracten

De Firefly drankjes zijn natuurlijke vruchtensappen met kruidenextracten, een soort van natuurlijke energiedrankjes. Omdat de tentamens steeds dichterbij komen, kan ik dat wel gebruiken! De drankjes zijn puur natuur, je vindt er geen E-nummers of drie kilo aan suikers in zoals bij doorsnee frisdranken. Yay! De ingrediënten per flesje kan je hier vinden. De flesjes zijn van glas en de mooie verpakking is een wikkel van plastic die je er heel makkelijk af kan halen door een scheurstrookje. Zo kan je het glas en het plastic makkelijk recyclen, of je kan de flesjes voor iets anders bewaren.

firefly grapefruit passionfruit

Verkooppunten

Firefly komt uit Engeland en is hier in Nederland volgens mij nog redelijk onbekend, ik was ze nog niet eerder tegen gekomen in ieder geval. De flesjes worden onder andere verkocht bij Gezond & Wel winkels, bij de Spar in Rotterdam en Leiden, de Jumbo in Hilversum en via Google zag ik ook dat enkele AH XL’s ze blijkbaar verkopen. De prijs ligt rond de 2 euro.

firefly smaken

Review door I. & S.

I. is Iris en S. is haar lieftallige maar nuchtere boyfriend.

De eerste die ik probeerde was die in de smaak Peach & Green Tea:
I: “Oeh, dit is lekker. Maar wel een beetje zoet. Proef eens!”
S: “Hm, smaakt een beetje naar ranja met te veel water.”

Later op de dag, toen we keihard aan het studeren waren (I. voor Human Factors Engineering en S. voor Marketing) gingen we voor een andere smaak; Grapefruit & Passionfruit:
I: “OEH, deze is écht lekker! Hij smaakt naar iets.. Maar wat?”
S: “Ja deze vind ik ook lekker. Het smaakt een beetje naar Dubbel Fris?”
I: “Neeeee, naar die roze Fanta met grapefruit alleen dan minder zoet en en zonder prik, deze is mijn favoriet denk ik. Ai lufff greepfroet.” (Mijn Engelse uitspraak is niet zo goed)

De volgende dag pakte ik Kiwi, Lime & Mint uit de koelkast. Hier was ik het meest benieuwd naar, voornamelijk omdat ik de kleur van het flesje zo leuk vond.
I: “Woooow, dit is net een Mojito! Lekkerrr. Proef eens, proef eens!”
S: “Meh.”
I: “Mooi, geef maar weer hier dan.”

firefly drinks smaken

Review door I. (en een beetje van S.)

Ik twijfelde gisteren hard welke ik nu zou nemen maar besloot dat ik de twee leukste flesjes voor het laatst zou bewaren. Het werd dus Pomegranate & Elderflower:
I: “Hé, deze is een beetje scherp. Oh, er zit ook chili in. Dit is m’n nieuwe favoriet!”
S: “Ja! Lekker!”
I: “Niet alles opdrinken!”

S. was volgens mij het meest benieuwd naar de Passionfruit & Blueberry smaak. “Ooh la la. Get in the mood with Love Potion. Passionfruits and blueberries spiced up with nature’s naughtiest ingredients.. Ooh I say!” staat namelijk op de achterkant van het flesje. Dus.
I: “Hm. Dit is niet mijn favoriet. Hij smaakt heel gezond, door de bramen, denk ik.”
S: [wacht in spanning af]
I: [studeert tot diep in de nacht]

Vandaag ben ik in m’n uppie thuis, dus zonder de hulp van S. heb ik de zware taak om het laatste flesje te testen: Bramley Apple & Ginger, en in mijzelf te praten wat ik ervan vind.
I: “Wowie, dit smaakt.. bijzonder”
[5 minuten later]
I: “Het is even wennen; het smaakt naar appelsap alleen dan iets zuurder en met een vleugje gember. In het begin smaakt dat best gek maar na een paar slokjes is het best lekker!”

firefly kiwi lime mint

Het grapefruit-drankje in het felgroene flesje én het granaatappel-drankje in het zilveren flesje zijn de terechte winnaars. Als ik die tegenkom in een winkel hier in de buurt koop ik ze sowieso weer. De non-alcoholic Mojito in het mintgroene flesje krijgt de troostprijs want die vond ik ook heel lekker alleen S. iets minder. Ik sip nog even van m’n Britse appelsapje in de hoop dat mijn Engelse uitspraak ooit nog eens beter wordt en ga weer verder met studeren, goodbaai!

Kennen jullie de Firefly drankjes al?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top