4 tips voor je zoektocht naar leuke films

De maandelijkse filmtips komen er bijna weer aan, maar eerst een aantal tips om aan meer filmtips te komen; filmtipception. Natuurlijk kan je hier al mijn filmtips terugvinden en hier vind je een lijstje met alle films die ik dit jaar heb gezien (bijna 150!), als ik de film leuk vond staat er een hartje achter. Maar misschien vind jij mijn filmtips wel hartstikke stom of heb je de meeste films inmiddels al gezien. Dan zijn deze vier websites die ik op reddit tegenkwam heel handig!

1. Which movie to watch

which movie to watch
Random movie generator waarbij je kan selecteren op genre

Which Movie to Watch – Een hele simpele maar doeltreffende filmzoekwebsite. Je gaat naar de website en hij laat direct een willekeurige film zien inclusief trailer die direct wordt afgespeeld. Heb je de film al gezien of is het niet zo je ding? Klik op pick again en je krijgt een nieuwe filmsuggestie. Links kan je een selectie maken uit bepaalde genres, handig als je bijvoorbeeld totaal niet van horrorfilms houdt maar wel een sucker bent voor drama en docu’s (zoals ik).

2. TasteKid

tastekid
Filmsuggesties op basis van jouw favo films

TasteKid – Deze website heb ik een hele poos geleden ook al eens genoemd in een blogpost, dit is altijd mijn favoriete filmzoekwebsite geweest. Volgens mij gebruik ik deze al sinds mijn 15e dus inmiddels heb ik de meeste filmsuggesties wel gezien waardoor ik hem niet zo vaak meer gebruik. Maar ik ben er altijd heel tevreden over! Je geeft één of meerdere filmtitels en op basis daarvan krijg je een lijstje met filmsuggesties. Werkt ook voor muziek, series, boeken, auteurs en games.

3. Criticker

criticker
Zoek films op genre én periode van wanneer ze zijn uitgebracht

Criticker – Deze website heb ik nog niet zo veel gebruikt, waarschijnlijk omdat ‘ie er zo lelijk uitziet. Hé, het oog wil ook wat. Maar van wat ik er tot nu toe heb gezien, geeft de website goede filmsuggesties. Ik vind het vaak nog wel eens vervelend om veel oude films of juist te nieuwe films, die nog moeten uitkomen, tegen te komen die ik toch niet wil zien. Op Criticker kan je een selectie maken op genre én periode; handig als je alleen comedy films wil zien die van 2000 tot 2012 zijn uitgebracht of juist een hele oude horrorfilm wil kijken.

4. Jinni

jinni
Alles in één fimzoekwebsite, selecteer op genre, mood, plot, etc.

Jinni – Dit is een nieuwe persoonlijke favoriet! Je kan een selectie maken op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door net als bij TasteKid een film te noemen die je leuk vindt, in dat geval typ je ‘like: Moonrise Kingdom’ en je krijgt een hele boel films te zien die hier op lijken. Aan de linkerkant kan je je zoekopdracht ‘sqeezen’ door een selectie te maken op mood, plot, genres, periodes, enzovoorts. Maar het gaat nog verder, als je zin heb in een hippiefilm kan je ook heel simpel zoeken naar ‘hippie’, hoe tof is dat? Andere voorbeelden: ‘psychological’ voor psychologische films, ‘life is a bitch’ voor op en top drama, ‘misfit’ als je terug wil naar de puberteit of ‘feel good’ voor blije films. Probeer maar wat uit! Er komen ook veel arty low budget films tussen te staan, afhankelijk van je zoekopdracht natuurlijk, maar dat vind ik zelf juist wel een pluspunt.

Hoe komen jullie aan je filmtips?

Back to Top