Duurzaam de lente in (+winactie!)

Al eerder schreef ik over de hippe, groene webshop Babongo. Ik reviewde het mooie Ekobo servies van bamboe (hier) en het boek Biobudget (hier) dat Babongo verkoopt. Nu de lente van start is gegaan, is hun assortiment weer flink uitgebreid met handige items die perfect zijn om mee te nemen voor onderweg. De leukste duurzame producten review ik vandaag! Zoals die vrolijke herbruikbare boterhamzakjes die ik laatst al noemde. En wist je nog dat ik een winactie beloofde? Die vind je onderaan deze blogpost.

Duurzame producten voor onderweg

Picknick avonturen

Ik weet nog wel dat ik vroeger ging picknicken met mijn oppasmoeder en zusje. We hadden waterige ranja en boterhammen met hagelslag mee en legden een kleedje midden in een weiland. Het picknickfeest was echter maar van korte duur, want er kwam een boze boerin aan die het niet oké vond dat we die paar vierkante meters gras van het mega grote weiland platdrukten met ons kleedje. Volgens mij hebben we ons picknickfestijn, inclusief kleffe boterhammen, uiteindelijk op een bankje voortgezet. Het was hartstikke leuk hoor, daar niet van. Maar wil je nu echt een culinaire picknick organiseren, dan word je vast blij van de mooie RVS lunchbox en sandwich bags die ik hieronder laat zien:

RVS lunchbox van Slice of Green

A Slice of Green Broodtrommel (24,95 euro)

Ik vind deze RVS lunchbox zo mooi! De box bestaat uit twee verdiepingen en heeft een extra los bakje waar je bijvoorbeeld hummus, een sausje of kleine dingetjes zoals noten in kan bewaren. Op de foto hierboven heb ik een avocadosausje in het bakje gedaan. In de onderste verdieping zit een couscoussalade met tomaat, komkommer en granaatappelpitten. In de bovenste verdieping wat losse cherrytomaatjes en het aparte bakje. De lunchbox is gemaakt van RVS, je hoeft dus niet bang te zijn voor BPA of andere enge stofjes. Hij is zo goed als lekdicht, maar omdat de randen geen plasticseal bevatten, kunnen erg vloeibare dingen wel gaan lekken. Je moet hier dus niet je soep in meenemen, maar dat was je ook vast niet van plan, toch? De afmetingen: 15,5 cm breed, 7,5 cm. hoog en een totale inhoud van 900 ml.

Herbruikbare sandwichbags van Keep Leaf en Lunchskins

Lunchskins & Keep Leaf Lunchskins  (6,95 – 9,95 euro)

Deze zakjes zag je al voorbij komen in de Groene Tip van laatst. Hier kan je het artikel terug vinden, mocht je het hebben gemist. In zo’n zakje passen twee boterhammen. Maar je kan er ook losse worteltjes, fruit, koekjes, wat jij wil, in meenemen. De binnenkant is van waterafstotende stof en is makkelijk af te spoelen onder de kraan. Je kan er dus met een gerust hart boterhammen met jam of sausjes in meenemen.

Logan and Lenora wetbag

Logan & Lenora Wetbag (14,50 euro)

De wetbags van Logan and Lenora in verschillende formaten te vinden in de Babongo webshop. Hierboven zie je een wetbag in een klein formaat. De voering is waterdicht, deze zakjes zijn dus ideaal om bijvoorbeeld je natte bikini in mee naar huis te nemen als je net hebt gezwommen. Voor de mama’s onder mijn lezers zijn deze zakjes misschien ook wel handig om een speen, luiers of doekjes in mee te nemen, of wat je ook allemaal nodig hebt als je een baby hebt (ik heb echt geen idee, ik zou er worteltjes in doen voor mijn konijnenkind). Maar je kan deze zakjes natuurlijk ook op dezelfde manier als de herbruikbare boterhamzakjes gebruiken. Alles wat je normaal in een plastic zakje in je tas zou doen, omdat je niet wil dat het met de rest van de spullen in je tas in aanraking komt, kan je deze wetbag voor gebruiken. Multifunctioneel!

Duurzame producten voor onderweg

Eten bewaren

Bovenstaande producten zijn perfect om je lunch mee te nemen. Hieronder heb ik nog een paar handige producten voor je om leftovers te bewaren en om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Ukonserve glazen schaal

U-Konserve glazen schaal met deksel (24,95 euro)

Ook deze glazen schaal van U-Konserve is multifunctioneel. Je kan hem meenemen als lunchbox, want door de siliconenhoes om het glas is de schaal een stuk minder breekbaar. De deksel is van plastic en sluit lekdicht af. De schaal is ook perfect om leftovers in te bewaren. Hij is namelijk geschikt voor de diepvries, magnetron en zelfs oven (als je de deksel en de siliconenhoes er af haalt).

Abeego foodwraps

Abeego bijenwasdoeken (17,95 euro)

Kennen jullie deze bijenwasdoeken al? Ik had er eerlijk gezegd nog nooit eerder van gehoord, maar ik vind het nu al een geniaal alternatief voor het niet-zo-groene vershoudfolie. De doeken zijn gemaakt van hennep en biologisch katoen. Er zit een vettig laagje op van bijenwas, jojobaolie en boomhars. Hierdoor blijft je voedsel langer vers. “Keep food alive” staat er op de verpakking van Abeego. Je kan het in principe voor alles gebruiken waar je normaal vershoudfolie voor gebruikt. Het enige verschil is dat deze doeken wat stugger zijn. En in plaats van dat je het na gebruik weggooit, was je het even af in een koud sopje en kan je het weer opnieuw gebruiken. Je kan ruim een jaar met deze doeken doen. Babongo verkoopt een versie met één extra grote doek en de versie die je hierboven op de foto ziet met één grote, één medium en één kleine doek. Hoe bedenken ze het hè? Ik vind het echt een leuk product, ik wou dat ik het zelf had verzonnen.

Winactie!

In samenwerking met Babongo mag ik zo’n handig herbruikbaar boterhamzakje weggeven aan één van jullie, yay! Je mag zelf kiezen of je liever de Keep Leaf (robotjesprint) of de Lunchskin (appeltjesprint) wil ontvangen. Én je krijgt er een zakje tuinconfetti bij! Om mee te doen hoef je alleen maar een reactie onder deze blogpost achter te laten. Belangrijk: Geef in het programmaatje hieronder even aan dat je dit hebt gedaan, zo komt jouw naam in de ‘virtuele grabbelton’. Met behulp van dit programma wordt een winnaar willekeurig gekozen. De extra stappen die erbij staan zijn trouwens niet verplicht om kans te maken op de prijs, maar ze zorgen er wel voor dat je naam extra vaak in de grabbelton terecht komt. Succes!

De kleine lettertjes: alle lezers met een postadres in Nederland of België mogen meedoen. Deze winactie loopt tot en met a.s. zondag. De winnaar krijgt maandag een mailtje!

a Rafflecopter giveaway

Reusable sandwichbagsTuinconfetti

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top