DIY inspiratie: wereldbollen!

Toen ik nog een mini-Iris was, keek ik altijd onwijs uit naar Sinterklaas. De cadeaus dan. Weken van te voren omcirkelde ik in de Intertoys-catalogus het speelgoed dat ik het liefst wilde hebben. Tussen alle omcirkelde hebbedingen zat elk jaar altijd één ultieme favoriet, de holy grail van de Sinterklaascadeautjes, iets dat ik op 5 december tijdens pakjesavond hoopte te openen.

Eén jaar was dat een roze nagelsalon (waarvan de nagels niet eens bleven plakken), ook al wilde ik dat jaar ervoor nog een bungeejump Action man (die helemaal niet zo kon bungeejumpen als in de reclame) en een ander jaar een microscoop set (ik was zwaar teleurgesteld toen ik er achter kwam dat je er geen bacteriën en micro-dingetjes mee kon bekijken). Maar ik weet ook nog goed dat ik één jaar een dikke vette cirkel om een wereldbol gezet. Met een lampje erin. Ik was er helemaal weg van en kreeg hem ook nog, hij fungeerde een tijdje als nachtlamp. Dat ding deed gewoon wat die moest doen. Ik blij.

vintage globes
Vintage Globes by denise.weerke

Nog steeds vind ik wereldbollen heel gaaf, ik hoop altijd een mooie (het liefst vintage) wereldbol te vinden in de kringloop, maar tot nu toe heb ik er nog geen mee naar huis kunnen nemen helaas. Niet dat ik er plek voor heb momenteel, mijn mini-studio begint steeds meer op een opslagplaats te lijken. Maar stel nou hè, dat ik ineens allemaal wereldbollen vind én dat we ineens ingeloot worden voor een huisje (na 300 miljoen keer reageren) dan wil ik ze in een groepje bij elkaar zetten op een kastje of één van deze DIY’s uitvoeren.

1. Stylish lamp

Globe lamp by Pysselbolaget
Globe lamp by Pysselbolaget

Dit vind ik zo’n awesome DIY, het resultaat ziet er zo mooi uit, het lijkt net een hele dure designer lamp. Handig als je een plastic wereldbol hebt waar het plastic al een beetje kapot is gegaan. De DIY komt oorspronkelijk hier (of hier?) vandaan, maar omdat niet iedereen Zweeds kan, kan je hem ook hier vinden in het Nederlands. Let er trouwens wel op dat je geschikte wereldbol hebt voordat je hem voor niets vernield.

2. Beschilderde wereldbollen

beschilderde wereldbollen
Links: Global Change by From Victory Road / Rechts: Where The Wild Things Are by Art on Globes

Oh my, mag ik deze voor mijn verjaardag? Op de linker wereldbol is één van m’n favoriete quotes geschilderd en op de rechter één van mijn favoriete films. Ik zou dit zelf niet zo snel aan durven, mijn schilder skills zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Gelukkig kan je de meeste geweldige beschilderde wereldbollen, zoals de rechter, bij Art on Globes bestellen (als je even spaart). Neem echt even kijkje op hun website, want WOW, dát zijn pas schilder skills rood_hartje

3. Schoolbordverf wereldbol

wereldbol schoolbordverf
Chalboard globe by Behind the Lines

It’s so pretty! Toen ik zocht naar wereldbollen met schoolbordverf, was dit één van de mooiste. De DIY vind je op Behind the Lines Blog, sowieso een hele leuke blog, er staat zo veel moois op. Voordat je heel enthousiast aan deze DIY begint, bedenk dan wel even dat het ook iets minder mooi kan worden (zoals hier, euw, zo zonde van de wereldbol).

Heb jij wel een wereldbol in je bezit? (Oh en als je er toevallig nog één op zolder hebt staan mag je hem best als house warming gift brengen als we ooit een huisje krijgen, maar misschien duurt dat nog 100 jaar)

Back to Top