Filmtips XXXIX

Dit zijn de vijf leukste, mooiste en beste films die ik in oktober zag:

filmtips inside out

Inside Out (2015) – Animatiefilms zijn niet altijd mijn ding, maar deze vond ik toch zo leuk! Ook vanuit een psychologisch perspectief. Je kan de film zien als een inleiding in de psychologie voor dummies. Het lijkt me een superleuke en leerzame film om met je kinderen te kijken en het erover te hebben, maar ik vond hem zelf als 25-jarige ook zeker vermakelijk. Aanrader! Als het goed is kan je hem nog steeds in de bioscoop zien. Bekijk hier de trailer.

filmtips dope

Dope (2015) – Jaaa, deze is fantastisch. Malcolm groeit op in een achterwijk in L.A., hij houdt van jaren ’90 hip-hop en speelt zelf in een punkband. Zijn droom is om te studeren aan Harvard. Na een verjaardagsfeest van een drugsdealer komen hij en zijn vrienden per ongeluk in een heel avontuur terecht. Inclusief Zoë Kravitz. En het is awesome. Bekijk hier de trailer.

filmtips the grand seduction

The Grand Seduction (2013) – In een kleine dorpje is al jaren geen werk meer te krijgen voor de inwoners, maandelijks halen ze hun bijstandcheques op. Maar als ze ervoor kunnen zorgen dat ze een vaste dokter in hun dorp hebben, dan kan er een fabriek komen zodat ze weer banen hebben. Het hele dorpje trekt alles uit de kast om de nieuwe dokter te laten zien hoe geweldig hun gemeenschap is. Een hele leuke, gezellige feel good film. Bekijk hier de trailer.

filmtips say anything

Say Anything (1989) – Ik ben helemaal van de jaren ’80 films tegenwoordig. Ik kan zo lachen om scenes die nu voor deze tijd totaal ongepast zouden zijn. (Laatst keek ik een oude film waarbij er elke keer een gong-geluid werd afgespeeld als er een meneer van Aziatische afkomst in beeld kwam, toen was dat blijkbaar heel normaal.) En ik houd van de oude muziek en feel good sfeer. Misschien dat ik nog een apart lijstje maak met oude films! Maar voor nu vond ik dat deze klassieker zeker een plekje tussen de filmtips verdient. Waarschijnlijk heb je deze film vàst al wel eens gezien! Niet? Bekijk dan hier de trailer.

filmtips turbo kid

Turbo Kid (2015) – En nu iets heel anders. Wat ook gewoon nergens mee te vergelijken is. Wellicht iets van een mix tussen jaren ’80, Wes Anderson en Mad Max: een post-apocalyptische actie-sci-fi-adventure film met een vleugje horror. Niet eng, wel ranzig. Dus voor tere zieltjes zal ik hem zeker niet aanraden. Als je wel van rare films houdt, zoals ik, dan vind je dit ge-wel-dig. De film werd ook wel beschreven als “Pure cinematic ecstasy” en daar sluit ik mij volledig bij aan. Als je geen idee hebt wat je je daarbij moet voorstellen, dan zou je echt even de trailer moeten bekijken.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top